Raad plaatje!

28006 berichten
Hier misschien?
https://maps.app.goo.gl/74PisWYJ6gpHHEXG6

Kwestie van de foto's van de juiste reis door scrollen tot deze foto verscheen:
Screenshot_20221108-223116.png
Welterusten!
Laat dat misschien maar weg, het is in Peone.
Met de merkwaardige "les demoiselles coiffées" oftwel aardpiramiden
Inderdaad ook niet ver van Entrevaux, echt een aanrader om er te fietsen. Frank van Rijn heeft onlangs nog er een stukje over geschreven: https://www.frankvanrijn.nl/anderhalve-pennywafel/
Deze raadplaat is best lastig, al verbaas ik me altijd over jullie zoekkwaliteiten. Wie weet fietste Jurr er onlangs en moet hij even graven waar het ook alweer was, of zocht Martin hier op 31 juli 1972 om 12.48u tevergeefs een jeugdherberg, had Poppink hier een legendarische lekke band, was Leon hier 25 jaar geleden al op zijn gravelbike om mooie foto's te maken, kampeerde Peter hier op een smalle strook, of logeerde De Tovenaar in het (toen nog witte?) huisje. (Alma fietste er denk ik niet, al was hij in de buurt.) En dan vergeet ik nog de denkkracht van de andere deelnemers. Dus kom maar door, zou ik zeggen!
wolk.jpg
....of zocht Martin hier op 31 juli 1972 om 12.48u tevergeefs een jeugdherberg....? Op die datum was ik gewoon op mijn werk op een drukkerij in Hilversum! Want ik had van 1 t/m 23 juli 1972 al een fietstocht door Engeland en België gemaakt! Hoe kom je aan dit feit?

Zo te zien een vulkaan. De Vesuvius is erg toeristisch ingesteld met parkeerplaatsen, hekken langs de paden, parkeerplaatsen en souvenirwinkels, etc. Ook gekeken bij de Etna en Stromboli, die lijken er niet bepaald op. Dat stenen hutje kon ik niet vinden. Zeker buiten Europa?
Aan het gesteente op de voorgrond lijkt het me geen vulkaan. Aan de uitrusting denk ik Noord Spanje, in de buurt van Fuente De?
Baskenland zou ook kunnen, dan denk ik hier: https://osm.org/go/b~OmSM9Th--?m=
Het is op het Europese vasteland en niet in Spanje.
Ik vermoed de Italiaanse Alpen.
Zie deze foto met dezelfde fietsen: viewtopic.php?f=23&t=7669&hilit=eeuwige ... 80#p428782

Heb het alleen (nog) niet kunnen vinden.
Italiaanse Alpen is correct.

Als ik op die link klik, zie ik oude berichten uit 2008 maar geen foto's van fietsen of bergen. Ik kan het dus niet verifiëren. Maak anders even een screenshot.

Als het te lastig is, kan ik een foto van de afdaling toevoegen. Die bevat een markante berg. De te raden locatie blijft het gebouw aan de rand van de niet-vulkaan.
willem.m schreef:
wo 09 nov, 2022 19:06
Als ik op die link klik, zie ik oude berichten uit 2008 maar geen foto's van fietsen of bergen. Ik kan het dus niet verifiëren. Maak anders even een screenshot.
Bij deze.
Knipselxx.JPG
Klopt, de raadplaat ia van dezelfde vakantie, afgelopen zomer in de Maritieme Alpen, een mooie omgeving waarvan we dankzij alma nu volop mogen meegenieten.

Als je vanaf de plek van jouw screenshot een denkbeeldige lijn naar de Monte Viso trekt, ligt de locatie van de raadplaat iets links van die lijn, niet ver van de Franse grens.
Onderdeel van de Vallo Alpino?
Capture.JPG
De denkbeeldige lijn heb ik voor de zekerheid in kaart gebracht.
Mooi man! Dat maakt het nog duidelijker. In het dal van Casteldelfino, vanaf waar je de machtige Agnello kan beklimmen, waren we deze zomer trouwens niet.
Is het in de buurt van Colle di Tenda? https://goo.gl/maps/MQpTHn91o5Ch6WvP6
De locatie van de foto met de bergen is blijkbaar te lastig om zonder heel specifieke aanwijzingen te raden. Ik trek die raadplaat terug.

Hieronder een nieuwe opgave dicht bij huis:
spiegel-01.jpeg
Jammer dat je niet meer aanwijzingen wenst te geven. Waar was die locatie dan?
Omgeving 's-Hertogenbosch dus. Een stuw in de Dommel? De bovenste foto van dit hier https://edepot.wur.nl/247645 lijkt er meer op. Dan moet je in spiegelbeeld denken. Maar kon eerst de precieze locatie niet bepalen wegens het ontbreken van het foto-bijschrift.
Na zoeken met "vispassages Noord-Brabant" waarschijnlijk dit hier: https://www.google.nl/maps/@51.7337813, ... 312!8i6656
Martin wint deze ronde.

@Tovenaar: ik moet werken, dus dan wordt dat aanwijzingen managen te lastig. Het was gewoon geen geschikte foto.
Hier is dan de volgende:

DSC03005.jpg
Deze foto is genomen op 21 juli jl toen je fietste van de jeugdherberg Bruegel in Brussel naar St. Pieters-Leeuw en Halle.
Heb de locatie van het Raad plaatje! (nog) niet gevonden :?