Nieuw fiets programma op België EEN

Vanaf woensdag 4 maart te zien op België EEN
https://www.een.be/tom-fietst/nieuw-pro ... tom-boonen
Goeie tip
Is dat ook online te zien in NL?
Wielrenner op de fiets is een ongeloofwaardige combinatie.
Probeer je eens voor te stellen dat Tommeke, naar analogie van het prachtige verhaal van Tim Krabbe, op zaterdag met een boodschappentas aan het stuur over de markt loopt.
Denk aan de onbeholpen reactie van Johan Museeuw als hij bij zijn afscheid een stadsfiets krijgt van de VRT.
In mijn fietsclubje ben ik een van de zeer weinigen die zijn boodschappen doet op de fiets.

Op de foto rijdt onze Tom zeer waarschijnlijk op een fiets die als derdehands uit China, via Europa in Afrika door Decathlon met zogenaamde ontwikkelingsgelden op de markt is gebracht.
De hele westerse wereld heeft er al aan kunnen verdienen voordat de fiets in Afrika te nutte gemaakt kan worden.
Ik vind het pijnlijk om te zien dat lokaal gemaakte fietsen zo duur zijn dat ze alleen aan Westerse juppen kunnen worden gesleten.

Het Qhubeka project, changing lives, is een project dat mij erg aanspreekt
Kinderen krijgen een fiets om naar school te kunnen gaan.
En krijgen verdere ondersteuning als dat op een gegeven moment niet (meer) mocht lukken.
https://qhubeka.org/
https://africasteam.com/qhubeka
Wat een verhaal Liefhebber. Misschien wel een beetje dom maar ik ga gewoon een programma kijken en ik zie wel wat het wordt. Zolang ik het nog niet gezien heb kan ik er niet over oordelen. En Tom Boonen, heb inmiddels gelezen dat hij een bekend wielrenner is....:)
ik vind het wel een aardig programma: het laat meerdere andere kanten en toepassingen van de fiets zien!
de fiets is (ik vergeet het vaak want het is hier zo alledaags) natuurlijk meer dan het vervoer- of sportmiddel: heel bruikbaar om mensen mobiliteit te bieden of zelfs sociaal een stuk aansluiting te geven: prachtig!

ik kijk op dit moment op Eurosport naar een stukje 'virtuele wielerkoers"... renners die via internetverbinding en digitale hometrainer tegen elkaar fietsen. best aardig. het commentaar is even matig als bij een echte fietswedstrijd, maar het is wel leuk dat ze direct met de fietsers kunnen spreken: een andere vorm van 'LIVE commentaar' :lol:
hoogframe schreef:
zo 19 apr, 2020 16:47
de fiets is (ik vergeet het vaak want het is hier zo alledaags) natuurlijk meer dan het vervoer- of sportmiddel: heel bruikbaar om mensen mobiliteit te bieden of zelfs sociaal een stuk aansluiting te geven: prachtig!
Een Engelse pedagoog heeft eens de hypothese geuit dat Nederlandse kinderen bij de gelukkigsten ter wereld behoren, volgens internationale rankings, omdat ze al vroeg leren fietsen, wat een gevoel van autonomie geeft.
Afbeelding
Dit plaatje werd in Antwerpen geschoten door een verbaasde Amerikaanse fietstourist.