Route in Slovenie

We willen dit jaar 3 weken een trektocht maken met de fiets in Slovenie (evt. beginpunt Zuid-Duitsland/Oostenrijk). Ik kan niet echt een lange route vinden. Wie heeft hier een trektocht gedaan en heeft een route voor ons, GPS track is natuurlijk helemaal mooi.
Alvast dank voor de reactie.
Saartje
Dan rij je toch waar je fiets je brengt?

Campings zijn hier te vinden, inzoomen op Slovenie, geeft ruime keus:
http://www.camperado.de/Kartensuche/

We vinden het hier op het forum wel leuk als je laat weten waar je bent geweest en hoe het was. :)
Misschien is de Midden Europa Route van Paul Benjaminse wat voor je: http://www.cyclingeurope.nl/slovenie
Ik sprak Paul op de beurs in de RAI en de definitieve route kan bijna naar de drukker.
Wim
Hoi Saartje

Je bent nieuw hier in het forum - Welkom!
Bovenaan deze website staat de knop FietsvakantieWiki.
Daaronder vind je ook de knop landeninformatie informatie over Slovenië.

Veel voorbereidingsplezier!
En als je terug bent, zien we het graag als je jouw aanvullingen zelf deelt in de wiki 8)
Saartje, ik ben inmiddels een vaste gast in Slovenië aan het worden en er is iedere keer wel weer een nieuwe route te verzinnen (3 weken is eigenlijk te kort).

Het beste neem je de nachttrein naar Munchen en van daar de trein naar Villach en dan eventueel door naar Ljubljana maar als je van Villach richting Tarvisio bij de (voormalige grensovergang) de CicloviaAlpeAdria Afbeeldingvolgt richting Tarvisio en daar naar Kransjka Gora heb je meteen op de eerste fietsdag al een mooie route te pakken. Je fietst hier namelijk voor het grootste gedeelte over een voormalige spoorlijn.

Als je op de site van het Sloveens verkeersburo http://www.slovenia.info/ kijkt kun je een aantal routes http://www.slovenia.info/en/Next-Exit.h ... ti=0&lng=2 vinden. Afhankelijk van hoe goed je bergop fietst kun je de routes wel aan elkaar knopen, houdt er wel rekening mee dat niet alle routes langs de rivieren door het dal gaan en er ook daar soms stevig (zij het kort) geklommen en weer gedaald moet worden.
Voor campings kijk je beter ook op bovengenoemde site (camping SPIK bestaat nl al een aantal jaren niet meer en in Maribor is er tegenwoordig wel weer een).
Als tip kan ik je meegeven om in Postojna de grotten op de camping te bezoeken en niet die vlak bij het dorp.
Folders worden door het verkeersburo ook naar je huisadres gestuurd.
Meer tips op aanvraag.
Slovenie kan behoorlijk steil zijn. Erg mooi is de Vrsic in het Nationaal Park Triglav. Ook zwaar is de de Paulitsch sattel
http://www.salite.ch/9428.asp

Hele stukken 15%, ze houden daar wel van wat stevige stukjes klimmen.

Afbeelding

Voor meer ideeën zie mijn website
http://luddo.freehostia.com/Slovenie/slovenie2006.htm

http://luddo.freehostia.com/Balkan/Balkan2010.htm

en

Bron
Als je vanuit Villach direct flink wil klimmen is de Würzenpas een snelle manier om in Slovenië te komen (klik voor meer foto's):

Afbeelding

Wij vonden Slovenië een heel prettig land om door te fietsen. Volgens mij zijn er volop fietsroutes en -paden maar ook veel normale wegen zijn prima befietsbaar. Een mooi pad gaat van Kranjska Gora richting Bled, langs de rivier. Hier wordt ook door Slovenen veel gefietst.

De camping in Mojstrana vind je overal op internet maar bestaat niet meer.

Zie ook: ons (niet helemaal complete) reisverslag

Als het goed is moet ik ook een GPS-track van onze route (incl. Kroatië en Bosnië) hebben. Als je hierin interesse hebt dan hoor ik dat graag!
Slovenië is inderdaad erg mooi, met hele vriendelijke en relaxte mensen. Er zijn veel mooie gravelwegen in goede staat. Er zijn ook behoorlijk veel campings.

Het hoogtepunt vond ik de onverharde route van uit Crna na Koroskem naar Logarska Dolina (tegen de Oostenrijkse grens). Je moet wel van klimmen houden, maar dan heb je ook een waanzinnig mooi uitzicht over de bergen en dalen. Je blijft namelijk een km of 15 op een flinke hoogte fietsen. De weg wordt geloof ik ook de 'Panorama weg' of zoiets genoemd.

