Fietsen in Abruzzo en Toscane, Italie

Fietsen in Abruzzo en Toscane, Italie

Na alle technische berichten op het forum een klein verslagje waar het echt om gaat.....
Helaas kunnen we maar 5 foto's plaatsen, voor d eerst moet je doorlinken.


Het begon slecht. 38 graden, geen zuchtje wind, Lisette net een dag daarvoor gevaccineerd en daardoor wat slapjes, 5 bijensteken (alleen bij Lisette....mij moeten ze niet :shock: ) en we verloren onze camera...

Tja, en dan moet je nog 4 weken.....

Maar binnen een paar dagen viel alles op z'n plek.
Na maanden lockdown, dichte grenzen en de angst om Corona op te lopen lijken de grenzen een heel klein stukje open te zijn. We hunkeren naar goede koffie en heel veel gravelwegen. En ja, dat kan je ook in Nederland vinden. Maar waar we nog meer naar hunkeren zijn andere mensen, andere gezichten, andere ideeën, andere landschappen, een ander land. En Italië ligt op steenworp afstand van Nederland. Op naar een goede espresso en heerlijke gravelpaden, Op naar de Abruzzen en Toscane.

Het hele verslag vind je op https://www.lismarq.com/bikepackingitaly
202107 Italie 056.jpg
Aan de voet van de Colle Bianchino (1878 meter), iets boven L'Aquila, vinden we een prima plek om te kamperen. Waterbron voor schaapskuddes in de buurt. In de avond komen de herders terug van hun tocht door de bergen. Zeven stevige herdershonden die o zo lief lijken als ze zo rondlopen en binnen een seconde veranderen in alles verscheurende monsters als ze onraad ruiken. De herders waarschuwen ons voor de honden en de wolven. Kamperen kan, maar als de honden een wolf ruiken moeten we heel stil zijn. Midden in de nacht wordt er door de honden iets verscheurd waarvan we liever niet willen weten wat het is.
202107 Italie 049.jpg
Parco National D'Abruzzo is favoriet bij ons. Wat een mooi gebied. Af en toe zien we borden die ons waarschuwen voor beren. Hoewel het weer wat minder wordt, duiken we de heuvels in en ontdekken verschrikkelijk mooie wegen. We komen op de tracks geen mens tegen. Maar langzamerhand in de dorpjes wel. Het vakantieseizoen van de Italianen breekt aan en we komen de eerste toeristen tegen.
202107 Italie 089.jpg
Fietsen in Toscane is een genot. De gravelwegen zijn van prima kwaliteit. Af en toe kom je stijgingspercentages van 15% of meer tegen maar daar staat tegenover dat er in de dorpjes prima te eten en te drinken is. Je hebt geen speciale fiets nodig om de heuvels van Toscane te bedwingen. Maar toch missen we een beetje de ongereptheid die we tegen kwamen in de Abruzzen.
202107 Italie 160.jpg

Het hele verslag vind je op https://www.lismarq.com/bikepackingitaly
Heimwee... zou zo weer terug willen (-:

Mooie foto's weer =) Dank voor het plaatsen!
Marco Meijerink schreef:
wo 25 aug, 2021 12:17
(...)
Fietsen in Toscane is een genot. De gravelwegen zijn van prima kwaliteit. Af en toe kom je stijgingspercentages van 15% of meer tegen maar daar staat tegenover dat er in de dorpjes prima te eten en te drinken is. Je hebt geen speciale fiets nodig om de heuvels van Toscane te bedwingen.
^ Dit.

De uitdagingen, de uitzichten, de strade bianche, de aardige mensen, het eten en de wijnen zijn hier prachtig in balans, en maken dit tot een moeilijk te overtreffen vakantiebestemming, IMO.

Afbeelding
Haak al bijna af na de eerste zin. Met een wespen- en bijenallergie is dit “my worst nightmare” en goed voor een ziekenhuisopname. Wel vreemd dat bijen steken, doen ze meestal niet snel. Maar vast heel mooi om te fietsen, zo op de foto’s te zien.
:D :D :D
Weet je wat helpt? Uitzuigen. Gelijk doen. Het is een beetje een gek gezicht als je langs de kant van de weg al zuigend je partner te lijf gaat maar het is echt de beste manier. Ik zal hier op het forum niet vertellen waar ik het gif heb uitgezogen.....weet niet of Lisette dat de wereld in wil hebben :lol: :lol:

Hoewel, als je allergies bent zal dit waarschijnlijk niet helpen. Dat zijn we beiden gelukkig niet.
Zoek het in de preventie. Fietsvakanties niet in augustus/september. En altijd fietsen met gesloten kleding. Strakke fietsbroek en t-shirt dat aansluit. Aantal mogelijke invliegopeningen beperken. Laatste wespensteek was zittend voor de tent toen een wesp m’n korte broek invloog. Dat was een kampeervakantie die nog geen 6 uur geduurd heeft. (Is al weer even terug gelukkig)
Marco Meijerink schreef:
wo 25 aug, 2021 12:17
Na maanden lockdown, dichte grenzen en de angst om Corona op te lopen lijken de grenzen een heel klein stukje open te zijn. We hunkeren naar goede koffie en heel veel gravelwegen. En ja, dat kan je ook in Nederland vinden. Maar waar we nog meer naar hunkeren zijn andere mensen, andere gezichten, andere ideeën, andere landschappen, een ander land.
Het beste antwoord op de "Nederland is toch ook mooi!"-dooddoener!