Zes maanden door Europa: herfst en winter: tips?

Wat Scandinavië betreft, gelden hier nogal andere corona-regels. Nu is Zweden code geel geworden, met uitzondering van grote steden als Stockholm en Göteborg. Maar de omliggende landen hechten daar geen geloof aan: de Zweden mogen Denemarken, Noorwegen en Finland beslist niet in. Een paar vrienden van ons wilden enkele weken geleden naar de Noordkaap, maar de Noorse grens was potdicht.
Wij hebben min of meer het geluk dat wij met Stena Line van Kiel naar Göteborg en terug kunnen varen. Want Duitsland ziet Zweden ook als geel. Hier in Zweden gaan de meeste dingen z'n gewone gangetje, geen mondkapjes, hier en daar je handen desinfecteren en overal 1,5 meter afstand bewaren.
Maar in de koude periode is het hier in Värmland moeilijk fietsen, vaak gladheid en in november is het om vijf uur ' s middags al nachtdonker. De afstanden zijn groot om ergens iets warm te kunnen drinken.
Negrelli schreef:
ma 24 aug, 2020 17:45
LukasWynona schreef:
ma 24 aug, 2020 07:59
Leuk om de verdere reacties te lezen. We voelen ons ondertussen redelijk voorbereid en vertrekken woensdag om in Luxemburg de eurovelo 5 een stukje aan te vatten. We zijn heel erg benieuwd wat zowel het weer, als de covid situatie ons zullen brengen, dat zijn toch onze twee uitdagingen denk ik. Ik post later eens een link met een aantal foto's!
Wat is jullie route nu uiteindelijk? NB na middernacht gaat heel Spanje op oranje inclusief enkele delen van Frankrijk.
We fietsen ondertussen richting Griekenland, via Luxemburg, Frankrijk, (heel klein beetje) Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk en dan de Balkan afhankelijk van wat er mogelijk is. Ondertussen al heel erg veel genoten van de eerste dagen. Heel erg mooi fietsweer en leuke verrassingen!

We proberen een blog bij te houden, voor de geinteresseerden:

https://fietsenineuropa438397615.wordpress.com/