Israël/Jordanië lange afstandstocht

Beste fietsers,

Na een mooie fietsvakantie in Schotland ben ik natuurlijk al weer aan het dromen over nieuwe gebieden om te fietsen. Lijkt me mooi om in Israël te gaan fietsen. Dus op zoek wat de mogelijkheden zijn.

Kwam tegen: https://bikepacking.com/routes/holyland ... ge-israel/ maar dat is een route erg gericht op een wedstrijd. Verder https://ibt.org.il/en/ maar hiervan zijn enkel de zuidelijkste paar segmenten beschikbaar. Tevens OSM map met routes er op https://israelhiking.osm.org.il/map/10. ... 55/34.7862 maar niet echt een lange afstandsroute. Op ridewithgps ook wel paar wat oudere tracks.

Toen naar Jordanië gekeken. Daar kwam ik wel een erg mooie trail tegen: https://jordanbiketrail.com. Is ook ruiger en ziet er aantrekkelijk uit.

Op dit forum kon ik maar beperkt recente fietservaringen vinden voor beide landen. Wie heeft er wat recenter gefietst en kan iets aanraden. Wat ik zoek is een lange afstandsroute voor 3-4 weken met een gravelbike. Kamperen en af en toe hotel/guesthouse. Dagafstanden iets van 60-80 km afhankelijk van hoogteverschillen en terrein (en warmte). Voorkeur gaat uit naar een uitgestippelde GPX-route langs mooie en interessante plekken. Zelf route kiezen kan natuurlijk ook altijd maar hergebruik van ervaringen van anderen is handiger.

De post over video's werkt niet (viewtopic.php?f=18&t=15830#start). Misschien post verwijderen of link aanpassen.

Wel deze video gevonden: https://www.youtube.com/watch?v=wXKttRxczzc
En deze site https://www.velospektive.net/2019/01/01 ... jordanien/ en deze https://www.draussendrang.de/portfolio/jordanien-2/

Dank alvast voor reacties. :)
Tijdje terug kwam je geen arabisch land in met een israelische stempel in je paspoort. Even nagaan hoe dat nu zit!
Grensovergang van Israel naar Jordanie is lopend geen enkel probleem, ik weet niet hoe het met de fiets is. Volgens mij is er een fietsroute door de Negev woestijn, op internet moet er toch iets te vinden zijn? Ik heb wel eens een dagje door de Negev gefietst, erg aan te raden en Jordanie is schitterend, net als Israel. Ik zou wel rekening houden met de temperaturen, die kunnen tot 40 gr oplopen.