Fietstransport terug uit Oostenrijk na ongeval

Beste Wereldfietsers,

Mijn vrouw en ik zijn begin juni vertrokken uit Praag om de Midden-Europa-route van Paul Benjaminse te rijden. Het was een prachtige reis -- tot mijn vrouw afgelopen maandag in Knittelfeld met haar fiets van een stoepje van nog geen 10 centimeter hoog afgleed en ongelukkigerwijze precies op haar kin landde. Sindsdien ligt ze in het Academisch Ziekenhuis van Graz te wachten op een operatie aan haar drievoudig gebroken kaak. Deze operatie zou eerst dinsdag plaats vinden, maar er zijn blijkbaar zoveel spoedgevallen dat het er naar uit begint te zien dat ze pas maandag geopereerd wordt.

Uiteraard willen wij, wanneer dit alles voorbij is, zo snel mogelijk terug naar huis. Vliegen zal niet gaan: dat mag mijn vrouw niet na haar operatie. Mogelijke opties zijn de trein, via Salzburg en München, of dat haar ouders haar met de auto komen ophalen. (Zelf hebben wij allebei geen rijbewijs.) Een complicatie bij de terugreis is natuurlijk onze twee fietsen. Met de trein zouden ze mogelijk mee kunnen, al is de capaciteit daar beperkt en wordt het ook lastig voor mij om twee fietsen telkens in en uit te laden, omdat mijn vrouw niet in staat zal zijn mij bij te staan. Een andere mogelijkheid is dat een fiets met mijn schoonouders mee terug gaat en ik zelf op andere wijze met de tweede fiets terug reis.

Nu was ik echter benieuwd of iemand op dit forum nog ideeën heeft voor andere transportopties waar wij gebruik van zouden kunnen maken. Een bepaald transportbedrijf dat vanaf hier of vanuit Nederland opereert? De post? Ik heb zelf al wat rondgezocht, maar via de telefoon gaat dat toch minder makkelijk, dus ik hoop dat de collectieve kennis van dit forum wat oplevert. Bij voorbaat veel dank, ook namens mijn vrouw!
Het meest relaxed in dit geval lijkt me de schoonoouder-optie. Dan kunnen jullie zelf je tempo bepalen en je vrouw kan dan aangeven wanneer ze ff moet stoppen ofzo.

Staat of valt met een goede fiets- of dakdrager... als die te regelen is, zou ik dat doen.

Enne, wat ontzettend balen joh. Heel veel beterschap!! Hoop dat ze nu niet teveel pijn heeft.
Balen zeg, beterschap voor je vrouw.

Hebben jullie een reisverzekering? Misschien hebben zij een goed idee?
Dit wordt normaal gesproken gedekt door de reisverzekering incl repatriering van de fietsen - been there done that. Maar het zal afhangen van de voorwaarden, ik zou ze gewoon even bellen om precies uit te vinden wat gedekt is en wat ze voorstellen.
We hebben via Ditzo een reisverzekering die financieel gelukkig alles dekt - mijn verblijfskosten hier in Graz en de kosten van de terugreis. Helaas kunnen zij blijkbaar alleen een terugreis per vliegtuig regelen, en andere mogelijkheden alleen vergoeden. Dus het is in ieder geval fijn dat we geen financiële zorgen er over hebben, maar we moeten het nog steeds zelf organiseren.
Vraag een offerte aan UPS, DHL of een andere internationale koerier hoeveel fietstransport als pakket naar NL kost en check dan bij je reisverzekering of dat akkoord is.
Wat ontzettend naar voor jullie dat de mooie reis op deze manier moet eindigen :-(
Heel veel sterkte daar met de operatie en het opknappen.

Ik kan niet veel bijdragen aan wat de anderen al hebben geschreven over het vervoer van de fietsen.
Vervelende zaken allemaal. :(

Misschien is Travel-light iets? https://www.travel-light.nl/fiets
Je moet dan wel een fietsdoos regelen.

Sterkte
Ik zou m'n pijlen toch richten op een auto met een drager voor twee fietsen en een fikse achterbak.
Precies.

Ik denk dat als het qua kosten kan, je schoonouders het beste een grotere auto met trekhaak kunnen huren, en dan een goede fietsendrager lenen / huren/ tweedehands aanschaffen. Dan heb je de meest relaxte terugreis, en altijd nog goedkoper dan een vliegtuig denk ik.
Polling schreef:Ik denk dat als het qua kosten kan, je schoonouders het beste een grotere auto met trekhaak kunnen huren, en dan een goede fietsendrager lenen / huren/ tweedehands aanschaffen.
Een minibus of forse auto waar de fietsen gewoon inkunnen lijkt me dan minder complex. Ik zou wel willen weten waarom de mevrouw medisch gezien niet in het vliegtuig kan, want daar zijn meerdere redenen voor te bedenken.
Oef wat een teleurstelling. Ik wens jullie een voorspoedig en volledig herstel toe!

