Waar heb jij vandaag gefietst

Vandaag van station Hollandsche Rading onverhard naar Amersfoort gereden en weer terug.
Een heerlijk atb rit op de gps. Dit stuk is ook opgenomen in mijn atb trektocht door Nederland.

groetjes Peter
Gefietst met fietstassen mee in de Vlaamse Ardennen van Tiegem naar Oudenaarde, Maarkedal, Ronse, Kluisbergen terug naar Tiegem. Aangename temperatuur wel wat wind. In totaal 60 kilometer en daarbij 800 hoogtemeters gemaakt.
Wou meer doen, maar had mezelf overschat, dan maar kortere weg genomen naar vertrekpunt, dat zal niet kunnen tijdens onze tocht naar Compostela.
Maandag 24 maart. Vandaag vanuit Weert, via Tungelroy, Stramproy, de Vlaamse LF 5 gevolgd, de LF51 opgepikt naar Eindhoven. Daar met de NS weer terug naar huis in Weert. Mooi, fijn weer, buiten een verdwaalde druppel helemaal droog gebleven. 110 Km. Als iemand de track wil.https://onedrive.live.com/redir?resid=6 ... ile%2c.gdb
Vanuit mijn woonplaats Deventer gisteren (overigens een prachtige stad in een geweldige omgeving voor fietsfanaten!) via de LF-3 (Hanzeroute) naar Zutphen gefietst. Mooie tocht door weids landschap, deels langs de IJssel, In Zutphen richting Eefde, via de sluis een stuk langs het Twentekanaal en dan binnendoor langs de kartbaan van Eefde dwars door de bossen via kleine onverharde weggetjes langs Joppe en Epse weer richting Deventer. Mooie tocht en een leuke combinatie van zoevend asfalt en goed begaanbaar onverhard. Goed te doen met een hybride met 37 mm. banden: Giant Tracker Travel (een soort low-budget Expedition die helaas niet meer nieuw wordt gemaakt). Een van mijn favoriete rondjes.
Deze even omhoog schoppen

vandaag vanaf Arnhem naar Enschede laatste stuk LF4 wat ik nog niet had gedaan. 132km met stralend weer inclusief smeren tegen de zon.
was al om 8.30u op de Veleuwezoom. Lekker rustig en het nodige wild gezien. Dat blijft toch wel èèn van mijn favoriete fietsgebieden. Rustiger en gevarieerder dan de rest van de Veluwe.
in de gepasseerde dorpen nog wel moeten slalommen om de koningsspelen heen. (-:

huh waarom staat deze draad eigenlijk in kletspraat.
dit is serieus een bron van bestemmingen.... zou verplaatst moeten worden naar reisbestemmingen. :D
Mooi rondje vanuit Diessen op en over de grens met België. Wat onverharde stukken. 64 km. Echte aanrader.
Te vinden op GPStracks.
Ik fietste gisteren naar de uitkijktoren bij Groß Dörgen in Duitsland. De foto's van deze tocht staan hier:

http://jeroenpostema.nl/2014/04/25/naar ... os-dorgen/
Als ik de titel van het topic letterlijk neem kan ik niet veel meer melden dan: de heenweg van mijn woon-werkroute (13km).

Maar meer in de geest van het onderwerp is mijn tocht van mijn woonplaats Dordrecht naar mijn ouders in Leiderdorp, en weer terug. Bij thuiskomst stond er 125 km op de teller, en ik geloof niet dat ik eerder zo'n afstand op één dag aflegde.

In september ga ik (eindelijk) eens, zoals ik al zo lang van plan was, een echte meerdaagse tocht maken. De bedoeling is, niet erg origineel geloof ik, de Benjaminse route van Eindhoven naar Parijs te rijden. Inclusief de aanloop vanaf mijn woonplaats kom ik dan op zo'n 600 km. Omdat ik een dag of negen ter beschikking heb, en ik ook in Parijs nog wat tijd over wil hebben, én omdat ik bij voorkeur wil kamperen en de campings niet heel ruim gezaaid zijn langs de route, ontkom ik er mogelijk niet aan soms dagen van 100+ km te maken.

De fietstocht gisteren had tot doel vast te stellen of ik dat conditioneel kan hebben, of dat er nog wel wat training gedaan moet worden. Welnu, de conditie is het probleem niet, maar de knieën vonden gisteren na een kilometer of 90 dat het wel genoeg geweest was. Het werd geen lijdensweg, maar voorzichtigheid blijkt geboden. Ik heb gelukkig nog tijd genoeg om er wat aan te doen.

Ik had met de routeplanner van de Fietsersbond voor de heenweg een aardige route gefabriceerd, en deze op mijn telefoon gezet, en OruxMaps als wegwijzer gebruikt. Dat werkt prima, maar zo'n telefoon steeds uit je zak halen, en het scherm open swipen is niet handig. Met name niet als je dat al fietsend probeert te doen. :oops: Ook blijkt mijn telefoonscherm bij zonnig weer niet heel goed afleesbaar. Misschien toch maar eens de mogelijke aanschaf van een dedicated GPS-apparaat verder onderzoeken.

