Met een drone filmen onderweg; ervaringen?

Ik ben op dit forum nog geen vergelijkbaar topic tegen gekomen, dus daarom zelf maar aangemaakt:
wie heeft er ervaringen met een drone om op een fietsreis video-opnames te maken.

Ik weet dat o.a. @De tovenaar en @Toffel hier -prachtige- filmpjes hebben geplaatst, die o.a. met behulp van een drone zijn gemaakt, dus misschien kunnen zij wat meer vertellen.
En dan denk ik aan: welke specificaties zijn belangrijk voor het genoemde doel, wat zijn de problemen die je tegenkomt, wat zijn de (onverwachte) sterke punten, de do's and don'ts, etc? En dus welke drone wel, en welke niet?

Wie kan hier iets verstandigs over zeggen?
En niet te vergeten de filmpjes, sommige ook met een drone, van Marco en Lisette.
https://www.lismarq.com/video
Ha ha :D nee ik gebruik helemaal geen drone, die opnames zijn gemaakt met een Insta360 One
360 graden camera op een selfiestick. De software zorgt ervoor dat die stick onzichtbaar wordt. 8)
Flix schreef:
do 25 nov, 2021 16:58
Ik ben op dit forum nog geen vergelijkbaar topic tegen gekomen, dus daarom zelf maar aangemaakt:
wie heeft er ervaringen met een drone om op een fietsreis video-opnames te maken.

Ik weet dat o.a. @De tovenaar en @Toffel hier -prachtige- filmpjes hebben geplaatst, die o.a. met behulp van een drone zijn gemaakt, dus misschien kunnen zij wat meer vertellen.
En dan denk ik aan: welke specificaties zijn belangrijk voor het genoemde doel, wat zijn de problemen die je tegenkomt, wat zijn de (onverwachte) sterke punten, de do's and don'ts, etc? En dus welke drone wel, en welke niet?

Wie kan hier iets verstandigs over zeggen?
Geinspireerd door prachtige beelden heb ik een drone gekocht, maar hij gaat weer weg. Ik vind het teveel gedoe, tas openen, dronetas eruit, drone uitklappen, afstandbediening aan telefoon koppelen.... enfin, je snapt het wel. En dan moet je nog monteren. Als je dat geen probleem vindt vooral doen. Kan mooie shots opleveren.
Johojo schreef:
do 25 nov, 2021 20:01
Geinspireerd door prachtige beelden heb ik een drone gekocht, maar hij gaat weer weg. Ik vind het teveel gedoe, tas openen, dronetas eruit, drone uitklappen, afstandbediening aan telefoon koppelen....
Ik vermoed dat je nog overslaat: kijken of je überhaupt mag vliegen op de plek waar je bent. (En dan hebben we het nog niet over boven mensen, bebouwing, enzovoort.)

Groetjes,

Carl
ik mag aannemen dat flix dit wel weet. Idem voor het buitenland. Info is simpel te vinden. Fietsafhankelijk is alleen of het ding in de tas past, of het heel blijft en of je het kunt opladen met je naafdynamo.
Zelf ben ik blij dat ik in een no-dronezône woon.
Dat is echt wel een gaaf filmpje.
Opladen met naafdynamo is wat mij betreft juist niet per se nodig, omdat ik het ding niet al te vaak zal gebruiken, vermoed ik, dus het powermanagement zal best wel planbaar zijn. Maar als iemand hier ervaring mee heeft: laat maar horen.

Er zijn natuurlijk een meer zaken die zeker van belang zijn bij het fietsen. In het bijzonder de 'Auto follow' functie, zodat ie je als fietser blijft volgen, ook in moeilijker terrein. En de mogelijkheid om een bepaalde sequence te programmeren en standaardiseren, zodat je op de fiets niet al te veel meer hoeft te doen aan de besturing. Zou mooi zijn dat je 'm zo van je fiets kan lanceren, laten vliegen/filmen en weer terug op/bij je fiets laten landen.

Mensen, alsjeblief: ik vroeg ervaringen; de meningen wil ik best wel horen, maar graag een andere keer; dit is geen onderdeel van het 'Kletspraat' forumonderdeel. Houdt het aub on-topic.
EDIT: inmiddels heeft de mod een aantal off-topic reacties ('meningen') weggehaald, waarvoor dank. Ik refereerde met bovenstaande zin ook voornamelijk naar deze reacties.)


