Weer doorgaande treinen van Antwerpen naar RIjsel

Met de fiets in de trein van Antwerpen naar Rijsel kan weer zonder overstappen in Kortrijk. Dat was een vervelende overstap, omdat je dan naar een ander perron moest zonder liften.
De dienstregeling van de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS geeft dat niet duidelijk aan, omdat de trein in Kortrijk wordt gesplitst. De voorste zes rijtuigen gaan in Kortrijk door naar Poperinge. De achterste drie gaan door naar Rijsel (station Lille-Flandres) Het fietsenkot is in het rijtuig eerste klas. Je moet op het perron de treinbegeleider (conducteur) vragen of deze de deur naar het fietsenkot kan openen. Geeft aan dat je naar Rijsel gaat, zodat de begeleider de deur weer kan openen om jouw fiets uit te laden.
Stap in Antwerpen-Centraal over, want station Antwerpen Berchem heeft geen liften. Station Antwerpen-Centraal is een gecompliceerd station. Neem bij aankomst de lift naar naar 0. Daar moet je met een andere lift naar +1. Kijk op het vertrekbord naar welk spoor. Let op Kortijk-Poperinge. Let op bij het kiezen van de lift, of deze ook naar dat spoor gaat.
Dank voor deze update over treinen tussen Antwerpen en Lille.