Route plannen in België

Er bestaat in de familie een jarenlange traditie om naar de ardennen te fietsen. De route is al jaren onveranderd, dat hoort zo bij tradities :) . Ik rij ik al een paar jaar mee als bezemwagen en ken de weg dan ook zoals mijn broekzak. Nu reed ik twee jaar geleden al is met mijn vrouw met de tandem en we ontdekten toen nieuwe mogelijkheden langs voor ons nog onbekende ravels en dergelijke. Dit jaar ga ik solo met de tent en heb de bedoeling om de route nog mooier te maken. Ik heb als wandelaar wel wat kaartervaring met routes en marsplannen maar weet niet goed hoe ik hier aan moet beginnen voor een fietstocht. De route zoals ze nu is gaat vooral over grote banen en is misschien wel ideaal voor de koersfiets maar voor de genieter kan het volgens mij een stuk mooier. Mogelijk zijn hier mensen met wat ervaring op de Belgische wegen die meteen wat ideetjes hebben als ze de route zien? Ik zou echter graag niet te ver afwijken van de bestaande traditionele route, hoe begin ik hier nu aan?

Geel - Diest - Halen - Geetbets - Zoutleeuw - Landen - Hanuit - Huy - Modave - Durbuy - Hotton - La Roche
Google eens naar RAVeL. Er komen steeds meer RAVeL's in Wallonië. Dit zijn fietspaden op voormalige spoorwegen of oude jaagpaden.
In Vlaanderen volg je de knooppunten naar Hoegaarden. Van Hoegaarden gaat een RAVeL naar Namen. in de streek Durbuy en Marche-en-Famenne zijn nu ook knooppunten.
Kijk voor geschikte campings op: http://www.fietscampingsbelgie.nl
Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van Bikemap.net staan daar fietsbare routes aangegeven, ook de knooppuntenroutes. Als je deze laatste volgt weet je zeker dat het goed te doen is.
Op www.routeyou.com kun je gemakkelijk een route uitstippelen en deze overbrengen naar een GPS. Dat is dan wel een route die niet bewegwijzerd is, maar ik garandeer je dat je langs idyllische plaatsjes en plaatjes zal fietsen weg van alle druk verkeer.
Die Ravels waren met al voor een deel bekend en op de interactieve kaart op hun website kan ik wel zien dat ik al van voor ik Wallonie binnen rijd al op een pre-Ravel kan rijden en dat ik dat bijna kan volhouden tot op mijn bestemming. Nu is alleen de interactieve kaart op hun website helemaal niets waard, het werkt bij mij van gaan kanten. :cry:

Als ik op zoek ga lijk ik niet meteen fietskaarten te vinden waarop ravels staan aangegeven, iemand een idee of die er zijn?
Ik wilde vorig jaar van Weerd door Belgie naar Maastricht fietsen ben daar geweldig verdwaald de knooppunten routes zijn niet zo compleet als in Nederland.
Fietste maar rondjes en ben ten einde raad maar terug gegaan en de LF route gefietst koste me wel een dag.
Ik had geen ruimte meer op mijn oude GPS Map 60 om die route ook er op te zetten fietste langs oude wegen heen naar Santiago de C. en terug camino de France.
Ik dacht acht die tweehonderd Km. fiets ik wel op de knooppunten het werden ruim 80 km. meer.
Klaas de Pelgrim
captain_fabulous schreef:Deze kaart heeft alle Ravels ed.
http://webshop.fietsvakantiewinkel.nl/f ... lonie.html
Hier staan inderdaad de RAVeL's en de Velorando's in Wallonie en de LF-routes in Vlaanderen op, maar niet de knooppunten.
De Fietsvakantiewinkel heeft ook een atlas te koop met alle knooppunten in Vlaanderen en twee ANWB-Kaarten met alle knooppunten.
De Fietsvakantiewinkel heeft a.s. zaterdag, 29 maart, een open dag. Kun je alle kaarten en gidsen bekijken.
http://www.fietsvakantiewinkel.nl

Zondag is de Fietsvakantiewinkel op de Wereldfietsbeurs in Bussum.
Als je al een kaart hebt liggen met voldoende detail op, kan je misschien de RAVEL er grofweg op aanduiden via de kaartjes op http://www.velo-ravel.net/cartes_google.html. En van het punt waarop je wil aansluiten een detailprint maken.

Mvg, Bart