The Transcontinental Race

138 berichten
Op zoek naar 2014 fietsmodellen kwam ik de AWOL van Specialized tegen. Een nieuw model dat lijkt op de Salsa Vaya:

http://wearegoingawol.tumblr.com/THE%20AWOL

De AWOL wordt door twee rijders gebruikt in de Transcontinetal Race van Londen naar Istanbul die vandaag van start gaat. Erg interessant om te zien wat ze meenemen en welke dagafstanden ze afleggen:

http://wearegoingawol.tumblr.com

Meer info over de race en het live volgen van alle rijders middels GPS tracking:

http://reportage.transcontinentalrace.com/?page_id=2
DrCannondale schreef: Meer info over de race en het live volgen van alle rijders middels GPS tracking:

http://reportage.transcontinentalrace.com/?page_id=2
En 'onze' Eelco fietst (als enigste Nederlander) ook mee!
Racen met voortassen, ik dacht dat ik alles al gezien had :D
Ik had me ook al verbaasd over de voortassen. Maar juist dat afwijkende vind ik persoonlijk leuk en inspirerend. Zo is één van de fietsen afgemonteerd met Shimano Alfine Di2.
Erg interessante ontwikkelingen die te zien zijn met het gps-volgsysteem. Ene Kristoff Allegaert fietst even in twee dagen van de Muur in Geraardsbergen naar de Stelvio-pas. :shock: :shock:
indrukwekkend niet?
die Kristoff draait zijn hand ook niet om voor een rondje Frankrijk: http://www.jefke06.be/html/rvfruitleg.html
jahwalla schreef:indrukwekkend niet?
die Kristoff draait zijn hand ook niet om voor een rondje Frankrijk: http://www.jefke06.be/html/rvfruitleg.html
Kristoff in de laatste alinea:
Eén ding kan ik garanderen...: dit is een avontuurlijke, actieve fietsvakantie om nooit te vergeten!! Een goede fysieke voorbereiding is hier zeker nodig en mentaal (afhankelijk van de dagelijkse af te leggen afstanden) mag je ook wel sterk in je schoenen staan! Ooit ben ik van plan deze ronde nog eens te rijden, maar dan helemaal alleen... zonder volgwagen en met m'n bagage op de fiets!

:D ik vind het een leuk idee!
Sinds zaterdag volg ik de verrichtingen van de deelnemers aan deze race met enorme verbazing en bewondering. Dit is toch bijna niet meer gezond? Het lijkt mij briljant als je hieraan mee doet, maar ik denk dat dit voor mij iets teveel van het goede is.
Die lui hebben bijna geen tijd meer over om fatsoenlijk te kamperen en te eten; dit is duidelijk geen fietsvakantie, maar een echte fietsrace...
... uh, volgens mij is het ook bedoeld als een fietsrace. Het is wel de eerste fietsrace waar ook ik vol bewondering naar zit te kijken: de live tracking-pagina staat tijdelijk in m'n bookmarks toolbar, ik heb zelfs twitterberichtjes zitten lezen. En dat terwijl wielrennen, en eigenlijk competities in het algemeen, mij doorgaans koud laten. Ik denk dat het iets te maken heeft met het avontuurlijke hiervan: een minimale hoeveelheid regels (twee checkpoints in heel Europa, zoek het verder maar uit), en een soort van onontgonnen gebied in de sport - dit is niet platgeslagen met teveel geld en strategie-analisten.

Dat, en dat je vanaf je luie stoel die stipjes in real-time door Europa ziet bewegen...
Ik hou best wel van wat sportieve uitdagingen maar dit soort extreme uitspattingen, dat ontgaat me. Het is geen fietsvakantie meer en als race zie ik het ook niet echt. Het verschil tussen de nummer 1 en nummer laatst is wel heel erg groot. En een deelnemersveld van 30 man? Dat zegt eigenlijk wel genoeg. Maar heel weinig mensen zien dit nog serieus zitten. Ik zou me afvragen wat ik precies aan het doen ben als ik op P23 lig met 765 km achterstand op de leider. Is dit nu een wedstrijd of een race tegen je eigen uithoudingsvermogen?

Het is natuurlijk wel knap van degene die dit doen. Maar boeien kan het me niet.
Eelco heeft zojuist geklokt op checkpoint 2 op de Stelvio pass.
Respect!!
En Kristof is reeds gefinisht. Knappe prestatie waar ik enorm veel bewondering voor heb.
Kristof Allegaert heeft gewonnen en dat doet ie wel vaker (of toch bij de eerste zijn): 1001 miglia in Italie en de Ronde van Frankrijk voor randonneurs staan beide op zijn palmares. Misschien nuttig om eens te kijken op welke fiets hij dat doet.

