fietskaart nieuw zeeland

Wij hebben het plan om vanaf medio sept 2022 (als de restricties het toelaten) met de fiets gedurende 3 maanden door Nieuw Zeeland (noorder- en zuider eiland) te trekken. Heeft iemand ervaring met goede fietskaarten van dit land?
Groet, Hans en Sandra
Hallo,
Destijds (2010) heb ik mijn ANWB-lidmaatschapskaart meegenomen en toen kon ik bij de Nieuw-Zeelandse ANWB, die heet daar volgens mij de AA New Sealand, gratis autokaarten krijgen van elke regio. In totaal waren er volgens mij zo'n 15-20 kaarten die heel Nieuw-Zeeland omvatten; daar viel prima op te fietsen. Daarnaast heb ik zelf een HEMA road map gekocht (niet onze Nederlandse HEMA, maar een merk dat veel in Australië en Nieuw-Zeeland te krijgen is) met heel Nieuw-Zeeland erop.

Groet, Petra.

link: https://www.landschapreisboekwinkel.nl/ ... -hema-maps
AD 2022: een app met OSM?!
Flix schreef:
wo 22 sep, 2021 18:16
AD 2022: een app met OSM?!
+1

Net even gecheckt: een mooie digitale kaart van NZ kost bij Locus (Android) 50 cent. Op een tablet heb je dan overzicht voor het oriënteren op routes, en op je telefoon heb je onderweg alles bij de hand. Met Osmand (IOS) zal het niet heel anders zijn. En de 'kale' maar prima OSM is zelfs helemaal gratis. Voor mij geen papieren kaarten meer.
Probeer Windy Maps.
Elke fietsroute en elk klein paadje staat er op en het is ook in Nieuw Zeeland offline te gebruiken.

Een alternatief zonder de fietsroutes, maar wel met elk wandelpaadje in elk park tot aan in elke wildernis toe is Organic Maps, de Opensource editie van Maps.me
Nieuw Zeelanders houden niet zo heel erg van fietsers op de weg. Het blijft zoeken naar rustige wegen. Behulpzaam is:

https://www.nzcycletrail.com/

En voor het offroadwerk:

http://www.touraotearoa.nz/p/group-ride.html?m=1
Deze route gaat veelal over rustige wegen/gravel/mtb tracks. Route is prima in delen fietsbaar tot bergop lopen….
Je hebt geen kaart nodig maar een boek :D :

https://www.wheelers.co.nz/books/978047 ... th-island/

Er zijn aparte versies voor Noorder- en Zuidereiland. De boekjes geven leuke routes die behoorlijk goed zijn beschreven. Een kaart erbij is zeker geen overbodige luxe. Toen ik er was (in 2012) had ik een Garmin met de originele Garmin-kaart.
Ik houd erg van papieren kaarten en vond de standaard HEMA touring atlas geweldig. Gecombineerd met de site van https://www.nzcycletrail.com/ voor de trails en soms GoogleMaps voor details in steden en dorpen. Oriënteer je goed op zowel de wegen (voor je plezier en veiligheid kun je beter de drukke vermijden, vooral op het Noordereiland) als de trails (zijn soms moeilijker/ontoegankelijker dan het lijkt, bv. door stomme hekjes waar je met bagage op je fiets niet langs komt).

Louise