Fedor schreef: ↑vr 26 jun, 2020 20:50
En in Duitsland kan je wel Frans, of Italiaans, of Turks, of Thais etc. eten, en in Frankrijk is het (op Frans eten na) toch lastiger
Daar heb je wel een punt. Buiten de grote steden is het
buitenlandse eten in Frankrijk doorgaans niet goed. Zelfs de Italiaan is vaak ondermaats. Pizza in Frankrijk kan erg slecht zijn, hoewel ik daar meteen aan moet toevoegen dat de Duitsers met grote Gründlichkeit
nog slechter Italiaans kunnen koken. Faut le faire ... maar ik krijg nog wel eens nachtmerries van de
spaghetti aglio e olio die ik ooit ergens in Nordrhein-Westfalen gegeten heb toen we de Limes-route reden.
Het Duitse voedsel was ook geen pretje, al moet ik daar aan toevoegen dat het beter werd naarmate we zuidelijker navigeerden. Het
Franse eten vind ik daarentegen doorgaans geweldig in Frankrijk. Ik denk dat je niet op fietsvakantie moet gaan in Frankrijk als je regelmatig Turks of Thais wilt gaan. Of je dan naar Duitsland moet gaan, dat weet ik niet. De porties zijn er wel groter in mijn ervaring.
Dit draadje doet me beseffen dat eten een factor is als we een fietsvakantie- of vakantiebestemming kiezen. Tikje ordinair, ik geef het toe, maar het is waar. Landen als Frankrijk, Italië, Japan, Turkije en Spanje scoren dan goed. De Verenigde Staten en Duitsland wat minder. Met name de reputatie van het Duitse brood en gebak is onbegrijpelijk. Ik ben geen gebak-expert, mijn vrouw wel. Haar oordeel over het gebak op die Limes-tocht was consistent negatief. Volgens haar hebben Duitsers geen verstand van de
basics en proberen ze dat te verdoezelen met room, suiker, vet etc. in de vulling. Ik ben de brood-expert in het gezin en ook mijn oordeel over het Duitse brood was consistent negatief. Het ontbijt was voor mij geen prettig moment in Duitsland, allesbehalve. Opnieuw stond daartegenover dat de porties groot waren, zeker groter dan in Frankrijk.
Ik hoef, denk ik, op dit forum niet te benadrukken dat het allemaal erg subjectief is.