Landend naar John O Groats

Wie heeft recent de zgn LeJog route gefietst?
Ik ben bezig me te oriënteren op die route en vraag me af of die niet te vaak over relatief drukke routes gaat.
En of die daarmee bepaalde heel mooie delen overslaat? ( bijvoorbeeld The Penine Mountains)

Alvast dank voor je reactie
Ben
Prachtig plan!


Which direction - LEJOG or JOGLE?

The first - and biggest - decision to make is which direction are you going to head in? Do you want to cycle north from Lands End to John o'Groats (LEJOG), or south from John o'Groats to Lands End (JOGLE)?

Some factors that may influence your decision could be:

The prevailing wind - Supposedly the wind in general blows south to north more than it does north to south. Based on my experiences though I'm not convinced of this!! It might influence your choice but I wouldn't personally rate it as important.
Direction of the sun - During the summer the sun is always behind you if you're heading north; this can be useful as it means you're never having to squint to see.

To squint.
LEJOG zijn voorzover ik weet verschillende varianten van.

Ik heb een stuk van deze variant gefietst:

https://bikepacking.com/routes/great-north-trail-uk/

Daar zaten niet veel drukke stukken tussen. In de door jou genoemde Pennines grote stukken Pennine Bridleway, erg mooi. Niet geschikt voor elke fiets en niet voor elke hoeveelheid bepakking, maar zeker wel een aanrader.
Screenshot_20221002-215443_Gallery.jpg
Pennine Bridleway
Screenshot_20221002-215807_Gallery.jpg
Kielder Lake
Bedankt voor de reacties.
De grootste opdracht is nu: hoe kom ik in Lands End?
Er zijn treinen, maar als ik het goed lees zou ik vanaf Harwich via Londen naar Penzance moeten rijden en een keer 4-5 moeten overstappen. En de reis gaat dan via Londen en er is de onzekerheid of er wel plek is voor de fiets.
Er gaan volgens mij geen bussen (flix bus of zoiets)

Vliegen is ook niet echt aan te raden.

Dus hoe nu?
Weet iemand een goede oplossing?
Extra week vakantie nemen en vanaf de oostkust naar Land's End gaan fietsen?

(Lijkt een flauwe reactie, ik weet het. Maar stel dat het mogelijk is, dan is er vast een mooi route te bedenken. De kortste route is ca. 600 km, en een mooiere misschien 700 km. Of je doet een stuk met de trein en een stuk fietsend, dat kan ook. En weer een andere optie is om af te wijken van die LEJOG route, bijvoorbeeld door van Harwich naar Wales te fietsen en vanaf naar naar het noorden. Zo'n door anderen bedachte route is uiteindelijk ook maar gewoon 'een' route, en zou niet beperkend moeten zijn voor je eigen keuzes.)
Heb die route nog niet gefietst (wel ooit van plan) en zag toen ook de veerverbinding tussen Roscoff (Bretagne) en Plymouth. Dan zit je al behoorlijk westelijk in Engeland. Dan moet je natuurlijk nog in Roscoff komen, maar je fietst dan ook een stuk buiten Engeland wat mij persoonlijk dan wel aantrekkelijk lijkt.
Even terzijde. Is het een idee om de titel te veranderen in Land's End to John o' Groats?
De onderwerpstarter kan dat gedurende een aantal dagen. Daarna kan alleen de moderator dat.
Ben.philipsen schreef:
vr 21 okt, 2022 09:22
De grootste opdracht is nu: hoe kom ik in Lands End?
Er zijn treinen, maar als ik het goed lees zou ik vanaf Harwich via Londen naar Penzance moeten rijden en een keer 4-5 moeten overstappen. En de reis gaat dan via Londen en er is de onzekerheid of er wel plek is voor de fiets.
Trein vanuit Harwich naar London met de fiets gaat prima. Ik heb toen dwars door London gefietst en aan de andere kant van de stad weer een trein gepakt. Goed te fietsen door de stad. En als je het leuk vindt maak je tijd voor een stedentripje erbij.

Ook wel eens op Southampton gevlogen, dat gaat ook prima. Misschien kun je nog wel westelijker vliegen ook?