Fietsalarm

Beste Fietsers,

Wij zijn op dit moment bezig om te kijken naar een fietsalarm dat het gaat volhouden om te blijven werken :-)

Er zijn een aantal getest en we hebben om dit moment geen goed idee meer om een andere te proberen en daarom de vraag aan andere fietsers of jullie een systeem weten dat als fietsalarm kan volstaan. Het dient vooral veel geluid te geven als de fiets beweegt. Daarnaast kou, regen en hitte overleven alsmede alle kinderhandjes straks in Afrika :-)

Suggesties? Liever des te meer dan te weinig :-)

Liefs,
Youri
Youri,

Een kleine suggestie: kunnen je een lijst toevoegen aan bovenstaand bericht met de modellen die jullie al getest hebben?

Groet,
Ik zie veel mensen die dezelfde problemen hebben als mij.

Voor mijzelf dacht ik aan dergelijke oplossing:
http://repusel.com/NEDERLANDS/catalog/p ... ucts_id=22
http://repusel.com/NEDERLANDS/catalog/p ... ucts_id=21
Het is eigenlijk een bagage-alarm. Voordeel is wel je het gedeelte dat het alarmgeluid maakt mee in de tent/kamer neemt. Senor kan dan onder zadel.

Of deze speciaal voor fietsen (voordeel beide maken geluid):
http://www.t-onedesign.com/english/web/ ... oductID=14

Een laatste suggestie. Duur, hightech en eigenlijk nog niet te verkrijgen (ergens eind 2014). De LOCK8.
http://lock8.me/
http://www.ebay.com/itm/Motorbike-Alarm ... 2a3d0afe57 of een van de vele andere aanbieders van ditzelfde. Wat vet op het klepje van de bevestiging maakt het geheel behoorlijk waterdicht. Zeer goedkoop, werkt goed, en een hoop herrie :-).
is dit misschien wat
http://webshop.fietsvakantiewinkel.nl/o ... alarm.html
als je lid word van bike en trekking voor een jaar krijg je hem kado
Ik heb de suggestie van Jaap een tijdje geleden besteld. Voor onder de drie euro. Het duurde een week of drie voor hij binnen was. Geeft een klere herrie als hij af gaat. En is erg gevoelig.

De suggestie van bodhi heb ik ook overwogen. Maar hij viel voor mij af door zijn gewicht. 400 gram vind ik best veel.
beste / ik heb hier degene vd ANWB nog liggen / nieuw in verpakking / travel en co. Heb mijn fiets toch maar verzekerd. Laat maar per PB weten of je interesse hebt kan worden afgehaald bij Amsterdam of Breda
Ik heb vandaag mijn 4e exemplaar in de kliko/gifbak gemikt. :( Het goedkope dingetje is af en toe niet uit te krijgen en dan mag je loeiend naar huis fietsen na een boodschapje.
Op zich kan zo'n alarmpje best een nuttige toevoeging zijn, is immers snel aangezet. Maar ik word nooit staande gehouden door iemand als ie weer eens af blijft gaan, dus een beetje dief trekt zich er waarschijnlijk ook niets van aan.
Is er inmiddels een deugdelijk apparaat op de markt?
Lock Alarm, http://www.lock-alarm.nl/contents/nl/d12.html
Met stevige kabel, maar géén bewegingsalarm want dat is een ramp! Echt!
Als je zelf je fiets van het slot wilt halen, of er nog ff wat instoppen gaat die al af. Dus hebben ze dat terecht van de lijst gehaald.
Of het ècht werkt?
Dat merk je natuurlijk pas later, als het te laat is.
In ieder geval wèl bij mij, Treviso, midden in de nacht, zwaar onweer, hup 't ging af, fiets stond in de schuur van een hotel, ik was metéén m'n bedje uit, maar 't bleek het alarm van de juwelier aan de overkant te zijn!
Nee, voor het ècht zeker zijn... nou dat vislijntje aan je grote teen, dat spreekt me nog altijd wel aan.
Andere kant aan je fiets uiteraard.
Klinkt goed, Senior. Bedankt.
Zelf geen ervaring mee maar het volgende ziet er wat steviger uit dan de tot nu toe genoemde alarmsystemen: CAPSS3 (met lekker "Amerikaans" demofilmpje :?)