Van tevoren had ik er kennelijk geen vertrouwen in dat ik ook weer terug zou gaan fietsen (de trein was een optie), want ik had geen terugroute bedacht. Ik wilde in elk geval niet dezelfde route ook weer terug rijden. Al was het maar om een tweede bestijging van de Van Brienenoordbrug te voorkomen. Dus deels op gevoel, deels via bordjes en knooppunten ben ik via Zoetermeer en Berkel-Roderijs Rotterdam ingereden, en aldaar via de Willemsbrug de Maas overgestoken.

Met een groot gevoel van tevredenheid stapte ik gisteravond doodmoe in bed.
PeterGM schreef:Ik had met de routeplanner van de Fietsersbond voor de heenweg een aardige route gefabriceerd, en deze op mijn telefoon gezet, en OruxMaps als wegwijzer gebruikt. Dat werkt prima, maar zo'n telefoon steeds uit je zak halen, en het scherm open swipen is niet handig. Met name niet als je dat al fietsend probeert te doen. :oops: Ook blijkt mijn telefoonscherm bij zonnig weer niet heel goed afleesbaar. Misschien toch maar eens de mogelijke aanschaf van een dedicated GPS-apparaat verder onderzoeken.
Je kunt je de aanschaf van een dure GPS besparen met een simpel drybag-hoesje van Topeak of ander merk. Je telefoon kun je gewoon door de waterdichte hoes heen bedienen en je kunt hem simpel met één beweging van je stuur halen. Bevalt mij uitstekend.
peter de rijk schreef:Je kunt je de aanschaf van een dure GPS besparen met een simpel drybag-hoesje van Topeak of ander merk. Je telefoon kun je gewoon door de waterdichte hoes heen bedienen en je kunt hem simpel met één beweging van je stuur halen. Bevalt mij uitstekend.
Bedankt voor de tip, ga ik onderzoeken. Eens kijken of ze ook een variant hebben voor mijn S4 Mini.
klein rondje krimpenerwaard....in de stromende regen...
peter de rijk schreef:
PeterGM schreef:Ik had met de routeplanner van de Fietsersbond voor de heenweg een aardige route gefabriceerd, en deze op mijn telefoon gezet, en OruxMaps als wegwijzer gebruikt. Dat werkt prima, maar zo'n telefoon steeds uit je zak halen, en het scherm open swipen is niet handig. Met name niet als je dat al fietsend probeert te doen. :oops: Ook blijkt mijn telefoonscherm bij zonnig weer niet heel goed afleesbaar. Misschien toch maar eens de mogelijke aanschaf van een dedicated GPS-apparaat verder onderzoeken.
Je kunt je de aanschaf van een dure GPS besparen met een simpel drybag-hoesje van Topeak of ander merk. Je telefoon kun je gewoon door de waterdichte hoes heen bedienen en je kunt hem simpel met één beweging van je stuur halen. Bevalt mij uitstekend.
Voor in NL of het land waar je woont vaak een prima oplossing zolang je databundel het naast de accu ook trekt, tenzij je iets van een off-line navigatie-app gebruikt. In dat geval wordt de accu de beperkende factor mits niet via via op de naafdynamo of extra battery-pack aangesloten.
In het weekend 621 km non-stop gefietst.

De start was bij Venray en ging langs de Belgische grens naar Renesse in Zeeland, vandaar over de Zeelandbrug naar Noordwijk.
Na Noordwijk gingen we de nacht in ri Hoorn en Enkhuizen om over de Dijk naar Lelystad en Harderwijk te fietsen.
Na Harderwijk door naar Otterlo de Harskamp, Nijmegen waar we nog wat stijle heuvels hebben bedwongen door naar Venray.

De eerste etappe naar Renesse harde wind tegen.
De tweede etappe naar Noorwijk harde wind tegen.
In de nacht minder wind en in de rug.

Totale fietstijd 30 uur.
Slapen, niet.

Henk

kunst en fietswerk
Mooi verhaal van een barre tocht hierboven... Fraai!

Ik ben gisteren van Breda via Tilburg met een fijne omweg naar Rotterdam gefietst.

Plaatje bij de Moerdijk:

Afbeelding
Nadat ik ben gaan trainen na ons auto ongeluk (http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 12&t=22693) , 2 vakanties heb gefietst, en eigen records heb verbroken na ons auto ongeluk heeft mevrouw wimbas vandaag ook een nieuw record gevestigd met haar aangepaste fiets. 35 km een afstand die ze nog niet eerder reed. Het rondje was Ermelo, Nijkerk ( stukje zuiderzeeroute, Zeewolde en met pontje terug naar Ermelo)
Afbeelding

Overigens net de melding van Lars de Wit gezien en daar kunnen wij alleen maar bewondering voor hebben.