Batavus Kayenta naar Griekenland?

Beste forumlezers,

Ik heb een idee om van de zomer naar Griekenland te reizen per fiets en wellicht ook met trein.
Er is hier genoeg over te lezen op t forum dus hier zal ik jullie niet mee lastig vallen.
Wel echter vraag ik mij af wat jullie mening is over de Batavus Kayenta. Is deze goed genoeg om zo ver mee te reizen?

Mijn budget is rond de 200 euro en dat kan met deze Kayenta.

Foto:
Screenshot_20180424-011258_Marktplaats.jpg
Ik zou met trommelremmen geen berg af durven. Maar volgens mij bestaan er ook Kayenta met canti remmen. Daar gaat het wel mee.
inderdaad de rollerbrakes zijn de grootste beperking.
Ja, rollerbrakes bedoel ik.
Ik zou op zoek gaan, op marktplaats, naar een Koga Traveller, Giant Expedition, Snel Safari, Vittorio. Oudje met 21 versnellingen. Meerdere daarvan op de kop getikt voor de kinderen en vrienden. Zo rond de 125 euro voor een niet al te versleten exemplaar moet haalbaar zijn. Dan heb je nog budget over voor een nieuwe cassette en ketting ed.
https://link.marktplaats.nl/m1270488045
https://link.marktplaats.nl/m1277413406
https://link.marktplaats.nl/m1275755302
https://link.marktplaats.nl/m1274801742
https://link.marktplaats.nl/m1274419454
https://link.marktplaats.nl/m1273715732
https://link.marktplaats.nl/m1273603555
Bert van Sprang schreef:
di 24 apr, 2018 17:07
of deze Kayenta:https://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en ... ichSnippet
Maatje 57. Geposte Kayenta was een 61, dus zal wel niet passen. Ik heb in mijn linkjes vooral 60 en 61 cm fietsen gezet. Vakantie, dus toch ff niks beters te doen... :lol:
gios schreef:
di 24 apr, 2018 17:30
Vakantie, dus toch ff niks beters te doen... :lol:
Ga toch fietsen man! :-D
PeterVanRijn schreef:
di 24 apr, 2018 18:10
gios schreef:
di 24 apr, 2018 17:30
Vakantie, dus toch ff niks beters te doen... :lol:
Ga toch fietsen man! :-D
:lol: Ik mocht niet meer, na een paar weekendjes met de wielerclub, en AmstelGR vorige week. Zit me nu toch wel te verbijten midden in de prachtige Eifel :oops:
Ik heb een paarse* Jakima zoals deze:
https://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en ... babe740c1b

*: er zijn veel verschillende modellen van elke naam. De paarse jakima's zijn mooi basic want geen veervork e.d.

Maar in de praktijk moet je gewoon zelf op zoek gaan naar wat er in jouw omgeving te koop is, dus ook bij de fietsenmakers binnenlopen. Als er niets staat ben je binnen twee minuten weg. Als er wel iets staat maar het moet nog opgeknapt worden kun je stevig onderhandelen. Zo kreeg ik een Jakima die opgeknapt 180 euro ging kosten mee voor 60 euro. (of was het 90?..)
Qua prijs moet je een Batavus van dit soort typen, plus zelf-opknapkosten, kunnen vinden voor 250 euro. Vergis je echter niet in de kosten. Meestal zijn er een paar onderdelen meer nodig dan je denkt en loopt het toch op.
Gelukkig zijn de onderdelen voor 7-speedfietsen goed verkrijgbaar en goedkoper dan die van latere versnellingssystemen.
https://www.wereldfietser.nl/docs/de-ee ... 2017-1.pdf
Ik zou proberen een oude Koga te kopen. Daarvan zijn er veel en ook veel die nauwelijks gebruikt zijn en toch voor iets van 250 euro weg gaan.
Wauw. Bedankt voor de reacties en moeite iedereen. Ik was onder de indruk dat een fiets voornamelijk goede banden, een derailer, stevige banden en veel versnellingen moest hebben.
Maar ik had geen idee over de soort rem. Wat betreft de framehoogte is dat rond de 57 maar als ik een hele goede vind dan ben ik bereid om die paar centimeters te overleven.

