Reisverslag Oostenrijk - Slovenië - Kroatië - Italië - Oostenrijk

Wat later dan andere jaren, maar hier is hier is hij dan toch; De link naar het reisverslag van de fietstocht van 2018.

Afbeelding

In 2018 wilden we eens wat anders dan de dingen die we gedaan hebben. Eens een keer naar een onbekend land, een land waar we nog niet geweest zijn. En mooi weer is ook altijd een bonus, dus we zochten naar het zuiden. Ik had goede berichten gehoord van Slovenië maar dat land is te klein om een hele fietsvakantie te besteden. Op zoek naar routes kwam ik de Midden-Europe routes van Benjaminse tegen. Door hier delen van te gebruiken en zelf wat toe te voegen (een langere lus door Slovenië en de Parenza route) konden we een ronde maken door Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Italië, inclusief een leuk boottochtje van Porec naar Venetië.

Afbeelding

Terugkijkend kunnen we zeggen dat het een fantastische tocht was. Op eerdere tochten zijn we ook door Oostenrijk gekomen maar toen hadden we vaak slecht weer. Nu we het een keer met mooi weer meemaken, blijkt dat het prachtig is daar tussen de bergen. En een goed ontwikkeld fietsnetwerk. Slovenië is een plaatje, zeker als je door het Triglav National Park gaat. Ik dacht altijd dat het een arm land was, maar ik had het helemaal fout. Volledig West-Europees, vriendelijke mensen, je kunt betalen met de euro, heel veel natuur en Ljubljana is een hele gezellige stad.

Afbeelding

Kroatië is wat minder ontwikkeld maar ook met een mooie natuur en cultuur. Venetië was druk maar dat vergeet je snel als je door de prosecco gebieden fietst. Het is een lust voor het oog, rustig en landschappelijk interessant. En hoe dichter je naar Oostenrijk komt, des te mooier en beter de fietsroutes worden. We begonnen in Salzburg en na maand komen we daar weer aan. Moe én voldaan. Het was mooi.

Afbeelding

Zoals gebruikelijk kun je op de link weer alle informatie vinden; Een GPS file met alle routes, campings en bezienswaardigheden. Een overzichten met afstanden tussen plaatsen en campings. Deze keer drie boekjes met informatie dat ik verzameld heb. En natuurlijk wat statistieken, want ik ben gek op cijfertjes.
Hopelijk heeft iemand er weer wat aan.

Afbeelding
Dank je voor het delen. Goed voor inspiratie.
Anja
Mjam mjam :D
Mooi verslag, leuk om veel plekken terug te zien waar wij ook geweest zijn.

Ik ben benieuwd... hoe maak jij die zwart-witte routekaartjes die onderaan je verslag van iedere dag staan? (Zo een bijvoorbeeld: https://hansvanderveeke.files.wordpress ... -03-08.jpg) Ze zien er erg mooi uit!
zeer bruikbare info aangezien ik aankomende zomer ook start in Slovenie, bedankt!
Rob_Gordon schreef:
vr 08 mar, 2019 19:54
Ik ben benieuwd... hoe maak jij die zwart-witte routekaartjes die onderaan je verslag van iedere dag staan? (Zo een bijvoorbeeld: https://hansvanderveeke.files.wordpress ... -03-08.jpg) Ze zien er erg mooi uit!
Dank je voor het compliment.
Die vraag werd me vaker gesteld. Daarom heb ik er een blog over geschreven :wink:
Haha, ik was al wel vaker op je site geweest en omdat ik daardoor weet hoe grondig je die aanpakt had ik zelfs al eens gezocht naar een dergelijke uitleg. Ik ben blij dat deze inderdaad blijkt te bestaan! Dank, erg nuttig.
Mooie inspiratie,

ga in de zomer ook de Alpen doorkruisen. De trein brengt me naar München en brengt me later vanuit Innsbruck weer thuis.

Als ik tel heb ik drie routes om de Alpen naar Venetië over te steken naar Venetië. Via Augusta, München Venetië en Salzburg Venetië. Ik heb maar tijd voor twee dus dat wordt kiezen.


Ik zie dat jullie in het hoogseizoen onderweg waren, nog problemen met plek op de camping krijgen?
brbrbr schreef:
zo 10 mar, 2019 11:05
Ik zie dat jullie in het hoogseizoen onderweg waren, nog problemen met plek op de camping krijgen?
Nee, eigenlijk nergens. Houd er wel rekening mee dat er in noord-Italië nauwelijks campings zijn.
Dag hans,

Mooie route die jullie hebben gedaan, wellicht ga we deze doen in 2020 maar dan vanuit Broek i.p.v. Baflo.

Gr Henk
Dag Hans

Een paar dagen nodig gehad om het hele verslag te lezen, maar met veel plezier gedaan. Mooi verslag, de moeite waard en een fijne herinnering om op terug te kijken. Bedankt voor het delen.
Gaaf dank voor het delen, heb je ergens nog wat meer fotos van de mooie alpen omgeving?
RockyRambo schreef:
ma 11 mar, 2019 17:54
Gaaf dank voor het delen, heb je ergens nog wat meer fotos van de mooie alpen omgeving?
Volgens mij staan er genoeg op de blog :wink:
Er zijn er meer, maat die ga ik niet apart publiceren.
dat is een prachtig verslag. mijn complimenten