Sierra Cascades route: heeft er iemand ervaring?

Hallo,

Ik ben van plan zeer binnenkort te gaan fietsen in California. Ik twijfel tussen een stuk van de pacific coast route of de Sierra Cascades route (beide ACA routes). Van die laatste kan ik echter helemaal geen informatie vinden, misschien omdat hij nog niet zo oud is.

Heeft iemand hier gefietst? Kan iemand mij iets vertellen over dagafstanden waar je rekening mee moet houden en over de zwaarte van de route?

Alvast bedankt!
Paulien
Ik heb stukjes van beide routes in een grijs verleden gefietst. De Pacific Coast route is leuk voor een paar dagen maar op een gegeven moment was ik het continue heuvel op heuvel af en de drukte langs de kust beu en ben ik het binnenland ingetrokken. Daar zijn de beklimmingen langer maar geleidelijker en het landschap ook wat gevarieerder. Zie mijn website voor meer verslagen.
Hoi Paulien,

Ik vond de kust toch wel één van de hoogtepunten van onze reis over deze aardbol. Al was het alleen al om de vriendschappen die we hebben opgedaan tijdens de reis van Astoria (Oregon) naar San Francisco (California). Het is een pittige trip, inderdaad heuvel op, heuvel af, maar er zijn overal goedkope overnachtings-mogelijkheden en de natuur is wonderschoon. Zeker, er is verkeer, maar als je de kleine weggetjes aanhoudt, dan valt dat allemaal wel mee.
Kijk even op http://www.tour.tk/country-information/ ... ommodation voor campings langs de kust en op http://www.tour.tk/on-the-road-0809-cycling-usa-2.htm voor het reisverslag.
Van Astoria naar San Fran is 1344km en we deden daar 15 dagen over, dus gemiddeld zo'n 90km. Totaal aan klim-meters: 13041. Dus het is niet vlak !
Veel plezier met plannen,
Ali
St. Catherine, Egypte
Dank voor jullie antwoord!
Wel twee totaal verschillende antwoorden :) Dat is jammer, want nu kan ik nog steeds alle kanten op!
Maar ik zal jullie links even goed bestuderen.

Mijn vriendin die ik wil bezoeken raadde mij de Pacific Route aan, omdat het wat makkelijker zou zijn voor een eerste Amerika bezoek. Maar zij heeft daar niet gefietst.

Als er nog iemand specifiek Sierra Cascade info heeft, hoor ik het graag!
Groeten, Paulien
Ik zou gewoon van beide routes de highlights eruit pikken! Langs de kust heb je meer fietsvriendelijke accomodatie (zoals de hikerbiker sites) en tref je meer medefietsers aan dan in het binnenland. In het binnenland zijn de afstanden tussen de plaatsen denk ik wat groter en zal je meer op jezelf zijn aangewezen. Je moet bovendien daar tijdens het wildkamperen ook een beetje rekening houden met beren enzo :wink: Het is maar waar je van houdt.
De Sierra Cascades is een vernieuwde versie van de Pacific Crest Bicycle Route. Wanneer je op http://www.crazyguyonabike.com een search doet naar "Pacific Crest" of "Sierra Cascades" kom je wel een aantal verslagen tegen. Heb grote delen van zowel de kustroute als de Pacific Crest gereden en de laatste heeft toch wel mijn voorkeur doordat het landschap afwisselender is, minder druk en je door hele fraaie stukken natuur van de V.S. fietst met een paar mooie nationale parken. Is wel zwaarder, uitdagender en eenzamer dan de kustroute.
Voor wat betreft de kustroute: omdat de wind meestal uit het noorden komt kun je de route het beste vanuit het noorden fietsen. Het deel tussen San Francisco en L.A. heeft schitterende landschappen (o.a. Big Sur) maar er zitten ook stukken bij dat je het grootste deel van een dag door stedelijk gebied rijdt. Zul je ten noorden van San Francisco minder last van hebben.

Succes met je keuze!
Kees
ik heb een aantal delen op bikely uitgewerkt. 2 t/m 4 tevens met profiel

http://www.bikely.com/maps/bike-path/Sierra-Cascades-1
http://www.bikely.com/maps/bike-path/Sierra-Cascades-2
http://www.bikely.com/maps/bike-path/Sierra-Cascades-3
http://www.bikely.com/maps/bike-path/Sierra-Cascade-4

http://www.crazyguyonabike.com/doc/?o=R ... =7379&v=EI

Reken er maar op dat deze zwaar is.
Voor juni staat deze voor mij op het program samen met mijn broer die al 30 jaar in California woont.

mvg

Jan Schoutsen
Leuk, die nieuwe antwoorden. Voorlopig plan wordt inderdaad een combi: langs de kust van SF naar LA. Als dat allemaal goed gaat en beval in mijn eentje op naar Isabella Lake en dan door de bergen naar Lake Tahoe.

"Reken er maar op dat het zwaar is....."
Ja, dat is dus lastig.... Geen idee hoe zwaar zwaar is, ik heb ervaring in Laos (Vientiane - Luang Prabang en Luang Namtha - Huai Xai) en in Cornwall. Dat laatste ging toen voor geen meter, maar tegenwoordig fiets ik met zeker de helft aan kilo's minder :)

Ik overweeg nog een lichter verzet, dat zal zeker helpen. En verder wordt het gewoon ervaren denk ik. Ik heb er zin in! Paulien
Dag Paulien,

nu ben ik benieuwd naar de uiteindelijke route die je gevolgd hebt.
Zelf wil ik in mei 2012 de Sierra Cascades volgen, dus alle tips zijn welkom.
Heb je ergens een blogje of zo van je reis ?

dank,
t