Bericht zure berichten gesloten, wat gaat de vereniging doen

137 berichten
berger schreef: Dus het goede voornemen voor 2015: Wat minder fiets en wat meer wereld op het forum! Dat zal de zuurgraad zeker wat omlaag brengen (Is trouwens ook veel leuker om over te praten dan banden en staal vs aluminium)
+2

Nu je het zegt. Je ziet ze ook niet in items over leuke fietsfilmpjes. Op een keer na dan. Goed we gaan een lijstje bijhouden met de maatregelen tegen de zuurtjes voor het nieuwe jaar en daarna! We hebben er al vijf. Wie doet er mee? Kom maar op met de ideeën.


Maatregelen tegen Zuurtjes op het WF Forum

1. Reflecteer ook op je eigen gedrag. Ben je soms zelf ook een beetje zuur, ga je soms zelf over de scheef? Begin dan vandaag met minder zuur gedrag.

2. Meer posten over leuke onderwerpen namelijk fietsen en inspiratie tot fietsen. Landeninformatie, filmpjes, boek recencies, tochtjes enzv.

3. We gaan de zuurtjes negeren. Zet ze onder je vijanden in het gebruikerspaneel om ze niet meer te zien. Of gewoon negeren zonder te blokken en er niet meer op in gaan. Je zult zien als zuurtjes geen aandacht meer krijgen, zullen ze of zoeter worden of hun zurige heil anders zoeken.

4. Haal diep adem en tel tot tien als je weer wat zuurs leest. Realiseer je bij tel 11 dat er leukere dingen zijn dan tegengas te geven en zuur met zuur te bestrijden. Negeren, ga fietsen of post iets leuks.

5. Als je dan toch wat met de zuurtjes wil omdat je negeren zielig vind. Organiseer iets liefs voor de zuurtjes. Zoals een WF tocht of beantwoord ze met iets liefs misschien schrikken ze er van.


Wie volgt?
De boodschap is zeer duidelijk. Nog even. Gelijk gestemde? Sluit je op zondag aan, er zijn genootschappen die het waarderen dat je twee keer per dag samen komt.
Wat een gezever.
Van de mens, een van de lastige eigenschappen, inhaligheid en altijd beter weten hoe een ander het zou moeten doen.
kan een zuurtje zelf ook zien of ie geblocked, en of een vijandenlijst staat?
:roll:
Nobbiomatic

Dat zou sommigen van ons weleens verrassende inzichten kunnen opleveren :D

Ik wil zelf pleiten om mensen die je als zuur ervaart niet te blokkeren. Volgens mij kan je van je eigen weerstanden het meeste leren.
'Zuurtje' zou nog wel eens een geuzennaam kunnen worden voor enkele mensen die ik persoonlijk ken en van wie ik de jarenlange bijdragen aan dit forum zeer waardeer :wink:
Maarten & Line schreef:
Wie de schoen past trekke hem aan!

Maarten
..maar dat lijkt maar niet te gebeuren...

Vanuit het buitenland, lees ik nog graag vaak mee op het forum, maar het begint lachwekkend te worden hoe vaak een topic ontspoort. Niet goed voor de vereniging. :(
als je mensen gaat blokkeren die je zuur vindt, ben je zelf dan niet zuur?
Inderdaad ik ben een beetje zuur over sommige bijdragen van een handjevol mensen in bepaalde topics! Over het feit dat het op de website van zo'n leuke vereniging met zo'n leuke mensen ook weleens goed fout kan gaan. Want dat moderator Hans soms zo ongepast wordt aangesproken is natuurlijk van de zotte. En met mij zijn meer mensen het goed zat en dus zuur, zie dit draadje. Mensen die positieve nette tips aandragen om verbeteringen aan te brengen. Om te voorkomen dat ik zuur terug ga doen in dit forum tegen dat handjevol dat soms wel zuur reageert en dus daarmee de perpetuum mobiel ook zelf in stand hou - pas ik wat zelfreflectie toe. Ook lees ik bepaalde bijdragen liever niet, blokeer degene die mij en anderen vaak op de persoon aanvalt, tel tot tien voordat ik reageer of kom gewoon even minder in dit forum. :wink:
Volgens mij blokkeert Blanche mij ook (want ik kan geen PB sturen), wat ik dan toch jammer vind.
Waarschijnlijk krijgt je dit dus niet onder ogen, maar toch:
Dankje voor je vorige bijdrage. Wijze woorden met zelfreflectie. Heel mooi.

En ook van mij alle waardering en respect voor de moderators.
Wat mij betreft bewaken zij de regels en de normen. Zij zijn de scheidsrechter en verdienen alle ruimte en vooral respect om dat te doen. Ook als je het niet met beslissingen eens bent.

