fietsen naar en in Egypte

Ik wil uitzoeken wat er mogelijk is in Egypte. We willen een jaar fietsen van huis richting Kaapstad. Ik krijg weinig info over Egypte. Weet dus niet of dit mogelijk is en of we dit moeten skippen.

1. heeft iemand ervaring met een overtocht van Griekenland of Turkije naar Egypte per boot? (volgens mij zijn er geen ferry's, maar kan het met een particuliere boot? En hoe komt je dan officieel Egypte in?
2. Kan je een beetje fatsoenlijk fietsen in de Nijldelta en langs de Nijl naar het zuiden? optie zou ook zijn dat we naar Cairo vliegen en daar een tochtje maken.

Ik ben heel benieuwd of er iemand ervaring hiermee heeft.
gr Jan Willem van Dalen
Tristan Ridley was in ieder geval vrij vernietigend over fietsen in dit land (2019)
https://www.tristanridley.com/post/2019 ... nd-robbers
https://www.tristanridley.com/post/2019 ... t-2-unsafe
Vernietigend zou ik zijn genuanceerde conclusies niet willen noemen, maar het geeft wel stof tot nadenken voor mensen die overwegen in Egypte te gaan fietsen.
Oja, je hebt gelijk zie ik inderdaad nu ik het nog even herlees - ik overdreef. Ik had deze blog berichten iets negatiever in mijn herinnering dan ze waren en had ze niet herlezen voordat ik ze in dit topic deelde. Maar toch, een anekdote van beroving en gedwongen politie-escort achter elkaar in één blogbericht vind ik niet bepaald reistlust-inspirerend voor Egypte.
De Tour d‘Afrique start in Caïro en doorkruist het land in vier dagen, misschien heb je iets aan hun route?
Ik heb tijdens de Tour d'Afrique Egypte inderdaad doorkruist, maar niet in 4 dagen: Caïro-Aswan was 9 dagen, inclusief een rustdag in Luxor, in totaal een dikke 900 kilometer. Het is inmiddels wel al lang geleden (2008). We zijn toen vanuit Caïro eerst richting de Rode Zee gegaan om het drukste stuk Nijldelta te vermijden. Luxor-Aswan wel langs de Nijl. Ik herinner me dat eerste stuk, dus tot aan Luxor, als zeer desolaat.
Bovendien hadden we permanente politiebegeleiding. De veiligheidssituatie zou ik nu echt niet kunnen inschatten.

Louise
Ben er zelf nog nooit geweest, maar toevallig wel een paar keer dat Egypte in een podcast (Bike Tour adventures) voorbij kwam. Daar werd ook de constante politiebegeleiding genoemd, dat zou voor mij inhouden om niet naar zo'n land te gaan (denk ik). Wat daar ook gezegd werd door iemand die een paar jaar terug door Egypte reed dat de politie het liefst ziet dat je zo snel mogelijk uit hun district weg bent naar een volgend district. Ze zijn bang dat je iets overkomt en dan zijn zij klaarblijkelijk verantwoordelijk. Sommige moesten veel kilometers rijden om die reden.

Gr. Anno