Noord-Engeland/Schotland

Tussen Glasgow en Manchester gaat de offroad route van de Second City Divide waar je misschien een stuk van mee kan nemen.
Sonny schreef:
do 02 dec, 2021 14:28
Tussen Glasgow en Manchester gaat de offroad route van de Second City Divide waar je misschien een stuk van mee kan nemen.
Hartelijk dank. Die route kende ik nog niet. https://www.secondcitydivide.cc Lijkt me mooi! Heb je hem gereden? Is het te doen met toerfiets?
Nee, ik heb hem niet gereden. Nog niet! Hij stond op de planning voor 2020 maar dat liep, zoals voor bijna iedereen, iets anders. Ik hoop hem nu volgend jaar te doen.

Het is wel meer een route voor een fiets met een beetje offroad kwaliteiten en niet te veel bepakking.Ik ben van plan hem te doen op mijn gravelbike met bikepacking setup.

Maar deze dame heeft hem met een toerfiets gereden zo te zien: https://www.secondcitydivide.cc/july-2019-gaelle-bojko
Ze heeft er een video van gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=_xQzlllcFB0
Sonny schreef:
vr 03 dec, 2021 11:05
Ik ben van plan hem te doen op mijn gravelbike met bikepacking setup.
Volgend jaar 2022 mei wil ik gaan (zo vroeg ivm midges); mogelijk kan je aanhaken een stuk :D .
RealRedHair schreef:
zo 03 okt, 2021 11:29
Mogelijk door naar Shetland islands
Hier heb ik het plan bedacht om ooit af te reizen naar de Faroër Eilanden (vooruit, officieel Deens) Maar geen flauw idee of dat te behappen is mét fiets.
jwkeij schreef:
di 14 dec, 2021 16:33
RealRedHair schreef:
zo 03 okt, 2021 11:29
Mogelijk door naar Shetland islands
Hier heb ik het plan bedacht om ooit af te reizen naar de Faroër Eilanden (vooruit, officieel Deens) Maar geen flauw idee of dat te behappen is mét fiets.
Het leven is zo eenvoudig tegenwoordig.
Maar je moet er wel heel veel voor doen.
Maar ik doe niet lullig.

Zie hier:

https://www.smyrilline.com/
Die maatschappij had ik al gevonden.
38 uur varen, dat is al een vakantie op zich! :D
Kun je gelijk weer terug :lol:
En de veerdienst komt maar 1x per week, haha!
Ik heb afgelopen september een prachtige route door Schotland gereden! Ik ben gevlogen op Edinburgh en daar de bus gepakt naar Thurso. De trein is relatiefduur en in de drukke seizoenen zijn er weinig tot geen plekken beschikbaar voor fiets in de trein. Ik heb zelf een coach van citylink genomen. Die rijden frequent, zijn goedkoop en nemen je fiets graag mee. Ik thurso aangekomen heb ik een uitstapje gemaakt naar Orkney, dat vond ik zelf niet heel bijzonder. Terugkomen in Thurso ben ik mijn route gestart via de NC500 naar Ullapool. Dat was een prachtig stuk! In Ullapool de ferry gepakt naar de Outer Hebrides. Met name Barra vond ik erg mooi. Vanuit Barra de ferry naar Oban en via Trossaches national park naar Glasgow gefietst. Mijn route door Schotland was onderdeel van mijn route naar Bristol, dus ik heb verder in Schotland niet een groter rondje gefietst. Een paar jaar terug ben ik met de auto door het "midden" van Schotland gereden, dus Loch Lomond, Ilse of Skye, Inverness en terug naar Edinburgh in ongeveer 1,5 week. Dat was ook prachtig. Tijdens het fietsen afgelopen zomer kwam ik pas later achter dat de meeste fietsers van zuid naar noord fietsen vanwege de wind, maar om heel eerlijk te zijn heb ik het grootste deel van de tijd de wind mee gehad, dus uiteindelijk maakt het niet heel veel uit. Overigens wildcamperen in Schotland is toegestaan en geweldig leuk! Ik zou je aanraden om schotland bij de drogist een deet te komen die goed werkt tegen midgets. Ik had "Nederlandse" deet mee en die werkte ook wel, maar de deed die ik in schotland kocht, waarvan de naam mij ontschoten is werkte beter. Je ziet ook mensen lopen met een hoofdnetje, dat heb ik zelf niet gebruikt, maar als je erg last hebt is dat ook een optie. Heel veel plezier. Schotland is prachtig!!
Ik heb een gelijkaardig plan voor april (gebaseerd op het boekje Schotland Rond). Ik heb wel moeite om een manier te vinden om er vlot te geraken vanuit Brussel (wil geen vliegtuig nemen). Vooral nu de Eurostar het meenemen van fietsen heeft opgeschort door covid.
Mijn initieel plan was Brussel-Londen met de Eurostar en dan tot Fort William met de Caledonian Sleeper, maar dat lijkt dus nu een erg moeilijke optie. Er lijken ook geen flixbussen meer te rijden tussen Brussel en Londen momenteel, wat meestal mijn optie B is in zo'n geval... :?
averij schreef:
di 04 jan, 2022 21:20
Ik heb een gelijkaardig plan voor april
April leek me nog wat koud; dacht zelf aan mei.
Vanuit Nederland kan je de (nacht)boot vanaf IJmuiden pakken naar Newcastle. Eventueel ook een optie.
RealRedHair schreef:
di 04 jan, 2022 22:10
averij schreef:
di 04 jan, 2022 21:20
Ik heb een gelijkaardig plan voor april
April leek me nog wat koud; dacht zelf aan mei.
Vanuit Nederland kan je de (nacht)boot vanaf IJmuiden pakken naar Newcastle. Eventueel ook een optie.
Bedankt voor de tip, die was ik niet tegengekomen, enkel die naar Hull.
En ja, april is op het randje maar ben helaas gebonden aan de schoolvakanties hier :)
enige voordeel (misschien) is dat het statistisch gezien de maand met het minste regen is...
Hallo,

