Gastankjes in de USA, Utah

Ok....domme vraag....sorry....
Heb je overal gefietst over de wereld en dan kan je niet eens de vraag beantwoorden of in de USA er makkelijk aan gastankjes te komen is. Tja, het is niet anders. Wij fietsen altijd met een MSR XGK brander rond. Heerlijk ding. Doet het altijd. Maar wel een flink gewicht met de brandstof erbij. Nu dus over op gas. Mara dan moeten er wel gastankjes te krijgen zijn in de USA. En het liefst niet alleen in de grote plaatsen. daar komen we niet zo vaak.
Dus de vraag: wie heeft ervaring met het kopen van gastankjes in Utah?
Waar vinden we ze?
Bezinepomp, supermarkt, ....?
Iemand een idee?
Ook in kleinere plaatsen te vinden?
In Grand Junction?
Ben benieuwd.
Groetjes,
Marco
Was ff zoeken maar dit lijkt er wel op. Zijn vast nog wel meer aanbieders.

https://www.walmart.com/ip/Coleman-Prop ... z/20923696

Walmart verkoopt ook branders voor deze tank. De aansluiting lijkt hetzelfde als in Europa.
Dank je fedor. Had ik inderdaad gevonden. Kan me niet voorstellen dat het niet goed gaat komen maar wellicht hebben mensen ook nog wat praktijkervaringen.
Deze grote outdoorzaak zit in Grand Junction.

https://www.rei.com

925 Independent Ave
Grand Junction, CO 81505
(970) 254-8970

... en verder heb ik helaas geen praktijkervaring ;)
Ik neem aan dat je deze bedoelt:

Afbeelding

Lastig te krijgen in de VS, de smalle hoge uitvoering (voor solderen oid) wel.
De grote flessen van Coleman, zoals in de link van Fedor zijn overal te krijgen. Maar kleine butaan/propaan blikjes waarvan je de branderkop kunt afschroeven, zijn veel moeilijker te vinden. Vaak wel bij Walmart, maar lang niet altijd. Ik had soms succes bij winkels in jachtspullen (in Utah niet zeldzaam).
Afbeelding
Hebben Coleman, MSR en Optimus geen lijst met hun dealers in Utah met hun schroefblikjes gas met 230 gram?
In alle grote supermarkten hebben we vorig jaar gasblikjes gevonden, o.a. Smith's Marketplace.
Campings meestal niet of in hele kleine hoeveelheden

Voor specialistische zaken kan je ook hier kijken, met vier locaties in Grand Junction en drie locaties in Moab:
https://www.msrgear.com/retail-store-locator

Hoe loopt jouw route?
Ik houdt het van de zomer tenminste gewoon bij de MSR Dragonfly en Coleman fuel (wasbenzine, maaimachine brandstof of benzine als ik al het andere niet kan vinden). het zou wel langzaamaan makkelijker moeten zijn om ana gasblikjes te komen althans dat is wat ik tussen de regels op het ACA forum heb meegepikt. Maar ga niet bhet risico lopen niet tijdig een blikje te vinden. En qua gewicht maakt het allemaal niet zoveel uit denk ik - 1 blikje in gebruik + 1 (of 2) reserve.
Dat was/is ook precies mijn punt Inge. Benzine kan je overal krijgen. Maar toch is het met gas wel een stukje lichter zolang je maar niet een hele riks gastankjes mee moet nemen. Ik ga de gok wagen. Anders wordt het een houtvuur....ook goed:)

Luddo, veel onverhard. In ons hoofd zit vanaf Grand Junction de Kokopelli Trail naar Moab te fietsen. Dan de White rim in te duiken. Permits hebben we gelukkig al. Dan via de Plateau Passage naar de Grand Staircase loop om daarna via de Alpine Loop terug te crossen naar GT. Maar zoals zo vaak....alles zal ongetwijfeld ander lopen :lol:
Voordat je op houtvuur overgaat : in veel outdoor winkels zijn blikjes met gel-achtige alcohol te koop. Met een simpele dragerconstructie voor de pan kun je daarop prima koken. Ik vermoed dat het qua gewicht zelfs beter is dan gasbranders.
Klinkt goed. Afgelopen weekend weer wat mogen genieten van dat gebied bij een lezing van Jonathan Vandevoorde met mooie drone beelden.

https://vimeo.com/187987237
Zelf geen ervaring daar, maar iemand wees mij in het verleden wel eens op deze winkel voor o.a. camping en outdoor spullen:

https://www.cabelas.com/product/camping ... s?slotId=6

Ze hebben meerdere vestigingen in Utah, zie: https://www.cabelas.com/stores/stores.c ... Store.y=13

Ze hebben daar de gasbusjes van MSR, Optimus en Primus.

en er bestaat een adapter van Markill om Campingaz blikjes te gebruiken met een ISO-schroef-brander.
Ben benieuwd Marco - hoop dat je na de reis je ervaringen weer deelt.
Hallo Marco,

