Bidonhouder zonder schroeven voor 1 liter fles

Hallo,

Om extra water mee te nemen zou ik graag nog een bidonhouder voor 1 liter Nalgene-fles willen bevestigen. Alleen heb ik geen gaatjes meer over. De Santos multi-fleshouder valt uit de boot gezien enkel met schroeven te bevestigen. Ik heb nog een systeem van BigFoot gevonden dat met clamps kan bevestigd worden. Heeft iemand ervaring hier mee of een ander systeem?
https://www.cyclo-randonnee.fr/achat/ca ... on-57.html

Mvg
Patrick
Je hebt de Bottle Fix: http://www.m-gineering.nl/shop.htm
Die is misschien niet ideaal voor een grote zware fles, maar misschien kun je de houders van plaats ruilen zodat er een gewone bidon op de bottle fix komt en de grote fles op de framebevestiging?
Bij M-gineering verandert ook wel eens wat......
sjefke schreef:
zo 23 jun, 2019 19:14
Bij M-gineering verandert ook wel eens wat......
Deze dan:
http://www.m-gineering.nl/shopbidon.htm
Je kan natuurlijk ook een camelbak meenemen, die hoef je niet persé ook op je rug te dragen maar kan je ook ergens anders aan of op bevestigen. Heb je meteen 2 keer zoveel water bij je.
Voor de bikebuddy heb je toch wel iets ernaast nodig wat de gaatjes in je frame vervangt waar je normaal je bidon aan bevestigt. Het mooie van het systeem is wel dat je de bidonhouder eigenlijk om je fles bevestigt en ook zo weer op je fiets hebt ziten. (ben er wel blij mee tenminste)
PatrickL schreef:
zo 23 jun, 2019 17:00
Om extra water mee te nemen zou ik graag nog een bidonhouder voor 1 liter Nalgene-fles willen bevestigen. Alleen heb ik geen gaatjes meer over.
Daar zijn wel dingetjes voor:
https://bikepacking.com/index/add-cage-mounts-bike/

Carl
Heb zelf onlangs een Bottlefix van Rixen en Kaul gemonteerd voor een brandstoffles aan de bovenbuis van mijn frame, deze zit verbazingwekkend goed vastgeklemd. Alleen zoals iemand anders al aangaf denk ik dat het niet heel slim is om hier een grote fles aan te hangen, beter een standaard bidon of iets wat niet veel groter is. En dan op je vaste montagepunt iets als deze flessenhouder, hier heb ik er zelf 2 van; https://www.bike4travel.nl/drinksysteme ... ouder.html maar je hebt bv. ook systemen van Topeak en andere merken. Tip, kijk voordat je iets aanschaft of het allemaal gaat passen, dan kom je niet voor verrassingen te staan.
In de titel staat toch "zonder schroeven"?
Klopt helemaal, maar ik denk dat de topicstarter bedoelt zonder schroef-ogen in het frame
Leon schreef:
ma 24 jun, 2019 13:47
In de titel staat toch "zonder schroeven"?
Soms moet je even buiten de doos denken, en die lijst van Carl is wel een goede, (al zitten daar ook veel schroefverbindingen in).
Ik vindt een camelbak ideaal, plus dat je daar meer water in kwijt kan dan in 2 bidons.

Als je zonodig toch een bidonhouder nodig hebt is dit misschien wat https://www.bike4travel.nl/drinksysteme ... sbaar.html
Wij hebben heel veel soorten de winkel van een stuk of vijf merken. Te veel om hier op te noemen. Maar SKS heeft ook een bidonhouder met klitteband die redelijk werkt (ik weet de naam niet zo, want ik zit alleen thuis op het forum, want in de winkel is het te druk) :D
Ikzelf gebruik deze op mijn mtb voor bikepacking tochten, als bevestigingspunt voor een een standaard bidonhouder:
https://www.mantel.com/elite-vip-klem

Daar zit vaak een 900ml bidon in op de downtube, en ondanks alle singletrack in Ardennen en Duitsland is de houder er altijd goed op blijven zitten.

Je kunt 'm goed strakzetten, en omdat ie van kunststof is beschadigt ie mijn frame niet.

In het begin had ik er nog een reserve meegenomen, is toch licht en niet duur, maar die heb ik nooit nodig gehad.
Hallo.
Bedankt allemaal voor de suggesties en het meedenken.
Was inderdaad het probleem dat er geen gaatjes meer over waren om een houder aan vast te schroeven.
Camelback is inderdaad ook een optie.

Mvg
Patrick
Hoi Patrick.

je zou ook nog hier naar kunnen kijken. Dat geeft je de mogelijkheid om elke bidon te monteren die je zou willen.
Dat geeft je wellicht nog wat meer mogelijkheden.
https://www.laufcycling.com/product/two ... ge-adapter

groet,
Marco
Even feedback. Na alle suggesties gelezen te hebben, de Widefoot gekocht via een Franse winkel. Net ontvangen en de Nalgene fles past perfect. Kan met schroeven vastgezet of met enkele spanbanden.
https://www.cyclo-randonnee.fr/porte-bi ... -2391.html

Patrick