Strava verraadt thuisadres niet meer zonder meer

Ik gebruik zoiets niet dus had er toch al geen last van maar uit de Vlaamse media verneem ik nu dit:
"De populaire sportapp Strava toont niet langer standaard de start- en eindplaats van een afgelegd loop- of fietsrondje. Op die manier deelden sporters immers ongewild hun woonplaats. Onder meer in Noord-Limburg werden begin dit jaar heel wat fietsdiefstallen aan het gebruik van de app gelinkt. "
Ik denk echter dat het niet heel lastig is om in een of een paar tracks te herkennen waar iemand woont. Als alle tracks ergens in een woonwijk steevast op één plek in door achterpaadje gaan is het toch wel duidelijk. Foto uit de media:
Afbeelding
Ik had meteen al mijn bedenkingen bij de veiligheid als ik de geposte ritten zag. Er waren al mensen die Strava steeds vanaf een andere locatie lieten beginnen om traceren te vermijden.
Ik vermeld op Strava simpelweg het bouwjaar van de fietsen waarop ik rij, Dat ontneemt potentiële dieven iedere lust om zich aan mijn eigendommen te vergrijpen.
Sowieso hou ik mijn Strava privé een ik weet sinds jaar en dag niet beter dat een straal van een kilometer of 2 kilometer rond ons huis afgeschermd blijft.
Je kon hiervoor al lang bepaalde gebieden instellen (zoals 500m rond mijn huis, werk, en andere plekken waar ik vaak heen fiets) waar de track niet getoond wordt.
Dit hebben ze nu standaard aangezet voor de mensen die dit zijn vergeten.
Als je in een woonwijk woont, is het volgens mij erg lastig om uit te vissen waar iemand woont zonder daar heel veel zoekwerk in te steken. Woon je landelijk met een paar huizen in die cirkel van 500m, wordt het een ander verhaal.
Je locatie die je wil verbergen, zoals je woonadres, zit trouwens niet in het middelpunt van die cirkel, maar is random gekozen, om te voorkomen dat iemand je alsnog zou kunnen 'uitpeilen'.
Ik heb Strava gehad, maar de link van m'n fietstochten op m'n smartphone deel ik alleen met bepaalde mensen die ik uitkies. Criminelen kunnen die toch niet inzien? Sinds ik afgelopen juni een nieuwe smartphone heb, is Strava niet meer geïnstalleerd. Veel te onbetrouwbaar, want die trok soms rechte lijnen over de kaart.
Rechte lijnen op de kaart komen door een probleem met de GPS in de telefoon, of de instellingen daarvan.
Juist daarom, weg ermee. Papieren landkaarten heb ik nog.... :wink:
Martin, de goede werking van Strava is afhankelijk van de GPS in je telefoon, dat is het punt wat ik probeerde te maken. De Strava app werkt prima nauwkeurig en betrouwbaar voor het overgrote deel van de gebruikers, waar dat niet bij is ligt dat voor 9 van de 10x aan hun telefoon (ofwel dus de GPS in hun telefoon)