Ik ben in 2013 dwars door de V.S. gefietst van Florida naar Los Angeles.
Onderweg heb ik diverse nationale parken en state parks doorkruist.
Ik had een benzinebrander bij me, die vergelijkbaar is met jouw MSR XGK.
Ik kocht onderweg eens per maand een groot blik Coleman Fuel bij Walmart.
In zo een benzineblik zat een Gallon, 3,8 liter. Dat benzineblik stond rechtop in mijn fietstas. Dat blik bleef heel op de meest heftige onverharde routes. Door het gestuiter had ik wel schade aan mijn slaapzak van dat blik. Dit probleem is te voorkomen door brede banden te kiezen en de slaapzak in een goede beschermhoes te vervoeren. Dit is me prima bevallen, want ik had altijd ruim voldoende brandstof bij me. Ook kost zo'n blik nog geen tien dollar.
Ik heb onderweg mijn ogen goed de kost gegeven om te zien wat de alternatieven waren.
Mijn bevindingen:
Gasblikjes met een Lindal schroefventiel zijn uitermate slecht verkrijgbaar. In grote en prestigieuze nationale parken waar veel bezoekers komen zul je ze wel vinden. Daar verkopen ze alles. Verder kun je ze in de betere supermarkt in de wat grotere steden soms ook vinden. In gespecialiseerde outdoorwinkels vind je ze ook, maar die zie je niet heel veel. In state parks en bij tankstations kun je het wel vergeten.
De Coleman propaangascartridges zijn juist extreem goed verkrijgbaar. Werkelijk overal kun je die dingen kopen. Benzinepomp, general goods store, supermarkt, campingwinkel. Een brander voor die blikken is niet duur. Nadeel is dat het geen lichtgewicht systeem is, en compact is het ook niet.
Veel lange afstandswandelaars die je tegenkomt gebruiken een alcoholbrander. Alcohol is redelijk goed te krijgen, ook in kleine winkeltjes en in apotheken in kleine dorpjes. En in kleine verpakkingen. Toch hadden die wandelaars volgens mij altijd veel zorgen over waar ze weer brandstof konden krijgen.
Mijn conclusie: Als je op gas wilt koken is het coleman propaangas systeem in de praktijk het meest geschikt. Die dingen zijn lomp groot, maar doordat je nooit meer dan één cartridge op reserve mee hoeft te nemen, spaar je toch gewicht en pakvolume ten opzichte van schroefblikjes gas. Daar moet je in de praktijk namelijk minstens drie blikken van meenemen.
De meest lichtgewicht optie is een benzinebrander in combinatie met autobenzine. Alcohol is ook een goede optie, maar geeft i.v.m. de verkrijgbaarheid alleen een gewichtsvoordeel bij een korte trip tot een dag of vier.
Als je toch met de schroefblikjes gaat koken, raad ik je aan om een heel goede planning te maken met waar je die blikken gaat kopen. En ik zou ook altijd een paar blikken op reserve willen hebben. Ik bedoel, sta je daar, is die winkel net failliet..
Als je de zoektocht naar gas aangaat, ben ik erg benieuwd naar je bevindingen.

Adriaan
Zijn universele C190 doorpriktankjes eigenlijk verkrijgbaar in de VS? Ik begreep dat die in Zuid-Amerika wel redelijk verkrijgbaar zijn.
Zijn universele C190 doorpriktankjes eigenlijk verkrijgbaar in de VS? Ik begreep dat die in Zuid-Amerika wel redelijk verkrijgbaar zijn.
Ik heb ze nergens gezien.

Adriaan
Alcohol (methanol) is vrij ruim te krijgen bij benzinepompen onder de merknaam HEET (de gele fles dan). In de VS wordt dat gebruikt als antivries voor brandstofleidingen. Ik heb het ook in het warme zuiden gezien.
Ik gebruik enkel benzine branders. Benzine kun je OVERAL krijgen; tot in de kleinste gehuchten. In afgelegen gebieden bel ik bij iemand aan en vraag om wat benzine. De meeste mensen hebben wel een jerrycan voor de grasmaaier; boot; motor; etc etc. En soms houdt je er een zeer leuke ervaring en zelfs lunch of diner aan over....

Ik heb gastankjes opgegeven. Vaak moest ik mijn verbruik plannen of van mijn route af fietsen.
De groene Coleman propaan cilinders zijn idd goed verkrijgbaar in dicht bevolkte gebieden met grotere supermarkten. Amerikanen gebruiken ze voor hun Stoves en verlichting op de camping. Ze zijn wel log en zwaar.

Benzine branders hebben een groot voordeel: ze werken beter op grotere hoogtes en brengen water sneller aan de kook!

In Utah zijn de mensen ZEER vriendelijk. Wellicht omdat het een gelovige staat is?

Walter
Edwin* schreef:
do 08 mar, 2018 22:09
Zelf geen ervaring daar, maar iemand wees mij in het verleden wel eens op deze winkel voor o.a. camping en outdoor spullen:

https://www.cabelas.com/product/camping ... s?slotId=6

Ze hebben meerdere vestigingen in Utah, zie: https://www.cabelas.com/stores/stores.c ... Store.y=13

Ze hebben daar de gasbusjes van MSR, Optimus en Primus.

en er bestaat een adapter van Markill om Campingaz blikjes te gebruiken met een ISO-schroef-brander.
Cabelas is een ZEER grote outdoor shop (net als bass pro shops) en enkel in grote steden. Vaak aan de rand van de stad