Munda Biddi Trail december 2013

Wij nemen de trein van Perth naar Armadale. De treinen zijn prima geschikt hiervoor. Dit betekent dat wij een stukje van de Trail, overslaan. Dit hebben wij al een keer gefietst. Vanaf Armadale moesten wij een stuk over de Albany-Hwy fietsen om zo bij het begin van de Munda Biddi Trail te komen. Dit was enkel en alleen omhoog trappen, wat niet gemakkelijk was met zware bepakking.

Aan de Albany Hwy beginnen wij dus aan de trail. Vanaf de Wugong-shelter naar Collie is loodzwaar. De beschrijving die men geeft bij de foundation komt niet overeen met wat wij hebben ervaren. Het is veel zwaarder dan gedacht. Door erosie zijn sommige paden niet te fietsen. Vooral de paden met peagravel! Het was echt lopen, duwen en trekken. Er waren stukken bij waar wij 1 fiets met z’n tweeën omhoog moesten duwen! Dus, zoals Willem al aangeeft, de vriendelijke gezinnen op de plaatjes van de foundation kunnen dit helemaal vergeten. Ook moet je tegen de vele vliegen kunnen, die constant proberen om in je neus, mond en oren te kruipen. Vergeet ook de hitte niet.

Wij hebben alle twee Ortliebtassen en een stuurtas aan de fiets met 35kg aan bagage, inclusief water etc.
Slapen doen wij in de shelters, waar altijd gevulde watertanks waren.( wij koken dit water) Wij haalden niet altijd de shelter, dus dan slaap je in het bos. De MBT is volledig bewegwijzerd. Geen last van steekvliegen in december. Wel zijn er veel mieren.
Eenzaam is het wel omdat je soms een paar dagen in het bos fietst. Na een dag of twee, soms drie, kom je wel een klein plaatsje tegen waar je de nodige dingen kunt kopen, zoals brood.
Als je dit geweldig toe lijkt en vind je het niet erg om hard te werken, ben je avontuurlijk ingesteld en kun je tegen eenzaamheid, dan is de Munda Biddi Trail misschien ook wel wat voor jou.

Natuurlijk is het niet alleen maar klauteren en klimmen. Tussendoor zijn er ook heerlijke vlakke stukken bij om te fietsen. Ook niet te vergeten zijn er de kangoeroes, de slangen, de grasbomen, Karribomen en de prachtige variaties in het landschap.
Het gedeelte tussen Collie en Albany is eenvoudiger maar heeft ook best een aantal stevige klimmetjes. Wij hebben er bijna een maand over gedaan om in Albany aan te komen.

Kortom, wij hebben een fantastische Munda Biddi Trail gereden, beslist geen spijt van deze prachtige trail en hebben slechts 1 lekke band gehad.


Info,
Wij gebruiken Osmand om te navigeren en hebben daar de volledige route als gpx file op staan.
2 power Banks en 2 zonnepaneeltjes op de stuurtassen zorgden voor de stroom voor 2 smartphones en 1 tablet.
Er is niet vaak verbinding met het telefoon netwerk.
Wij hebben alleen een paar sluitschakels als reserve onderdelen meegenomen.
Verder een kettingpons, een multi-toolset een goede pomp en een bandenplak set.
Hier hebben we 2x 29” fietsen gekocht. http://www.reidcycles.com.au/x-trail-29er.html
Onderdelen http://www.bikeforce.com.au/
http://www.tbe.com.au/products/topeak-s ... ack/90883/
http://www.anaconda.com.au/