5-daagse fietstocht doorheen België

Beste fietsers

Ik ben van plan om midden september een 5-daagse fietstocht te doen doorheen België (Oudenaarde-Mons-Bouillon-Luik-Zoersel-Oudenaarde), de tocht is een kleine 700km. Ik zal deze route afleggen met een Pinarello racefiets met een minimum aan bagage het liefst. Ik zal telkens overnachten in een jeugdherberg. Nu ik heb dit nog nooit gedaan zo'n meerdaagse fietstocht...
enkele vragen:
Wat neem ik allemaal mee?
is dit een goede optie:een zadelpen bagagedrager + bagage aan stuur?

Enkele tips zijn ook welkom !
Er zijn hier de laatste weken best veel topics over geweest. Afhankelijk van je racefiets kun je eventueel ook een kleine drager voor kleine zijtasjes monteren, een Tubus Fly. Maar ga dit forum eens verkennen, en je vragen zullen echt grotendeels worden beantwoord!
Dit topic heb je ongetwijfeld wel gezien (stond enkele topic onder het uwe, maar ik geef het toch maar mee ...

http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... =3&t=19740
Hallo Ben,

Ik ben afgelopen juni samen met mijn zoon vanuit Katwijk aan Zee naar de Middellandse zee gefietst met een racefiets. Mijn bagage had ik in een stuurtas Ortlieb classic en een bagagedrager met tas aan de zadelpen. Overnachten deden we in chambre d'Hotes.

Voorwaarde om met een drager aan de zadelpen is dat het geen carbon zadelpen mag zijn. Verder zul je goed moeten kijken wat je mee neemt maar het gaat absoluut zoals je op foto's op mijn website kunt zien onder nieuws.
https://sites.google.com/site/venloventoux2013/home


Succes
Let op met de gewichten van de dragers aan de zadelpen. Veel zijn zwaarder dan een gewone kleine achterdrager.
Leon