Driedaagse in Wallonië

Dag iedereen

Ik vroeg me af wie er inspiratie heeft voor driedaagse fietsroutes in Wallonië. De Vennbahn of ravel routes lijken mij niet zo boeiend. Iemand ervaring met de rando vélos routes? Op hun website kwam ik ook nog een route Landen - Maastricht - Eupen tegen.
Meer specifiek zijn wij op zoek naar iets om in 4 dagen te doen (incl 1 dagje niksen... ) en zo'n 60-70km per dag. Wat klimwerk is ook fijn, maar elke dag 1000+ misschien niet.
Ik ben benieuwd!
Je hebt RAVeL's in soorten in maten. Ik vind er echt prachtige bij zitten Vaak loopt een RAVeL vaak samen met een Randovélo. Het Randovélo-net is uitgezet door vrijwilligers. Soms zijn het leuke wegen, maar ook wel eens te druk met auto's en dan ineens onmogelijke geitenpaadjes. De routes zijn niet altijd goed bijgehouden. De bewegwijzering met de blauwe en gele strepen is te vaak verdwenen.
In Wallonië breiden de RAVeL's zich gestaag uit. Een RAVeL is een fiets/wandelroute op een voormalige spoorweg of een oud jaagpad.
Dit interactieve kaartje is inmiddels gedateerd, want er zijn nieuwe RAVeL's bij gekomen.
https://ravel.wallonie.be/nl/home/carte ... ctive.html

De combinatie RAVeL 109/2 Van Thuin naar Chimay en 136 van Clmay via Mariembourg naar de Maas is nu helemaal af. Dus prachtig fietsen van de Samber ten westen van Charleroi naar de Maas. Je kunt ook een rondje maken door langs de Maas en Samber terug te fietsen. Je kunt ook in Namen beginnen met dit rondje. Met de trein van Maastricht naar Luik en daar overstappen naar Namen. De stations van Luik en Namen hebben liften voor de fiets. 8 km ten westen van Namen is de leuke camping.Les Trieux in Mallone. Je moet even een klein stukje klimmen, maar er is een prachtig veldje voor fietsers. Met een schitterend uitzicht en picknicktafels. De camping heeft een klein winkeltje met koud bier. In het dorp zijn wat supermarkten. http://www.campinglestrieux.be/
Chimay heeft een eenvoudige gemeentecamping niet ver van het centrum van het stadje.
Dinant heeft een eenvoudige camping aan de Maas met tentplaatsen aan de rivier. De Delhaize supermarkt is niet ver.

|Er zijn in Wallonië de laatste jaren ook diverse nieuwe langeafstandsroute ontstaan. De oudste is de Vennbahn
https://www.vennbahn.eu/nl/

Geheel nieuw is de bewegwijzerde Waalse UNSESCO fietsroute langs UNESCO-plaatsen in Wallonië.
https://walloniebelgietoerisme.be/nl/3/ ... et-de-fiet

Door Wallonië loopt Via Romea Francigena: de officiele Eurovelo 5. Deze route loopt naar Italië. Het Waalse deel is vanaf het zuidoosten van Brussel naar Martelange aan de grens met Luxemburg helemaal af en bewegwijzerd,
https://ravel.wallonie.be/nl/home/itine ... elo-5.html

Er is ook de Eurovelo 3 van het Drielandenpunt bij Vaals naar de Franse grens bij Maubeuge. Geheel bewegwijzerd.
https://ravel.wallonie.be/nl/home/itine ... elo-3.html

Dan is er de Internationale Maasroute. De Eurovelo 19.Deze is eveneens geheel bewegwijzerd.
https://nl.eurovelo.com/ev19

Je kunt natuurlijk uit al deze route een combinatie maken voor een leuk rondje van 3 -4 dagen.
Veel voorpret.
bert sitters schreef:
di 04 mei, 2021 13:43

De combinatie RAVeL 109/2 Van Thuin naar Chimay en 136 van Chlmay via Mariembourg naar de Maas is nu helemaal af. Dus prachtig fietsen van de Samber ten westen van Charleroi naar de Maas.
Ik heb op 28 maart het traject Thuin - Chimay - Mariembourg - Heer-Agimont - Dinant gereden, en er ontbraken nog enkele kilometers Ravel vlak voor Mariembourg. Ik moest even een drukkere weg nemen. Niet bepaald een onoverkomelijk probleem, natuurlijk.

Voor de rest: goeie tip. Beginnen in Namen, Samber volgen tot Charleroi, naar Thuin, Chimay enzovoort.