Lees dat je voor het gebruik van veel campings in de UK lid moet zijn van de Caravan and Motorhome Club (https://www.caravanclub.co.uk). Is dat echt nodig voor tentje met fiets? Krijg je toevallig ook toegang met iets van ANWB lidmaatschap of zo? Iemand ervaring en tip?

Zag ook dat er bothies zijn (https://www.mountainbothies.org.uk). De locatie gaat dan weer in Grid Ref die je dan moet omrekenen (bv https://www.mountainbothies.org.uk/both ... shopehead/). Niet heel praktisch voor als je onderweg bent. Je kunt de locaties niet inladen in Osmand lijkt het en ze staan ook niet in Archies.
Als je op die terreinen wilt staan moet je echt lid worden.
Maar de vraag is of je dat wil.
Vaak luxe caravan terreinen en prijzig.
Genoeg alternatieven, zoek vaak op https://www.ukcampsite.co.uk/sites/index.asp
Wij gaan in juni naar Zuid-Engeland, en heben ons op campings georiënteerd via PitchUp
wij hebben een aantal keren gefietst in Engeland en ook in Schotland (gaan in juni weer) maar zijn zelden geweigerd op campings. Ëén keer konden we echt niet terecht (alleen caravans en campers) maar werden we door de eigenaar verwezen naar een stukje grond in het dorp met een openbaar toilet (echt schoon!) om de hoek. Onze ervaring is: men denkt met je mee en er is eigenlijk altijd wel een oplossing. Zeker als je met kinderen fietst.
Voor dit jaar heb ik de app van Archies gedownload en daarop wordt aangegeven of je er met de tent terecht kunt of niet (no tents). Dat lijkt mij ideaal.
Hallo

Van de route 'Schotland Rond' deel 1 en deel 2 vind ik op de website van Europafietser de gpx-track van de volledige route.
Zou dat ook bestaan in kleinere trajecten?

Ik heb altijd het probleem dat die langere routes dan op mijn gps in heel veel kleine stukjes wordt geknipt (soms maar van enkele kilometers lang) en dat is natuurlijk vervelend.

Ik heb een andere gedownload van de hebriden (300 km) en dat komt netjes in één keer op mijn gps.

We gaan ook wel die boekjes kopen, dan hebben we altijd iets achter de hand, wat niet van apparatuur afhangt ...

Vriendelijke groeten
Sabien
Hoi Sabien,

Paar weken geleden heb ik 4 weken in Schotland gefietst. Bij mij laad de route inn OSMand wel goed, wil je echter een route plannen dan moet je een sectie kiezen omdat er ook veel alternatieve stukken bij zitten. Meestal werkt de hoofdroute en anders moet je even kijken naar de namen. Niet heel handig maar wel te doen vond ik. Je kunt op https://cycle.travel/map ook makkelijk routes downloaden.

Succes er mee!
De Badger Divide lijkt mij ook een mooi stuk om mee te pakken.