Kan de Ditzo jullie niet adviseren over de fiets? Er is een bedrijf, naam even kwijt (weet iemand anders dat) die gespecialiseerd is in vervoer van fietsen van en naar Nederland. Ik zou het transport mooi aan hen uitbesteden. Ben je daar mooi van verlost.
Leon schreef:Ik zou wel willen weten waarom de mevrouw medisch gezien niet in het vliegtuig kan, want daar zijn meerdere redenen voor te bedenken.
Het idee is dat aangezicht letsel van dien aard gepaard kan gaan met onderhuids lucht ontwikkeling (subcutaan emfyseem), door druk verschillen tijdens het vliegen. Net als het blaas- en snuitverbod dat mensen gedurende 2 weken om dezelfde reden opgelegd krijgen.

Echter is er nog geen evidence die het vliegverbod ondersteunt. Wel een kleinschalige Australische cohort studie die laat zien dat pre-operatief het in ieder geval geen risico lijkt te geven, echter slechts een handjevol patiënten met sowieso het risico op het ontwikkelen van subcutaan emfyseem was per vliegtuig vervoerd naar het ziekenhuis.

Met andere woorden, op dit moment is het slechts het zekere voor het onzekere nemen.
AndreM schreef: Er is een bedrijf, naam even kwijt (weet iemand anders dat) die gespecialiseerd is in vervoer van fietsen van en naar Nederland. Ik zou het transport mooi aan hen uitbesteden. Ben je daar mooi van verlost.
Soetens http://www.fiets-vervoer.nl/

Sterkte!
Leon schreef:
Polling schreef:Ik denk dat als het qua kosten kan, je schoonouders het beste een grotere auto met trekhaak kunnen huren, en dan een goede fietsendrager lenen / huren/ tweedehands aanschaffen.
Een minibus of forse auto waar de fietsen gewoon inkunnen lijkt me dan minder complex. Ik zou wel willen weten waarom de mevrouw medisch gezien niet in het vliegtuig kan, want daar zijn meerdere redenen voor te bedenken.
Medisch gezien misschien niet zo veel maar meer verzekeringstechnisch in het kader van aansprakelijkheid van de arts en of het ziekenhuis voor het geval er toch iets mocht gebeuren. Ik mocht destijds alleen vliegen met een gebroken voet als ik bloedverdunners had geslikt tegen trombose. Gelukkig zijn aspirines in een wat hogere dosering dat ook want de arts in het behandelende ziekenhuis vondt dat eigenlijk maar onzin (de bloedverdunners dan).

Voor wat de fietsen betreft www.oebb.at http://www.oebb.at/de/leistungen-und-se ... us-gepaeck geeft aan dat je de fiets ook naar het buitenland kan versturen, vreemd genoeg alleen wel alleen naar Zwitserland, maar misschien dat ze op het station meer weten. Je blijft dan natuurlijk nog met heel veel tassen zitten als je met de trein besluit naar huis te gaan.
Soetens fietsvervoer http://www.fiets-vervoer.nl/diensten_bestemming.html hebben een breed verzorgingsgebied, Graz lijkt er niet direct in te liggen maar een telefoontje om te vragen naar de mogelijkheden lijkt me het proberen waard.

Als ze het zelf niet doen, weten ze misschien een ander.

Kennis van familie deed vroeger , ik dacht via de ANWB, weleens auto's met caravan ophalen bij calamiteiten, misschien een optie dat zij bemiddelen in een chauffeur die op en neer wil rijden. Dan zul je waarschijnlijk wel lid moeten zijn.
Uh, juist, is al genoemd zie ik nu, sorry voor de dubbele vermelding
Het lijkt me te ingewikkeld voor particulier,maar vragen kan altijd, wie weet gaat er een sneeuwballetje rollen.
LKW Walter is een groot Europees familiebedrijf in wegtransport uit Oostenrijk.

http://www.lkw-walter.be/nl/over-ons/bedrijfsinformatie
Zeer veel dank voor alle tips, er zitten meerdere lijntjes bij die ik ga onderzoeken. Tijd zat vooralsnog, want de breuk is schijnbaar zo complex dat er maar 2 chirurgen in Graz deze kunnen behandelen, dus de operatie is nogmaals uitgesteld...
Rob_Gordon schreef:Zeer veel dank voor alle tips, er zitten meerdere lijntjes bij die ik ga onderzoeken. Tijd zat vooralsnog, want de breuk is schijnbaar zo complex dat er maar 2 chirurgen in Graz deze kunnen behandelen, dus de operatie is nogmaals uitgesteld...
Heel veel sterkte! Denk eerst aan je vrouw. Haar fiets komt later wel. Komt vast goed.