Vliegticket naar Ushuaia

Wij zijn op zoek naar een vliegticket vanuit Nederland naar Ushuaia in Argentinië. We lopen echter een beetje vast omdat ieder ticket een 'nadeel heeft'. Via skyscanner hebben we al veel tickets gevonden, maar dit zijn vooral gecombineerde tickets, dit betekent dat je voor iedere maatschappij apart de toeslag voor je fiets moet betalen. Maar veel duidelijkheid is hier niet echt over te vinden. We hebben ook al meerdere maatschappijen gebeld. Die geven dan aan dat als je ticket geboekt is, je nog een keer terug moet bellen om je fiets aan te melden. Dit schetst bij mij het gevoel dat de prijs pas duidelijk wordt als je geboekt hebt.
Ook vliegen er veel maatschappijen op Buenos Aires Ministro Pistarini en vertrekken dan weer 30 km verder op vanaf EP Jorge Newbery. Wat natuurlijk niet zo handig is met 2 fietsdozen.
Heeft iemand ervaring met deze vliegbestemming? of de maatschappijen Iberia, Latam, Aerolinas Argentinas?

Alvast bedankt!
WouterA schreef:
ma 15 jul, 2019 08:34
Via skyscanner hebben we al veel tickets gevonden, maar dit zijn vooral gecombineerde tickets, dit betekent dat je voor iedere maatschappij apart de toeslag voor je fiets moet betalen.
Dat is niet per se waar. Als je die diverse maatschappijen op één ticket boekt, gelden meestal (helaas niet altijd) de bagagevoorwaarden en tarieven van de most significant carrier, dat is in jouw geval de maatschappij die jou de oceaan over vervoert. Je hoeft je bagage dan maar één keer in te checken en te betalen en alles wordt doorgelabeld tot de eindbestemming. Neemt niet weg dat het lastig kan zijn om je fiets op de juiste manier aan te melden. Ook moet je rekening houden met beperkingen voor je fietsbagage vanwege de krappe laadruimte van het vliegtuig (vluchten met ATR's bv.), wat het geval kan zijn op het vervolgtraject in Argentinië.
Beste Wouter,

Onze ervaring van de laatste keer was dat wij in Buenos Aires naar een ander vliegveld moesten (van “international” naar “domestic”). Dat kan met een bus overigens. Het nadeel is dat je de fiets niet doorgelabeld krijgt. Wel fijn als je dat van tevoren weet (wij kwamen er daar pas achter...)

Groet Leo