Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Tips gevraagd fietstocht coast to coast in de VS:) - Forum Wereldfietser

Tips gevraagd fietstocht coast to coast in de VS:)

Beste lezers,

Mijn neef (Niels) en ik zijn van plan om in maart een fietstocht te doen van de oostkust (regio New York) naar de Westkust (regio San Fransisco) van de VS.

Wij hebben echter helemaal geen ervaring op het gebied van de VS. Wij vroegen ons daarom af of jullie wellicht tips voor ons hebben?

Zo zijn suggesties over routes, kosten(overnachtingsplaatsen), bezienswaardigheden etc. van harte welkom! Andere tips natuurlijk ook!

Wij horen het graag van kenners als jullie!:) Alvast dank!

Hartelijke groeten,

Niels & Daan.
Geen kenner of ervaringsdeskundige, maar ik vond dit reisverslag een fantastisch mooi verhaal. Je zult er naast inspiratie en zin vast ook wel een paar tips uit halen. Sowieso staat Crazy Guy on a Bike vol met coast-to-coast reisverhalen.
Een meer officiele bron van informatie is de Adventure Cycling Association (ACA): http://www.adventurecycling.org/, die hebben onder andere drie coast-to-coast routes uitgezet.
Het lijkt me een prachtige tocht, veel succes!
http://link.marktplaats.nl/726242464
Afbeelding
Ooit voor mij de inspiratiebron om deze tocht te ondernemen. :D

Tips:
-In de kleinere dorpen vragen waar je kunt overnachten. Dikke kans op een uitnodiging thuis.
-Ik zou in maart niet te noordelijk gaan, dan kan het nog aardig koud zijn, hoewel Niagara wel een must-see is.
-Onze route hebben we eerst zelf verzonnen(Boston-Missouri) daarna de bikecentennial-route gevolgd.

Prachtig plan, ik zou het zo nog eens doen, als........ :D
Het meest voor de hand ligt een combinatie van de TransAm Trail en de Western Express, zie de kaartjes in:
http://www.adventurecycling.org/routes- ... ica-trail/
http://www.adventurecycling.org/routes- ... n-express/

Ik heb nog een stapel boeken liggen over allerlei coast-to-coast routes die je gratis kunt komen ophalen. Zie
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 11&t=18912
De klimatologische omstandigheden bepalen voor een groot deel de keuzes. Voor maart zou ik zelf liever een zuidelijker route kiezen, want de noordelijke staten kunnen zich nog in winterse sferen bevinden.
Een ander punt is de/een route door de Rocky Mountains en de Sierra Nevada, die tot mei/juni nog versperringen kunnen hebben.
Zelf heb ik vanaf september oost-west gefietst (NYC-Texas) en vanaf mei west-oost (LA-NYC). Beide bevielen goed en mijn route door de Sierra Nevada was juist sneeuwvrij.

Een verslag:
http://www.bicitours.nl/mexico/vsmexhome.html
Ik heb deze tocht gedaan in 2011, van de oostkust naar de westkust. Ik ben op 22 april vertrokken en op 26 juni in Florence geeindigd. Mijn verslag is te lezen op ad1952.waarbenjij.nu

Mocht je nog vragen hebben, dan wil ik ze graag beantwoorden.
Hallo Niels en Daan,

Onderweg naar China heb ik het boek gelezen van Wim Tollenaere: Amerika ... dwars: met de fiets van west naar oost.

Een prachtig boek waar goed omschreven staat in welke gebieden hij fietst. Prima materiaal om een dergelijke tocht voor te bereiden.

Groeten,
Paul
Beste mensen,

Hartelijk dank voor de vele tips!! Ik moet bekennen dat ik nog niet alles heb gelezen van iedereen, maar ben er mee bezig.

Wat denken jullie dat het handigst is qua fietsen? Eigen fietsen mee in het vliegtuig of daar fietsen aanschaffen? Wij denken zelf aan meenemen. Heeft iemand daar ervaring mee / tips voor?

Ik heb namelijk verhalen gehoord over kapotte fietsen bij aankomst.

En voor degenen die deze tocht hadden gemaakt: Hoe was jullie kostenplaatje? Ik vind het persoonlijk erg lastig een schatting te maken van de kosten.

Dankjulliewel!!:)

Groeten,

Daan (en Niels).

ps. Erg mooie verhalen en reizen zie ik langskomen zeg.
Heb afgelopen zomer de TransAm gedaan met de ACA self-contained. Inschrijfkosten voor de duur van 93 dagen was $50 per dag (totaal $4.500). Hierin zaten alle overnachtingen en het eten inbegrepen, plus een leider die alles regelde. Van solo-rijders heb ik begrepen dat dit goedkoop was. Daarna gaf je zelf per dag ook nog het nodige uit aan lekkere dingen (koffie, milkshakes, chips, pies). Denk ongeveer $10-20.

Het was de eerste keer dat ik de fiets meenam en heb daarom gekozen voor rechtstreekse vluchten en de fiets goed inpakken. Op de heenreis was de doos aardig beschadigd (voorvork kwam door de bodem heen), fiets echter niet. Daarom op de terugvlucht de doos met wat meer ducktape bewerkt en extra karton op de bodem gelegd.

Jan.
jan-fietst.blogspot.nl
Ik heb in Newport News een fiets gekocht, vooraf geregeld via Internet. In Florence heb ik de fiets weer voor een leuke prijs verkocht. Het voordeel is dat je geen zorgen hebt voor de staat van de fiets, je fietst op een gloednieuwe fiets, ik had een Trek dus volop reserve-onderdelen.

Maar hoe dan ook, iedereen maakt zijn eigen keuzes.
Met de zoekfunctie en de landeninformatie op dit forum zul je veel algemene (route) informatie vinden.

In de landeninfo is ook een hoofdstuk gewijd aan fiets & vliegtuig.
Afhankelijk van de toeslagen voor het meenemen van je fiets zou lokale aanschaf een overweging kunnen zijn. Je hebt iig de zejerheid dat onderdelen beschikbaar zijn. 28 inch is bijvoorbeeld geen gangbare maat in de usa.
Trek is zo'n beetje de 'gazelle/batavus' van de usa. Surley en Co-motion zijn ook amerikaans. 2e hands is een optie.

Rei is de amerikaanse bever, en heeft een eigen fietscollectie.
Fiets vriendelijke Retoursteden als San francisco, portland en seattle geven een grote kans op het verkopen van je fiets.


Walter