De organisatie nam een foto:http://reportage.transcontinentalrace.c ... 0x1500.jpg

Het eerste wat opvalt is dat, wat Jan Heine ook moge beweren, dit geen klassieke randonneur is zoals René Hersé hem in zijn schuurtje zou hebben in elkaar gevezen. Wat is het dan wel?
- een aluminium frame van Canyon
- Philips saferide lamp (de 80 lux versie?)
- Sondelux naafdynamo? (of is dit zo'n SP naafdynamo)
- 3 el cheapo led lampjes
- Campagnolo centaur groep
- Zadeltje met minimaal comfort
- Ligstuur
- 28 mm continental banden.
- geen spatborden!

Al bij al dus een erg lichte setup die het qua comfort grotendeels van de wat dikkere banden zal moeten hebben. Verder ziet het er allemaal standaard uit, een bewijs dat het vooral de fietser is en niet de uitrusting die zulke "zotte" afstanden mogelijk maakt.

Respect.
Eelco moet nog een paar kilometer, ik hoop dat ie nog op tijd is voor het laatste rondje bij het feest! Blijkbaar heeft ie het zwaar gehad de laatste paar dagen door Griekenland, veel harde tegenwind. Veel finishers de afgelopen paar dagen, ik denk dat veel deelnemers toch een grove planning hebben gemaakt van de per dag te fietsen afstand om het binnen 14 dagen te doen, ipv gewoon fietsen zolang je kunt. Ach ja, nu ik er over nadenk lijkt me dat ook wel verstandig. :roll:
Zal een mooie verzameling sterke verhalen zijn daar in Istanbul, zou leuk zijn als Eelco nog eea met ons kan delen :)
Hij is er bijna, geweldige prestatie!

Er is trouwens ook de WCR, the world cycle race.
http://worldcyclerace.com/
Mikko Mäkipää, de Fin die LEL deed als opwarmer voor deze race, heeft z'n foto's online gezet. http://www.flickr.com/photos/mkpaa/sets ... 170583577/ Hij won de prijs voor meest sportieve deelnemer omdat ie 'zoveel mogelijk probeerde te zien onderweg', en aan de foto's te zien is dat aardig gelukt. Ze maken ook weer eens duidelijk dat de mooiste foto's toch echt 's ochtends vroeg gemaakt worden, ik moet leren vroeger op te staan.
Ook een aardige collectie met de gebruikte fietsen:http://www.flickr.com/photos/mkpaa/sets ... 175482150/ Zelf reed ie blijkbaar met twee B&M Lumotec Luxos lampen en nog iets op batterijen. En ik maar denken dat één edelux wel genoeg is...
"It's a really shitty way of travelling. The whole route was planned to be efficient, not to be nice. I know I have to go back. I've just sprinted straight through these countries now, but I haven't seen anything"

Team AWOL werd gevolgd door een filmmaker, en de vier delen staan inmiddels online. Het is een mooi document geworden van een wat vreemde manier van fietsreizen. Mooi vanwege prachtige plaatjes, avontuur, spektakel, humor, maar ook vanwege die stukken waarin ze vertellen hoe stom het allemaal is. Al kijkende komt al snel de vraag in je op waarom je zelf eigenlijk graag fietst. Ik krijg er in ieder geval zin van om heel ver te fietsen, maar niet over de snelweg naar Istanbul. :)

http://vimeo.com/80636312
thx voor de up, urje :D

super inspiratie.
:D
Onderwerpen van Bicycle Quarterly voor 2014:
waarom brede banden beter zijn
waarom je stuurtas voorop moet
waarom Rene Hérse crancks superieur zijn
waarom stalen frames stijver zijn
enz...

Als je één jaargang hebt gelezen dan heb je ze allemaal gelezen, en zijn blog is niet veel origineler, zonder respectloos te willen zijn (Ik lees ze toch wel allemaal).

Ik hou persoonlijk wel van klassieke randonneurs, en om lange afstanden te doen verkies ik ze boven het fietsje waar Kristof mee rijdt. Geen spatborden, ik moet er niet aan denken! En dat zadeltje doet al pijn al pijn als je er naar kijkt! :D

Onderwerptitel: The Transcontinental Race
EnriceV schreef:
Het eerste wat opvalt is dat, wat Jan Heine ook moge beweren, dit geen klassieke randonneur is zoals René Hersé hem in zijn schuurtje zou hebben in elkaar gevezen. Wat is het dan wel?
over een kwartiertje gaan ze van start voor editie 2014!

Afbeelding
(via instafeed gunther de smet)

vanuit de lui stoel te volgen op transcontinentalrace.com