De prijs is er echter ook naar! :shock:

In het verleden het eea besteld bij deze Engelse webshop en altijd naar volle tevredenheid afgehandeld (verzendkosten vallen vaak ook nog mee)
senior schreef:Lock Alarm, http://www.lock-alarm.nl/contents/nl/d12.html
Met stevige kabel, maar géén bewegingsalarm want dat is een ramp! Echt!
Naar zo iets ben ik op zoek en ziet er op het eerste zicht leuk uit. Alleen is het slechts spatwaterdicht en dat vind ik voor een fietsslot absurd. Want spatwaterdicht is meestal niet waterdicht genoeg om een echt stevige bui van een paar uren te doorstaan en/of geeft op termijn vaak problemen (geleidelijke insijpelen van beperkte hoeveelheden water en na een tijd de elektronica naar de knoppen).

Dus als iemand zo'n systeem kent dat echt waterdicht is, dan hoor ik het graag.

Renaat
Hoi Isa, Youri en anderen,

Ik gebruik de laatste 7 jaar een alarm van Doberman Security. Klein en licht (met zelf verwisselbare batterij, totaal 18 gram)en geeft een kabaal van 100 db. Makkelijk vast te maken - ik rijg het door het voorwiel naar mijn drager. Bij beweging trekt het koordje uit en gaat het alarm af. Ik heb er twee. Desnoods trek je een draadje naar je tent.

In de praktijk - afgezien van zelf even vergeten zijn - zittend in een cafeetje ging het alarm af. Niks ergs, iemand wilde alleen de fietsen verplaatsen en was zich rot geschrokken. Het werkt dus.

Net even op internet, in ieder geval hier: http://www.cameraland.nl/cameratassen-k ... ingsalarm/

Waterdicht? De gebruiksperiode tot nu toe voldoende regen op de alarmpjes gehad, geen probleem. Wel eens in de 5 jaar of zo de batterij (CR 2032) vervangen.

Groet, RoLu
Ik heb de suggestie van Jaap en Hans al jaren geleden ter harte genomen. Dit fietsalarm werd ooit Cycla.nl genoemd, en zou voor veel geld worden verkocht, ik meen 24,95. Er is destijds een serie geweest die vanzelf stuk ging, als je Googelt op cycla.nl vindt je de verhalen nog. Het werd geen succes, de alarmpjes gingen in de uitverkoop bij Kruidvat en de site cycla.nl is zo dood als een pier. Ondertussen vond ik fietssites die berichten over dit alarmpje, dat het voor weinig centen in China te koop is, en af en toe koop ik er een paar. Want ze gaan wel eens stuk. Maar voor 4 euro per stuk doe ik niet moeilijk.
In de praktijk is het een prima ding. Met een 4* ART slot en dit alarm, kan ik mijn zeer gewilde Gazelle oma fiets in de binnenstad van Amsterdam neerzetten. Het dievengilde draait dan de ventielen uit je fiets van nijd, dus misschien wat reserve ventielen in de koplamp en een pompje mee. Van die ventielen is me inderdaad overkomen.
De gevoeligheid is in te stellen. Dat geeft wel eens gedoe met een buurman die niet door mijn alarm kan slapen, omdat zelfs regendruppels het alarm doen laten afgaan. Maar ook poezen springen op mijn fiets, wat het alarm doet afgaan.
Het alarmpje kent 3 letters om een code in te stellen, 4 posities lang, bijvoorbeeld ABCA. Dat leert mij dat het aantal codes 3x3x3x3=81 is. Niet zo veel dus. Met een positie meer, of 2, wordt het veel beter (repectievelijk 243 en 729). Dit is echter een utopie, je kan de lengte van het wachtwoord nu nog niet instellen.
Er is inmiddels een variant met een afstandsbediening, zodat je binnen ook hoort of er iemand aan je fiets zit. Gevonden via die cycla.nl. linksite.
Ik kon het even iet laten, ik heb de goedkoopste leveranciers van het door mij bejubelde alarmpje gevonden en hier neergezet:

http://www.ebay.com/itm/Security-Alarm- ... 3d002b2464

De "stand alone" variant, die ik ook heb. $2,90 inclusief opsturen. Welke buil kan je je vallen?

http://www.ebay.com/itm/Bicycle-Motor-B ... 5d50b696a2

Dit is de afstandsbediening variant. Hoe goed en hoe ver dat werkt weet ik niet. $6,56 inclusief verzenden uit China.
Beste Allemaal,

Ik wist niet dat dit onderwerp nog allemaal reacties heeft gekregen. Erg fijn.
Even een update vanaf mijn kant;

Dobberman alarm -> getest. werkt alleen met een draadje, dus goed voor de nacht om de fiets met een draadje en haring te verbinden. We zijn er niet echt tevreden over. Voor de nacht is het omslachtig. De afstand tussen de draadjes, de haring verschilt telkens omdat de tent altijd anders staat. Het draad blijft zichtbaar en soms gaat de haring eruit ipv de pin van het alarm. Overdag kun je het niet gebruiken. Dus als kindertjes in africa lekker aan de fiets zitten dan horen ze niets.