Ik ben echt heel blij en dankbaar dat zij zoveel tijd en energie in het forum steken :!: :!: :D
geelfietsje schreef:Volgens mij blokkeert Blanche mij ook (want ik kan geen PB sturen), wat ik dan toch jammer vind.
Nee dat is geen blokkade maar de optie 'gebruikers kunnen mij geen PB sturen' - aangezet in mijn gebruikerspaneel :wink:
Zoals waarschijnlijk meer deelnemers aan dit forum, ben ik ook op andere fora actief. Met die ervaring kan ik zeggen dat de omgangsvormen hier erg meevallen, vergeleken met elders. Diverse deelnemers nemen hier, in die vergelijking, bovengemiddeld snel aanstoot aan bepaalde berichten, en de toonzetting daarvan. Dat zegt op zich al veel over de vrij hoge 'beleefdheids-standaard op dit forum, en dat is een goede zaak.
Wellicht heeft het te maken met de leeftijdsopbouw, jongere generaties willen zich nog wel eens wat minder diplomatiek uiten, maar ik realiseer me dat dat ook alweer een onaanvaardbare generalisatie is.
Wat ook niet helpt, is het afstandelijke karakter van het internet. Je hebt tenslotte geen werkelijk, menselijk contact met de discussiepartners.
De wijze waarop in internetfora discussies ontsporen, komt in het 'echt' nauwelijks voor.
De vergelijking dringt zich op tussen de gedragingen van automobilisten in het verkeer en bijvoorbeeld het gedrag van diezelfde mensen in een supermarkt; waar men op de weg ongelimiteerd het slechte humeur of persoonlijke frustraties c.q. tekortkomingen uitleeft op een ander, is daar in de rij voor de supermarkt geen sprake van; te persoonlijk voor verregaande onbeleefdheden.
M.a.w. op het internet is het veilig 'schoppen en slaan'.
En dan zijn er altijd nog de personen die het laatste woord willen hebben, hun gelijk willen halen. Dat zal altijd zo blijven helaas.
Hier ben ik het helemaal mee eens. Dat dit discussieonderwerp in verschillende varianten nogal eens voorbijkomt is inderdaad een bewijs dat goede omgangsvormen voor veel deelnemers op dit forum belangrijk zijn.

De anonimiteit van Internet is volgens mij ook een belangrijke oorzaak van ondiplomatiek taalgebruik en regelrechte scheldpartijen en bedreigingen.
Ik vind het treurig dat je dit zelfs op sites van onze zg. kwaliteitsdagbladen ziet. Stevig modereren zou daar geen luxe zijn. Je ziet het zelfs bij ingezonden stukken in de gedrukte kranten. Juist als redactie kun je ingrijpen en daarmee een discussie in de inhoudelijke sfeer laten. Schelden hoort niet! Het is iedereen zijn of haar goede recht om mijn of andere bijdragen als volstrekte flauwekul te beoordelen, maar onderbouw dat dan met argumenten en ga niet op de man/vrouw spelen of razen en tieren.

In een van de berichten van de moderators wordt de vraag gesteld wat de moderatoren zouden kunnen doen. Die vraag is al eens eerder langsgekomen in een ander topic over een vergelijkbaar onderwerp. Ik heb toen de suggestie gedaan minder snel in te grijpen bij off-topic geklets, maar vooral op de omgangsvormen en het taalgebruik te letten. Volgens mij bezorg je je daarmee als moderator minder werk en we houden het in grote lijnen nog een beetje gezellig. Iedere deelnemer aan de discussie heeft de mogelijkheid anderen tot de orde te roepen als het al te erg off-topic dreigt te gaan. Bijvoorbeeld door te typen: "Beste mensen, zullen we weer eens over het oorspronkelijke onderwerp hebben", of zelf met een inhoudelijke bijdrage te komen.
Wat mij dan opvalt is dat de discussies onder de artikelen op mijn eigen website veel vriendelijker verlopen en veel meer op de inhoud gericht zijn dan op persoonlijke stokpaardjes/fietsreligies. En ik hoef eigenlijk maar heel weinig te modereren, maar dit doe ik wel heel streng. Twee niet door de beugel kunnende opmerkingen en je ligt eruit. Ik heb tot nu toe slechts 1 persoon geblokkeerd en voor de rest kan ik gelukkig vertrouwen op het zelfregulerende vermogen van de reageerders. Ik vraag me af hoe het komt dat ik nauwelijks last heb van reaguurders (de algemene internetterm voor 'zuurtjes')?

Het voornaamste verschil is wel dat de inhoud van dit forum 100% 'user-generated' is en dat veel onderwerpen steeds opnieuw terugkomen, terwijl op mijn website de onderwerpen (en de toonzetting?) eerst in mijn artikelen worden bepaald. Maar toch is het verschil opmerkelijk, wat de laatste tijd ook door veel van mijn lezers aangehaald wordt.

Ik ben mijn website ooit begonnen als tegenreactie op de zure en welhaast religieuze discussies alhier. Want praten over fietsen en fietsreizen zou leuk moeten zijn. Ik probeer mijn reactiedrang op zuurtjes/reaguurders zoveel mogelijk in te slikken (wat me niet altijd lukt en ik zelf ook dreig te verzuren) en te bewaren voor een nieuw artikel op mijn site. Daarin vertel ik wat ik te zeggen heb, onderbouw en illustreer dit zo goed als binnen mijn vermogen ligt en dan zet ik de discussie in mijn eigen omgeving voort. Bevalt me goed en diverse leden van dit forum blijkbaar ook, want steeds vaker wordt er vanuit hier naar mijn artikelen verwezen om steeds terugkerende en vaak verhitte discussies te verkorten.

