Rondje Groningen zondag 11 september 2022

Hallo,
Overmorgen is het weer de tweede zondag van de maand, dus tijd voor een Rondje Groningen. We verzamelen om 10 uur bij het Peerd van Ome Loeks voor het hoofdstation Groningen en gaan dan, met een koffiestop onderweg, door het ommeland om na ong. 75 km weer terug te keren voor het station. Gemiddelde snelheid ligt meestal rond de 20 km/u.
Wie fietst er mee?
Groet, Petra.
Wij fietsen graag mee.
Tot zondag.

Geke&René
Hallo,

En opnieuw hadden we vandaag een prachtig Rondje Groningen. Bijna geen wind, veel zon, prachtige stapelwolken en een gezellig clubje met zijn vijven: Gert, Bert, Geke, René en Petra. Bert wist nog wel een rondje richting noorden. We vertrokken dwars door de stad via de Bedumerweg noordwaarts. Even een stukje richting Winsum maar bij de vaart rechtsaf naar Onderdendam. Daarna bij de sluis over een nieuwe brug en door via Stitswerd naar Rottum, om even (want Monumentendag) bij het kleinste huisje van Groningen te kijken. Daarna verder via Usquert richting waddendijk, onderweg goed opletten op alle tegemoetkomende fietsers van de TKP-tocht. Er stond vervolgens in Noordpolderzijl bij het café een prima tafeltje voor ons klaar waar we genoten in de zon van koffie/cola en gebak.

Na de pauze reden we aan de waddenkant van de dijk westwaarts, genietend van het uitzicht en de paarden en schapen, een heerlijk vakantiegevoel. Daarna weer zuidwaarts door Pieterburen en via Eenrum, Mensingeweer, Garnwerd en Oostum naar het kanaal waar Gert de groep verliet. Met zijn vieren fietsten we vervolgens via de campus en door het Noorderplantsoen weer terug naar het Peerd en hadden we een heerlijk rondje van 77 km erop zitten.

Wil je de volgende keer ook meefietsen? We verzamelen zondag 9 oktober om 10u bij het Peerd van Ome Loeks voor het hoofdstation voor een volgend Rondje Groningen :lol:

Groet, Petra.