Natuurkampeerterein Witrijt in Bergeijk

Zojuist het nieuwe groene boekje ontvangen met natuurkampeerterreinen voor 2018. Helaas staat Witrijt in Bergeijk er niet meer in. Zou gestopt zijn, of niet meer erkend als natuurkampeerterrein.

Weet iemand de juiste reden?
De boswachter op de Vlagberg in Sint Anthonis gaf eerder dit jaar aan dat Witrijt waarschijnlijk dicht zou gaan omdat dit terrein niet winstgevend is. Tegenwoordig moet elk individueel terrein van Staatsbosbeheer winstgevend zijn, anders moet het dicht. Vroeger moest het totaal van de terreinen geen verlies maken.

Jammer, want het is een geweldig terrein.
Inderdaad erg spijtig. Heb er ook een keer gestaan. De terreinen van Staatsbosbeheer zijn - met alle respect voor de de overige natuurkampeerterreinen - bij mij favoriet.
Inderdaad jammer. Terreinen van SBB worden gerund door vrijwilligers. Ik heb afgelopen jaar op terreinen gestaan die echt het verschil maken.b.v. Twilhaar in Haarle bij Nijverdal. Beheerders zijn enthousiaste natuurliefhebbers, kampeerders met hart voor wandelaars en fietsers, Er is een gezellige kampvuurplek, schuilhutje voor slecht weer enz. In Nunspeet sta je ook op een SBB terrein: Trekkersveld is geen trekkersveld maar een uithoek van het grote veld met uitzicht op campers. Het hangt af of er goede beheerders Zijn. Een boswachter is hier niet de juiste persoon voor..