Ik ben ooit gevraagd of ik hetzelfde schrijfwerk kon doen voor de vereniging, de website en het tijdschrift, maar door dit forum achtte ik dat als een té ondankbare taak. Heel jammer, want ik haal hier graag veel waardevolle informatie. Maar tot nu toe heeft het forum me er zelfs van weerhouden om überhaupt zelf lid te worden van de vereniging.

Ik ben zelf wel voor een strenge aanpak, want teveel zuur en bitter geneuzel op dit forum is erg slecht voor de vereniging. Ik heb helaas maar al te vaak reacties gehoord als "De wereldfietsers? Nee, daar heb ik geen zin in!" en "Dat forum van dat zeikende kluppie neem ik niet meer serieus!" wanneer ik een klant met reisplannen aanraadde om zich bij de vereniging aan te melden. Het is maar een klein groepje die de sfeer aardig kan verpesten, dus voor de moderatoren zou het te doen moeten zijn, maar leuk is anders...

Er is één notoire zeikerd zonder zelfreflectie die al geruime tijd geleden door dit forum geblokkeerd is en later zijn heil zocht op mijn website. Nadat hij ook door mij geblokkeerd was, ging hij zijn gal spuwen op de website van Op Pad, die hem blijkbaar nog niet zat zijn. Als de moderatoren hier strenger gaan blokkeren, ga ik het daarna waarschijnlijk drukker krijgen en als laatste mag dan Op Pad de zuursten van de zuursten opruimen. BIKE&trekking mag van geluk spreken dat ze geen reactiemogelijkheden op hun site hebben.
Overigens heeft Micha Wertheim over de algemene gang van zaken op internet een leuk stukje in een conference verwerkt.

https://www.youtube.com/watch?v=_tcf3_BXXFg
Christophorus, de reden daarvoor is waarschijnlijk dat jij, wat ik voor het gemak maar zal omschrijven als een hoog gespecialiseerde gebruikersgroep hebt. Mijn ervaring is dat, hoe meer je van iets weet, hoe minder stellig en uitgesproken je in je oordeel en reacties wordt. De kans op ter zake kundig tegengas is op een dergelijk forum natuurlijk ook veel groter. Goede voorbeelden hiervan zijn b..v het duitstalige Bromptonauten forum. Mensen met veel kennisen ervaring die net als ik al jaren met dat specifieke product omgaan, er dus veel van weten. Toch ontspoort de discussie nooit, op het veel algemenere Faltrad forum gaat het het af en toe behoorlijk mis. Ik ben altijd terughoudend met het reageren op zo' n forum, hoewel ik veel kennis en ervaring met het product heb. (En Duits gestudeerd, dus dat zou ook geen probleem moeten zijn). Ik vind wel dat met terughoudenheid gemodereerd en geblokkeerd moet worden, onwelgevallige meningen moeten ook de ruimte krijgen. Persoonlijke aanvallen, nou ja, met mate dan.
Marcel vos schreef: Persoonlijke aanvallen, nou ja, met mate dan.
Waarom zou je iemand persoonlijk willen aanvallen, ook al is dit in nette bewoordingen? Het gaat toch om een uitwisseling van meningen? Je kunt hooguit beweren dat een andere deelnemer onzin beweert, omdat je dat zeker weet of meent te weten: dan kan je dat ook beargumenteren.
Het was spottend bedoeld. Persoonlijke aanvallen moet je iemand maar in de fysieke aanwezigheid van je opponent.
in het kader van onstsporingen en vrolijk larderen :D met onzinnige info. Ik kan Blanche dus niet via pb vragen naar haar broodbakkunsten?
Wil ik je ook wel een paar tips over geven, maar dat valt buiten deze discussie. Ga nu mijn broodje in de oven schuiven.
In 2011 hebben mijn vrouw en ik het besluit genomen dat ik mijn jongensdroom van 1978 zou gaan uitvoeren: fietsen door de USA, de Bikecentennial, nu de TransAm.
En wat moet je dan….. begin jaren 80 wel wat fietsvakanties gedaan op een Bridgestone Submariner …. maar wat heb je hedentendage daar allemaal wel niet voor nodig?
Al vrij snel kwam ik op dit forum terecht. Ik heb er heel veel van geleerd. Af en toe zag ik ook wel dat er bepaalde omgangsvormen werden gebezigd die je met face-to-face contact niet snel zal tegenkomen, maar ik besteedde daar geen aandacht aan. Ik keek meer naar de echte harde informatie hoewel ik me ook wel kan voorstellen dat degene waarop niet vriendelijk wordt gereageerd dat niet prettig vindt en soms als kwetsend zal ervaren.
Vorig jaar heb ik met succes de TransAm gereden, mede dankzij dit forum.
Ondanks het soms wat zure karakter van het forum heb ik vanavond goed gemaakt wat ik al lang had moeten doen: ik ben lid geworden van De Wereldfietser.
Wat ik maar wil zeggen: ondanks het "gezuur" bevat het forum veel goeds.
-Jan