Matthieu van der Poel

Het mooie van wielrennen is dat het tegelijkertijd een individuele sport en een teamsport is. Gelukkig dat ligfietsen in het wielrennen verboden zijn :twisted:, anders zou dat hele effect verloren gaan.
Poppink schreef:
zo 27 jun, 2021 21:44
Leon schreef:
zo 27 jun, 2021 18:34
Tour de Vakantiefiets-France: één fiets bij je, zelf reservebanden meenemen, zelf boodschapoen doen of eten meenemen, zelf koken of uit eten gaan in een restaurant dat je niet verwacht, geen vliegtuigetappes maar gewoon doorfietsen, eigen tent of bivakzak, zelf navigeren etc.
Dat heb ik ooit gedaan, ze noemen dat de Tour de France Randonneur.
Lachlan Morton doet dat nu op dit moment ook, inclusief de verbindingsetappes:
https://www.velonews.com/events/tour-de ... a7db818018
Het is of was tenminste de bedoeling om 3 weken mee te draaien en Parijs te halen. Niet op dag 2 alles uit de kast te halen en er enkele dagen later uit te stappen. Het is nu eenmaal doseren om de finish te halen...
eindgebruiker schreef:
di 29 jun, 2021 10:13
Het mooie van wielrennen is dat het tegelijkertijd een individuele sport en een teamsport is.
Je zie het beste bij valpartijen. Je valt of individueel of als team. :D Enkele profwielrenners zeggen hardop dat zij hun kinderen afraden om ooit profwielrenner te worden. Het is een soort roulette. Heb je het geluk dan haal je Parijs. Het peloton is zo compact, dat als er één in de fout gaat, zich als lemmingen erover heen storten.
Het commerciële circus Tour de France heeft namelijk niets met sport te maken. De gezondheid van de deelnemers is daar ondergeschikt aan. Hoeveel doden en zwaargewonden moeten er nog vallen voor de Tour een andere opzet krijgt. :wink:
Er zijn zoveel gevaarlijke dingen. Niemand dwingt je om profwielrenner te worden. High gain, high risk.
Ivo Miesen schreef:
wo 30 jun, 2021 01:01
Lachlan Morton doet dat nu op dit moment ook, inclusief de verbindingsetappes:
Hij is ze nog steeds 2 etappes voor, rijdt intussen ergens in de Alpen op z'n sandalen,

https://www.rapha.cc/nl/en/stories/the-alt-tour

https://www.bikeperfect.com/news/cliple ... t-bothered


Hup Lachlan :D
Kunnen we niet beter een Lachlan Morton topic maken?
Ivo Miesen schreef:
vr 02 jul, 2021 13:52
Kunnen we niet beter een Lachlan Morton topic maken?
Ga je gang, zou ik zeggen.
En aangezien die er niet kwam, plaats ik de update wel in dit topic.

https://bikepacking.com/news/lachlan-mo ... two-weeks/
Vergeet Matthieu.
Bauke!!
Nog 3 km.
Leon schreef:
za 10 jul, 2021 16:52
Vergeet Matthieu.
Bauke!!
Nog 3 km.
En hij doet het!
Jurr schreef:
za 10 jul, 2021 16:59
Leon schreef:
za 10 jul, 2021 16:52
Vergeet Matthieu.
Bauke!!
Nog 3 km.
En hij doet het!
Met 34 jaar werd hij als oud weggezet. En ik moest ook de hele tijd horen dat hij lelijk rijdt... De volgende keer zet ik het commentaar uit. 🙉

Mooie prestatie van Bauke. Leuke laatste col ook, met die escargot-lus klimmend door het soms wat dorre landschap in Katharenland. 🏞️
Ja hij rijdt als een schooljongen die de trein moet halen, al tamelijk laat is, dan ontdekt dat het regent en zijn complete AGU-regenpak aan moet trekken, en na de eerste bocht merkt dat hij in het Groningse open veld windkracht 8 tegen heeft. Prachtig!
Dat lelijke fietsen is ondertussen tot een cultstatus verheven, mede door de prachtige term "Mollemalen". Volgens mij is Bauke Mollema ook de laatste die daar aanstoot aan zou nemen.

Hij is zeker niet de meest typische renner van het peleton, maar heeft door met zijn hoofd te koersen toch een prachtig palmares opgebouwd. Niet per se de sterkste, door de juiste keuzes te maken wel een aantal keer in grote koersen als eerste de finish gepasseerd.

En hij is inderdaad niet meer de jongste, maar laten we hopen dat hij komende jaren nog een aantal keer zijn moment kan kiezen om toch nog wat overwinningen in de wacht te slepen!