Nog twee aanraders: de weg langs het Cerknica-meer en Ptuj.
Gudrun schreef:Als je vanuit Villach direct flink wil klimmen is de Würzenpas een snelle manier om in Slovenië te komen

Die weg is mogelijk nog steeds maar was iig voorzien van een belabberd wegdek (zeker naar beneden vanuit Slovenië) en is wat aantal kilometers betreft een stuk korter dan mijn voorstel, vergeet hier niet even door te fietsen naar Tarvisio, je rijdt dan het oude station binnen over waar vroeger de treinen reden en er nu een mooie gladde asfaltlaag ligt (in het begin ook hele pittige klimmetjes en scherpe bochten trouwens). Ik zal eens kijken wat ik nog aan tracks heb liggen, die upload ik dan wel naar Everytrail.
De camping in Mojstrana ligt overigens in Dovje (aan de andere kant van de rivier) met een prachtig uitzicht op de Triglav.
Hoi,

Ook wij hebben in Slovenie gefietst. Misschien heb je iets aan ons reisverslag.
[url]www.claarenjoanne.blogspot.com[/url]
groet,
Claar
Zoals beloofd, alleen dan anders.

http://www.everytrail.com/view_trip.php ... 24eb1ea528
http://www.everytrail.com/view_trip.php ... 0c57be4b96
http://www.everytrail.com/view_trip.php ... d1cf1cbbc7

Als je daarnaast op mijn usernaam (Peter63) zoekt vindt je nog meer.

Let niet op de gemiddelde snelheid, daar klopt niets van, tenzij je constant aan het fietsen zou zijn en op vakantie ben je dat niet.
Hallo Saartje,
Ook wij fietsten in Slovenië. Geen heel lange route; het is behoorlijk pittig fietsen met een 4-jarige in de fietskar, en een net 9-jarige op zijn eigen fiets :D Bovendien hadden we veel, erg veel regen. Maar wat een mooi fietsland! Hier vind je ons reisverslag: http://www.opfietsvakantie.nl/index.php ... s/slovenie

Veel plezier met de voorbereidingen!

Groet, Sandra
Ook erg mooi is het om langs de Drau te fietsen, kan ook vanuit Villach. Er is echter geen camping tussen Volkermarkt (Oos) en Ptuj, nog voorbij Maribor dus. Wij hebben een keer wild gekampeerd boven Muta, op aanwijzing van bewoners; er is daar zelfs stromend water. Hier en daar is er wel een B&B. De weg is hier en daar wel druk, soms kun je aan de andere kant rijden. Het allermooist vond ik het ten westen van Maribor, bij Ruse; ook het allersteilst (het lukt me niet een foto in te voegen).
De Murradweg in Steiermark, Oostenrijk gaat door tot Slovenie. Met de trein kan je makkelijk naar Leibnitz of Graz komen en dan heerlijk fietsen via Bad Radkersberg naar Slovenie.
Derk VII schreef:Ook erg mooi is het om langs de Drau te fietsen, kan ook vanuit Villach. Er is echter geen camping tussen Volkermarkt (Oos) en Ptuj, nog voorbij Maribor dus.
In Maribor is er vlakbij de slalompiste (en het bikepark) een nieuwe kleine camping "Camping Center Kekec" het staat niet echt goed aangegeven, in de buurt zijn veel hotels en een conceptstore van Specialized voor als je onderdelen nodig hebt. Bij de VVV weten ze denk ik wel waar je naar toe moet.

In Bad Radkersburg is ook een camping en aangezien die vlak bij de Thermen is doe je jezelf en je lichaam een groot plezier om daar 's avonds nog even te ontspannen ('s avonds is het nog goedkoper ook). De Mura kun je overigens ook volgen tot aan de Kroatische grens, in Lendava iets van de route is eventueel een camping en anders in Hongarije (met z'n eigen Thermen).
Saartje - wordt er stil van he, van al die antwoorden. :wink:
[quote="Бlanche"]Saartje - wordt er stil van he, van al die antwoorden. :wink:[/
Dat is een leuke. Ik ben inderdaad even stil, maar ga straks kijken wat ik kan gebruiken en dan komen we wel ergens. De man van Saartje vind Engeland ook wel aantrekkelijk. Jullie horen het nog.
Bedankt alvast voor de reacties.
Saartje
Wat Slovenië voor heeft op Engeland is dat het land alles heeft om toeristisch te zijn maar dat dat nog niet is ontdekt door de rest van de wereld. Ik weet niet hoelang dat nog duurt trouwens, zelf merk ik wel dat het steeds drukker wordt over de laatste 10 jaar bekeken.
Inkoppertje natuurlijk. Engeland versus Slovenie. Maar in Slovenie is het klimaat beter, het eten ook. En als je van wijn houdt dan toch maar Slovenie kiezen. Bovendien is het er goedkoper. Ljubljana is echt een prachtige stad en de mensen echt vriendelijk. Wat zijn de argumenten van je man om naar Engeland te gaan? Ja ik weet ook wel dat het in Engeland mooi fietsen is. Het ligt dichtbij ..... :D
Rutger schreef: Wat zijn de argumenten van je man om naar Engeland te gaan? Ja ik weet ook wel dat het in Engeland mooi fietsen is. Het ligt dichtbij ..... :D
Engeland is bekend terrein (en ook mooi). Ik vind het juist leuk om een nieuwe bestemming op te zoeken.
Saartje