Pacific Coast Route van Seattle naar San Fransisco

Hi all,

M'n vriendin en ik fietsen momenteel de Pacific Coast Route van Seattle naar San Fransisco.

We houden een blog bij op: www.adventurousroadrunners.com

Verhalen die wij online hebben kunnen vinden waren hoofdzakelijk lovend en wij zitten nog voor het hoofsseizoen.

Tot dusver erg naar ons zin, maar sommige stukken vinden wij niet relaxed tot gevaarlijk ivm verkeer. Andere stukken zijn dan gelukkig wel weer erg rustig en genieten in mooie bossen of langs de kust. We hebben eerder gefietst in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Marokko, en op al die routes hebben we wel veel fijner / veiliger kunnen fietsen.

We zijn net in Oregon aangekomen en dat is volgens velen het mooiste deel van de route, dus we zijn benieuwd. We reizen altijd flexibel dus als we het niet meer naar ons zin hebben / te onveilig vinden zoeken we andere opties.

Volgens het boekje wordt highway 101 na Eureka een echte "freeway" (snelweg) met op en afritten. Twijfel of we daar wel aan willen beginnen.

Iemand anders hier die iets zou willen delen over deze route?

Oja, goeie alcohol voor de brander hebben we gevonden bij de REI ;)
beste timmeh,
mooi jullie site en erg mooi de route.
ik zou zelf zeker Portland bezoeken want dat lijkt me een leuke stad en best wat bike-scene-dingen als ik al de fietsenzaken zie (die zou ik bezoeken).
ik ken een stukje van de route van San Francisco noordwaarts langs de kust: erg slingerend, maar weinig autoverkeer (voor de auto's schiet die weg helemaal niet op want op veel plekken is het max. 15 of 25 mph max snelheid).
ook Vancouver en Seattle ken ik een beetje (ik heb familie in de buurt van Seattle en ook richting Portland): vooral Vancouver is fijne stad.

qua 'stores': naast de erg fijne REI (erg goede service biedend en prachtige store in Seattle!) heb je ook nog MEC in Canada en Cabelas in de US.
fijne reis gewenst!!
hoogframe
timmeh schreef:
za 04 mei, 2019 07:21


Volgens het boekje wordt highway 101 na Eureka een echte "freeway" (snelweg) met op en afritten. Twijfel of we daar wel aan willen beginnen.
Juist na Eureka krijg je de
Afbeelding
en
Afbeelding

Het zou zonde zijn dat te moeten missen en daar kun je ook nog kamperen.

Zie mijn tocht (foto's en track) die ik in 2007 heb gemaakt samen met mijn broer :
http://members.quicknet.nl/janschoutsen/

en doe vooral even de groeten aan mijn broer die al bijna 40 jaar in
Graton Sebastepol CA woont :(707) 321-4469

Ik wens jullie heel veel plezier .
Heb zelf begin april het stuk gereden tussen San Diego en LA, dat was grotendeels mooi en ook goed te fietsen. We moesten wel in een paar plaatsen over de highway door een drukke stad maar vaak kunnen rijden op fietspaden/stroken, vluchtstrook. Bij LA grote stukken over het fietspad op het strand.

Ik had zelf alleen de GPS-track van de Pacific Coast route (netjes gekocht) en niet de kaarten van ACA. Met kaarten de Southern Tier gereden, dat is toch fijner.

De 'Freeway' is vaak een Interstate of grote highway en dat is eigenlijk alleen te doen als er een goede vluchtstrook is. Maar het is erg wisselend, prima te fietsen stukken Interstate gehad, maar ook heel druk en met slechte vluchtstrook (veel gravel). Heb wel gemerkt dat je op Streetview vaak een aardige indruk kunt krijgen van de staat van de weg waarbij meestal het wegdek en de layout wijzigt als je een nieuwe county in rijdt.
hwy 101 wordt vanaf Eureka idd een drukke en vrij saaie snelweg. heb hem meermaals met de auto gereden.
ik zou gewoon de kust zoveel mogelijk aanhouden.

het zuidelijke stuk van Hwy 101 in OR is erg mooi maar hier en daar ook uitdagend. vergeet ook niet de Otterloop te fietsen.
er zijn/waren een paar casinos op je route. (chinook winds bijv) een goed adres voor een betaalbare all you can eat brunch-lunch en dinner. je fiets kun je vaak wel even achter parkeren bij het personeel; gewoon even de staf vragen

oja; als je CA binnenkomt vanuit OR is er controle. ze zijn vooral bezorgd over zuivel fruit en groente dat meegenomen wordt vanuit OR.

een goede bron van lokale fietsroutes is elke fietsenwinkel even binnenwandelen. en warmshower hosts!
Tlaayste dagen erg kunnen genieten van de route. Wegen prima met vaak brede vluchtstrook , weinig verkeer.

Denk dat we gaan doorzetten tot San Francisco. De zaterdag nemen we rustdagen want die lijken het meeste verkeer op de wegen te hebben.
Hebben jullie Leggett al gehad? Dat is aan het eind van de Avenue of the Giants waar je vanuit het binnenland weer de kust opzoekt.
In mijn herinnering was dat wel een van de zwaarste etappes.
Bedankt voor de gave route.