Transport met tandem naar Praag

Wij willen begin juni de Elberadweg gaan rijden en starten in Praag. De spoorwegen lijken ons echter niet verder te kunnen brengen dan Dresden. In Tsjechië mag de tandem niet mee in de trein.

Enige echte alternatief lijkt vliegen, maar dat staat me dan weer tegen. Is er iemand met een creatieve oplossing of wellicht ervaringen?

Bij voorbaat dank, Corné
Geen ervaring anders dan met de fiets maar misschien zit hier wat bij?
https://www.fietsen-elbe.nl/plannen-boe ... lberadweg/
Als je met het Nah-verkehr ofwel de regionale treinen gaat zie ik niet waarom dat niet zou kunnen, de ruimte voor fietsen is daar in veel gevallen een stuk ruimer dan in de iC. Nadeel is wel dat je eerst in D moet zien te komen en je langer onderweg bent, al gaan deze treinen harder dan de IC in NL.
Als ik kijk naar de wagon van EC 379 (of EC 174) dan moet daar toch wel een tandem inpassen ook de deur is wat breder dan normaal bij deze treinen.
Omdat de Elbe helemaal niet in Praag komt zou ik die stad lekker overslaan en je tijd reserveren voor mooiere plaatsen :wink:
CorneK schreef:
wo 06 apr, 2022 15:18
...De spoorwegen lijken ons echter niet verder te kunnen brengen dan Dresden. In Tsjechië mag de tandem niet mee in de trein. ...
Vanuit Dresden gezien is het vanaf het treinstation op de grens met Tsjechië maar ca. 110 km naar Praag. Dat zou je in één lange dag of twee korte dagen kunnen fietsen. En als dat stukje nou net de Elberadweg is en je niet twee maal hetzelfde tracé wilt rijden, kan je het met een kleine detour nog steeds in twee dagen fietsen.
Het mooie aan de Elberadweg is dat die over beide oevers over bijna de hele lengte is te fietsen. Dus 2 keer hetzelfde stuk is denk ik niet eens nodig. En anders pak je een stuk van EV7 mee, die volgt de Elbe ook een stuk en wijkt misschien hier en daar net even af.
De Elberadweg is wel ietsje langer dan 110 km vanaf de grens Willem, zo'n 165km
https://www.komoot.de/tour/594908089
De tovenaar schreef:
do 07 apr, 2022 14:59
De Elberadweg is wel ietsje langer dan 110 km vanaf de grens Willem, zo'n 165km
https://www.komoot.de/tour/594908089
Dat is dan toch juist goed? De 110 km baseer ik op een korte route in Google Maps. Dat is natuurlijk niet de mooiste route, maar het is dan wel haalbaar om een soort lus te maken. Of in elk geval is er geen onoplosbaar probleem, lijkt me.