Cycle alarm (of elke andere variant van dit model) ->> tja, als die dingen voor 3 euro blijven werken dan perfecte oplossing maar dat is niet het geval. Ivm met hitte, kou en regen gaan ze helaas kapot. We zijn ondertussen toe aan de zesde !!!. Nu is de zesde niet zo erg gezien het geld maar voor ons betekend dat ook voor zoveelste maal logistiek dingen regelen vanuit NL naar buitenland en dat willen we niet meer. Bovendien past ie niet op de kleinere fiets van Isa qua ruimte.

T-one alarm of soorgelijks van ANWB. Willen we nu testen.

Lockalarm Mini, Hoewel bevestiging aan de fiets ontbreekt spreekt mij de kabel wel aan. Twee functies in 1. Heeft iemand nog zo'n ding liggen om te testen?

De bagage alarmen gaan we voor nu niet testen. Lijken ons niet echt waterproof.
Lock8.me is niet echt van toepassing.

En deze:
http://webshop.fietsvakantiewinkel.nl/o ... alarm.html
Onduidelijk wat je nu krijgt. Of dat grote zwarte ding wat op 1 van de plaatjes zit of dat grijze dingetje wat op een van de plaatjes staat. Iemand ervaring met deze?

Groet,
Youri vanuit Sudan
Mijn namaak Cycla alarm ($3 oid), en die van een vriend van mij, gaan inmiddels al jaren mee. Ondanks alle verhalen dat ze snel kapot gaan hebben die van ons al maanden gebruik achter de rug in weer en wind (en regen en zon). Ze geven geen krimp, komt misschien door het vet op het klepje.
Wel onhandig:
-nemen veel plaats in op je fiets, lastig op een klein frame. Die van mij zit aan de zadelpen
-batterij gaat maar 2 maanden mee en dan moet je hem eraf halen om hem weer op te laden of een nieuwe batterij erin te doen
-als de batterij leeg begint te raken maakt hij minder herrie
-zelfs op de ongevoeligste stand is hij nog gevoelig. Dus niet geschikt om thuis voor de deur te gebruiken
-als hij afgaat in Nederland maakt niemand dat wat uit. Alleen geschikt voor jezelf

Ik heb er overigens mijn fiets aan te danken, hij ging af toen iemand mijn fiets probeerde mee te nemen naast de tent. Snel eruit en de fiets kunnen redden (die overigens ook aan een lijntje vastzat). Dit helaas ook een paar keer voor niets moeten doen in een storm oid....vergeten gevoeligheid lager te zetten.
Op Ebay kun je ze trouwens tegenwoordig ook in rood krijgen.
Iets zegt mij dat het "Cycla" alarm defect raakt door vocht.
De firma Kontakt Chemie maakt diverse spuitbussen met plasticlak. U mag van mij ook blanke lak van de Action gebruiken.
Bijde zijden can de printplaat bespuiten en klaar. Het cycla alarm is makkelijk te demonteren.
Ik heb een paar van die cycla's en klonen daarvan versleten, telkens gingen ze kapot, waarschijnlijk door vocht inderdaad. Ik gebruikte ze vooral op de camping, voor mijn eigen gemoedsrust. Zolang ze het deden, was ik er tevreden mee. Als je er een stuk of tien in China bestelt voor een paar euro per stuk, is het wel een oplossing.
Ik heb inmiddels een fietsalarm van bestel.nl met bewegingssensor en sleutel. Het dunne staalkabeltje is nuttig voor bij de supermarkt tegen gelegenheidsdieven. Deze doet het al een jaar naar tevredenheid. dwz. hij blijft ook na stortregens werken; wel gaat de batterij sneller op dan bij de cycla's.

Afbeelding
Welke lengte heeft die kabel?