@Johojo: ja, dat kan ik me ook voorstellen. Inderdaad realiseer ik me nu dat Marco&Lisette ook een drone gebruiken (dank @DaVinci), en laatst las ik ergens dat ie om dezelfde reden een haat/liefde verhouding met het ding heeft.

@De tovenaar: ha ja, wel prachtige filmpjes👍🏻 maar zonder drone. Jammer, ik hoopte op info van jou.
ik denk dat je meer kans hebt wanneer je op fora over drones naar fietsers zoekt in plaats van hier andersom.
Leon schreef:
vr 26 nov, 2021 09:46
ik denk dat je meer kans hebt wanneer je op fora over drones naar fietsers zoekt in plaats van hier andersom.
Niet alleen naar fietsers hoor. Er zijn meer sportieve activiteiten mogelijk in de buitenlucht (https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Categorie:Buitensport). Maar net als Leon ben ik wel bang dat de spoeling op dit forum dun voor je zal zijn. Daar staat dan wel weer tegenover dat zodra jij je dronevideoskills ontwikkelt en met ons deelt, je op dit forum al snel eenoog in het land der blinden zult blijken, en ons kunt gaan inspireren en adviseren. Ik zou dat heel leuk vinden.

Even los van de technische aspecten, waar ik geen verstand van heb, is het misschien een idee om zo'n dronekit samen met een vriend(in) te kopen die het ook wil gaan proberen en in de buurt woont. Dan kan je de kosten delen, maar belangrijker, samen door de leercurve gaan en elkaar tips geven terwijl je oefent. Ook kan de één de drone besturen terwijl de ander fietst, wandelt of welke activiteit dan ook uitoefent.

Mocht je nog niet de video's van de helaas recent overleden Bike Wanderer hebben bekeken, check dan die in de Andes, bijvoorbeeld in Chili. Prachtige (drone)beelden leverde dat op. En hij fietste en filmde meestal alleen.
Na de reprimande van @Flix is het bijna verplicht om strikt on topic te blijven.
Maar het verbaast me dat dcrainmaker hier nog niet is genoemd.
Hij heeft uitgebreid verslag gedaan van zijn vele ervaringen met vele drones.

In een van zijn tests wijst hij op het gevaar van een crash.
If you can both capture your crash and then the subsequent crash of the drone – you might just have a viral video on your hands. Then again, it’s also likely you’ll just have fodder for your friends to make fun of you.

https://www.dcrainmaker.com/?s=Drone
Fijne on-topic link, liefhebber! Deze site biedt veel nuttige info.
Merk op. Je gaat fietsen of een film maken. Om iets kijkbaars te maken is veel werk, daar gaat heel veel tijd in zitten.
Vooral tijdens het fietsen en daar had ik zelf heel veel moeite mee. Weer thuis krijg je spijt.
Eigenlijk zou je een storyboek moeten schrijven en waarvan je vermoed dat of dat is belangrijk, dat zou je in scene moeten zetten. Anders worden het bewegende fotos.
Een drone is voor eentonigheid van de film een perfecte aanvulling wat ik tot nu toe nauwelijks zie is dat de alleen reiziger tijdens het fietsen van voren of iets schuin daarvan wordt gefilmd.
Vraag het even aan de mensen van Wheels to wander (https://wheelstowander.com/ ). Zij hebben op hun reizen altijd een drone mee.
Ik heb de laatste reizen (niet altijd met de fiets) een drone mee gehad. Meer voor de foto's dan voor het filmen.
Wat observaties van mijn kant:

Ja, het kost extra tijd om hem te gebruiken. Maar in de vakantie heb ik geen haast. en het zijn leuke pauzes.

Je moet de mogelijkheid hebben om je batterijen op te laden. Dat duurt best wel even dus er moet een geschikte plek voor zijn.

Als je drone onder de 250 gram is, heb je met heel veel minder regels te maken. Anders moet je vliegbewijzen halen. Alhoewel ik dat laatste wel gedaan heb want ik wil gewoon weten waar ik mee werk.

Je hebt spullen nodig om de beelden te kunnen verwerken. Dus op zijn minst moet je een tablet meenemen.

Je kunt er wel prachtige beelden mee maken. Deze nam ik bv tijdens het weekend in Bosschenhoofd
2021-10-02 17.04.55.jpg