Zwarte woud

Heeft iemand de laatste tijd een route gereden richting Zwarte Woud vertrekkende vanuit Be/Nl en terug met liefst een verschillende heen- als terugweg...?? Een hele vraag dus.
Ik plan een totaal andere route Noord en Zuid van de Pyreneeën, maar vertrekkende en terugkerend met de fietsbus. Mochten tegen de zomer de Corona beperkingen nog in de mate het transport beïnvloeden hou ik toch liever iets achter de hand, en het Zwarte woud staat zowizo nog eens op de planning.
Probeer brouter.de eens om zelf heel eenvoudig een fietsvriendelijke route te plannen. Laat je leiden door de topografie, en google wat leuke plaatsjes bij elkaar waar je kan lunchen en een biertje kunt pakken. Waarschuwing: brouter.de is sowieso verslavend. 🤓
Ja vorig jaar een mooie tocht gemaakt vanaf Heerlen door de Eifel, Hunsruck, Moezel en vervolgens naar het zwarte woud.

De route gepland met Brouter liep als volgt:
https://ridewithgps.com/routes/34217384

Veel fietsroutes over oude spoorwegen en in vier dagen tot aan de voet van het Zwarte Woud.
Plan was om de onverharde route te fietsen over de Schwarzwald Panorama radweg, maar daar was het weer te slecht voor.
https://www.radkompass.de/Radfernweg/sc ... adweg.html

Afbeelding

Zie voor het verslag hier:
NL naar Dolomieten
Na lang aarzelen (na traumatsche ervaring 50 jaar geleden, toen wij tijdens vakantie in het Zwarte Woud zijn weggeregend) afgelopen jaar weer door het Zwarte Woud gefietst, oa over de hierboven al getoonde panoramaroute.
DSC06882B.JPG
Het was mooi, maar ik kom er niet meer. Van de 5 dagen die we nu door het Zwarte Woud zijn gefietst 4 dagen door de regen.
Bedankt voor de tips
@Bert; die gaan er zowizo inzitten :D
Ah dit topic ga ik even volgens voor inspiratie, ik ben een route aan het plannen richting de Königsee via Zwarte Woud en Bodensee. De Panoramaweg zit daar ook bij 8)
Wij fietsten in de zomer Aken - Bazel - Keulen .

Aken - bazel deden we via route Benjaminse.

Van Bazel naar Keulen hadden we het plan van Z naar N te fietsen via de Schwarzwaldradweg (https://www.schwarzwald.com/radtouren/s ... adweg.html ) . Daar werd gezegd dat het voor MTB of stevige trekkingfiets ging.

Dat is PRACHTIG schoon, maar éxtreem pittig met volledige bepakking. Aanduiding vonden wij niet altijd even duidelijk.
Moeilijk in het zwarte woud was om (legale) overnachtingsplekjes te vinden zonder waanzinnig veel extra hoogtemeters te moeten doen.
we fietsten lang niet alles owv te zwaar, en wijkten uit. Ook supermooi gefietst, maar minder in het midden van het woud...

We zouden graag de rest ook eens fAfbeeldingietsen, maar dan zonder bepakking. De boswegen met robuuste stenen maakten het wel heel uitdagend om snel te kunnen manoeuvreren :)