Campings langs de Radweg R1 naar Berlijn

Deze keer willen wij fietsen naar Berlijn via de R1.

Ook hier zijn de campings dun gezaaid. Wel voldoende B&B's maar wij willen kamperen.
Hoe hebben anderen dit gedaan en kunnen jullie adressen doorgeven van goede campings langs deze route?
In 2013 van Berlijn naar Arnhem gefietst. Elke nacht op een camping kunnen overnachten. Mijn gemiddelde afstand per dag was zo'n 80 km, dus je hoeft geen vreselijke afstanden te rijden tot de volgende camping.

In het boekje Europa-Radweg R1 van Bikeline (die ik héél toevallig te koop heb http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 11&t=26782), staan een heleboel campings vermeld.

groet, Joop
Ik zou de OpenFietsmap (gratis) installeren in Basecamp van Garmin (gratis) en dan bij http://www.archiescampings.eu/ned1/ het bestand van Duitsland und so weiter opzoeken (gratis) en in Basecamp openen. De R1 staat op de kaart van Open Fietsmap en de campings die er vlak bij liggen zie je als POI in Archie's bestand. Maar ja, dat zou ik doen......

Succes met wat jij kan doen

Met vriendelijke groet
Erik
Archies is inderdaad een geniaal iets, ik heb deze zomer voor het eerst met GPS gereden, en je kijkt gewoon halverwege de middag eens op je apparaat, vraagt om campings, en je ziet hoever je van de eerst af bent! Op m'n etrexc 30 zegt ie dan hoeveel kilomrters het is in welke kompasrichting, dus je moet wel even checken, de dichstbijzinde camping is niet altijd de meest logisch camping vanuit je route bekeken. Maar het scheelt zoveel gezoek...
In 2012 zijn we naar Dresden gefietst.
Heen over een groot deel van de R1, terug over de Mittleland-route ofwel de D4.
Campings vinden leverde in het algemeen geen problemen op.
Kijk eens op http://www.wimsalemans.dds.nl/2012.html.

Succes met fietsen,
Wim
Wij zijn in 2014 via de R1 tot Gdansk gefietst, alle nachten op campings gestaan. Afhankelijk van je dagafstanden zijn er genoeg campings, al is het soms een stukje van de route.

Zie http://www.wikno.nl/2014/ met ons reis verslag.
Wij hebben in 2014 in 2 weken van Berlijn naar Winterswijk gefietst. Ik sluit me aan bij de vorige bijdragen dat het heel prettig werkt om met de Gps de POI's van Archies campings te gebruiken, zodat je een goed overzicht hebt van campings langs de route. Dit kun je thuis al doen met Basecamp. En inderdaad moet je er soms 5-8 kilometer van af om een plek te vinden. Als je zo onderweg bent kun niet altijd kiezen en kom je op een mobil home camping terecht. In ons geval in Holzminden langs de weser. Lastig was het iets te vinden tussen de stadscamping van Munster (leuke ontmoetingsplaats van fietsers) en de Nederlandse grens. Je moet hier een sprong maken van ongeveer 90 km.
Tip. In Dessau hebben we een rustdag gehouden om de Bauhausarchitektuur te bekijken en gebruik gemaakt van een minicamping in de haven (langs de Elbe) van een kanovereniging. Klein grasveldje en douche in het kantoortje. Meer heb je niet nodig.
In bijgaand verslag zie je een overzicht van onze stopplekken met vaak een foto van de camping.
http://fietsendoorhetlandschap.blogspot ... w=magazine

Jan
In 2012 fietste ik van Zutphen naar Berlijn in 7 dagen.
Bij Winterswijk ging ik de grens over.
Ik had telkens een Camping, alleen in Berlijn was de stads-Camping opgeheven.

Ik kampeerde drie nachten in het bos nabij Berlijn, "Das Grúnewald", mooi op een open plekje en de stad nabij!

Afbeelding

Henk

Kunst en fietswerk