met de boot naar zweden samen met kinderen

Wij zouden graag deze zomer een fietstocht maken in Zweden. We hadden een route gepland vanuit Malmö naar Göteborg. We wilden de boot nemen vanuit Zeebrugge naar Göteborg en ook terug. Op de website van DFDS staat er dat kinderen onder de 5 jaar niet toegelaten zijn. Dit is enkel zo vanuit Zeebrugge, vanuit Gent is de leeftijd 14 jaar. Bij telefonisch contact, vertelden ze me dat de boten vanaf april, vervangen zullen worden door grotere vrachtschepen en dat de leeftijd ook in Zeebrugge opgetrokken wordt naar 15 jaar. Dit staat wel nog niet op de website. Wij zijn een gezin met 3 kinderen (8, 11 en 14 jaar).
Heeft er iemand ervaringen met de Volvoboot naar Zweden?
Weet er iemand of er andere alternatieven zijn om met 5 fietsen tot in Zweden te geraken?
Heeft er iemand ervaringen met fietsen in Zweden?
Wellicht kan je kijken naar bootdiensten zoals Kiel - Göteborg / Travemunde - Trelleborg.
Je kan met de trein vanuit België binnen een afzienbare termijn aan de Duitse Oostzee-kust staan.

't Is alleen lang niet zo comfortabel als gewoon een enkele boot.
Een niet-boot-alternatief is de trein van Kopenhagen naar Malmö. Hier verwijderde de conducteur zelfs passagiers van de fietsplaatsen toen wij mee reisden. Wel een hoge instap maar er is meestal wel iemand die een helpende hand wil bieden.
Edit: latere toevoeging:
Fietsen in Zweden beviel ons wel, over het algemeen redelijk relaxed. Martin kan er waarschijnlijk heel veel over vertellen. De camping in Malmö is overigens geen aanrader: best wel prijzig en het tentenveldje is heel klein en weggestopt terwijl caravans en campers reuzenplaatsen hebben. Er is wel een goede verbinding naar het centrum.
dank je wel voor de reacties. we hebben ondertussen de mogelijke altenatieven bekeken, maar zijn er nog niet 100% over uit of het de combinatie trein-boot wordt of enkel trein. Met 3 kinderen is het niet zo evident ...