Staatsbosbeheer stopt (helemaal) met paalkampeerterreinen

Nadeel van internet. Alles is makkelijk vindbaar en dus toegankelijk. En dat alles wordt verkocht onder het motto moet je een keer meegemaakt hebben. Verkocht of commerciël of via social media onderling.
Wildkamperen mag dan een ‘overtreding’ zijn, moreel vind ik er niet zoveel slechts aan, mits... Ik en, ik denk met mij, 95% van enthousiaste fietsers hier, past het leave-no-trace principe uitstekend toe, en nemen geen boomboxen en bierkratjes mee in de ortliebs. Met een beetje aanpassing, ben je gewoon onderdeel van de natuur, en daar doe je geen hert, vogel of kever kwaad mee.

Ik ben meer het type die wat tasjes aan z’n mtb vastbindt, en ben al aardig bedreven is in het vinden van goede plekjes in het bos. Mocht ik eens aangehouden worden, dan relativeer ik de boete met het idee dat verdeeld over al mijn tripjes de prijs per nacht niet eens zo duur is (en hoe vaker ik in het bos slaap, hoe goedkoper het word :D).
Hugsni schreef:
di 16 jun, 2020 17:18
past het leave-no-trace principe uitstekend toe,
Ik niet :P

Vaak ligt er troep bij bijv. een bankje of kampeerplek (of gewoon langs de weg), en als ik wegga ligt het er niet meer. Er heeft dus een verandering plaatsgevonden ;)
Jammer,
Maar onlangs in Heverlee bos nog veel troep tegengekomen.
Zulke mensen horen daar niet.