Wat vinden jullie van deze Koga Miyata?:
Screenshot_20180424-213944_Marktplaats.jpg
(Is deze 300 euro waard?)
Beetje lastig te zien vanaf zo'n kleine foto (hoe versleten is de aandrijving, velgen, etc.); ziet er op zich wel ok uit maar het is jammer dat er een verende voorvork en zadelpen op zit; dat zou voor mij een reden zijn om verder te zoeken (zwaar en biedt weinig tot geen extra comfort).
Batavis schreef:
di 24 apr, 2018 21:40
Wat betreft de framehoogte is dat rond de 57 maar als ik een hele goede vind dan ben ik bereid om die paar centimeters te overleven
Een fiets van €300 die een paar centimeters te groot is noemt men in de volksmond een miskoop, hoe goed die fiets ook is. Ik zou daar dus niet aan beginnen. Jouw zoektocht begint met de goede maat frame, de rest is minder belangrijk. Lees vooral het stuk van Willem nog eens door: https://www.wereldfietser.nl/docs/de-ee ... 2017-1.pdf
Hierboven heet Willem Wim :D.
Hoe goed of slecht de fiets ook is als het met jouw conditie slecht gesteld is is Griekenland erg ver weg. Dus neem dat ook even mee in de afwegingen van je geplande trip, er zijn overigens mensen die het op een fixie presteren zo'n trip te maken. (met hun conditie zit het wel snor)
beste Batavis,
ik heb voor onder de 300 euro een Koga Traveller voor je. Ben die nu uit hobby-oogpunt aan het opbouwen: over een weekje is 'ie klaar. Framemaat 54 cm en ik zal later vandaag checken hoe dat gemeten is. Je bent welkom om de fiets te bekijken en proef te rijden, net ten O van Rotjeknor.
In overleg kunnen we qua met name verstelbare stuurpen, zadel, sport- of platformpedalen of een nieuwe Schwalbe Marathon achterband kijken naar de laatste details.
(de fiets staat ook al op marktplaats: https://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en ... ousPage=lr stuur me gerust een pb mocht je interesse hebben. ik heb ook nog een sterke fietsvakantie-gescikte-fiets-o-b-v-mtb 'in de aanbieding' framemaat ruim 22inch. zie ook marktplaats en prijs voor jou bespreekbaar)
groet! hoogframe

Afbeelding
Matthieee schreef:
di 24 apr, 2018 21:56
het is jammer dat er een verende voorvork en zadelpen op zit; dat zou voor mij een reden zijn om verder te zoeken
Zo'n voorvork vervangen je niet zomaar, als het al kan, maar als je een tweedehands fiets zoekt hoef je je niet af te laten schrfikken door ongewenste onderdelen die je wél gemakkelijk kunt vervangen, zoals een zadelpen. Een standaard zadelpen kost 2 à 3 tientjes. Wel is het de kunst om de juiste pen te vinden (diameter, terugstand, vulbus nodig?), maar daarvoor kun je ook weer op dit forum terecht.
Hetzelfde geldt voor - in mindere of meerdere mate - een zadel, een bagagedrager, verlichting, spatborden, pedalen, stuur etc.
hoogframe schreef:
wo 25 apr, 2018 08:25
beste Batavis,
Framemaat 54 cm
Ik snap dat jij graag je fiets wilt verkopen, maar ik zit net uit te leggen aan Batavis dat hij(of zij?) de juiste maat fiets moet kopen. Bied dan geen fiets aan die 3 maten te klein is... :roll:
beste Gios,
ik stuur je een pb waarin ik toelicht dat ik met mijn bericht(en) hier totaal niet vooral uit ben op het ('snel') verkopen van een fiets.
groet! hoogframe
Bedankt voor alle reacties, wat een positief geladen forum zeg.
Ik heb de PDF van Willem gelezen en de reacties. Ik zal morgen een Koga Miyata roadrunner S bekijken die 600km heeft gelopen met de juiste framemaat en de juiste remmen. De prijs voor deze fiets is besloten op 250 euro.
Wat ik echter niet zo goed begrijp is waar de schrik voor een verende voorvork vandaan komt. Ik heb in andere berichten wel eens gelezen dat mensen dus juist geen fiets meer willen waar dat ontbreekt (vanwege de comfort tijdens het fietsen). Eveneens de verende zadelpen.

Zou iemand dit kunnen toelichten?

Wat fotos van de Koga:
20180425_201803.jpg
20180425_201938.jpg
Screenshot_20180425-201434_Marktplaats.jpg