Van Bangkok naar Bali (4 maanden FF fietsen)

Hi,

Onze fietsreis is van start. We zijn inmiddels een kleine 2 weken op pad. Na rondje om Bangkok heen, peddelen we nu richting Maleisië. Vandaag hebben we onze eerste 100+km-dag erop zitten. We hebben de mazzel dat we de wind mee hebben op weg naar het zuiden en we ervaren dat Thailand superleuk is op de fiets. Het verkeer houdt goed rekening met fietsers en ri zuiden hebben we zelfs fietspaden en stroken gespot. Op de gps rijden gaat goed en zo vinden we ontzettend leuke kleine weggetjes.
Fietsen is verslavend en we zitten veelal met een grote glimlach op de fiets.

Wil je onze avonturen volgen? Zoek dan eens op polarsteps onder FF fietsen.
Wat leuk dat jullie het naar je zin hebben. Vergeet in Maleisië niet Tama Nagare te bezoeken. Mooi park!
Leuk en herkenbaar verslag.
Wij hebben ook veel in deze gebieden gefietst, maar nooit zo lang.

Zijn op dit moment in Zuid Afrika aan het fietsen. Helaas veel over grote wegen.
Geniet er maar van

Dirk
Hi,

Even een kort bericht. Wij hebben na een kleine 6 weken onze fietsreis af moeten breken vanwege COVID-19.
In 5 weken fietsten we van Bangkok tot aan Penang. 5 heerlijke weken waarin we onszelf en onze fietsen goed leerden kennen. Leerden wat voor ons een fijne dagafstand is (ca. 80 km per dag), we leerden klimmen en de hitte trotseerden. Waarin we leerden wat een fijne manier van reizen een fietsvakantie is.
De laatste week stond vooral in het teken van plannen en herplannen. We vlogen van Penang naar onze dochter op Bali, overwogen hoe met de ontstane situatie om te gaan en boekten nieuwe tickets om versneld met z'n drieën terug naar Nederland te vliegen.

Met Garuda vlogen we donderdag naar huis. Gelukkig mét onze fietsen. We zijn blij dat we een vlucht terug hebben gevonden. Veel fietsers zitten vast i n landen over de hele wereld.

De rest van onze fietsreis gaan we vast op een ander moment plannen

Fietsvervoer
Bij Garuda mochten de fietsen gratis mee naast 30kg bagage.
Van Maleisië naar Bali vlogen we met Air Asia die een heel helder beleid heeft voor het meenemen van de fietsen (gewoon rechtstreeks bij te boeken online) en heen gevlogen met Etihad waar de fietsen binnen de 30kg bagage meegenomen konden worden
Heel vervelend dat je vervroegd terug moest ,maar gelukkig verder alles goed gegaan.
Wij waren gelukkig ook net terug ( 6 maart ) van onze reis in Zuid Afrika.
Gelukkig kunnen we hier nog wel fietsen en het wordt voorlopig lekker weer

Dirk
Wat jammer maar ik kan me voorstellen dat het fijn is om weer thuis te zijn. Er zullen veel fietsvakanties geannuleerd worden de komende tijd. Jullie hebben in ieder geval weer iets om naar uit te kijken.
Goed dat je terug bent gekomen. Hoe mooi een fietsreis ook is, het leven zelf is mooier.