Rur oever en openbaar vervoer ??

Beste mensen,

Zou weleens de Rur oever willen fietsen vanuit de Hoge Venen naar Roermond. Dan eerst b.v.k. de auto in Roermond stallen en dan met OV naar de Hoge Venen.

Nu heb ik me suf zitten zoeken naar een OV verbinding van Roermond naar de Hoge Venen, maar kan het zijn dat ze in de Oostkantons nog in het pre-stoomtijdperk leven ???

Heeft iemand dat ritje weleens ondernomen en zo ja, hoe dan per OV naar de Hoge Venen gereisd ?

Bij voorbaat dank,


Paul.
Ik heb het even voor je geprobeerd: er loopt gewoon een trein van Liege Guillemins naar Eupen. Dichterbij zul je per trein niet geraken. Vanaf daar is er vast een bus naar Malmedy, die bij Botrange ook vast stopt. De vraag of de fiets in de bus mag...
Anders moet je vanaf Eupen fietsen. Je kunt via de grote weg, maar dat is dodelijk saai en eng. Gelukkig zijn er legio wegen door het bos via het knooppuntennetwerk.
Ik ben er vorige week nog geweest.
Hoi,

Bedankt voor je antwoord. Ik denk dat dit hem niet gaat worden. Vraag me toch af hoe anderen dat dan doen. Ik moest maar iets simpelers bedenken, een rondrit waarmee je aan het eind van de dag weer bij je hotel uitkomt ofzo. Heb al een aardige rondrit bij Roermond gezien.


Paul.
Kan je ook uitleggen waarom je dat geen optie vindt?
Ja,

We hebben 2 a 3 dagen. Dan wil ik graag fietsen en niet de helft van de tijd in het openbaar vervoer. Het is bovendien niet zeker of de fiets in de bus mag.

De Vennbahn was daarbij vergeleken een makkie. De laatste overnachting in een hotel dat naast het station in Troisvierges zat. Vandaar met de trein terug naar Aken, waar de auto stond geparkeerd in een woonwijk bij ons logeeradres daar.


Paul.
Paul Jenner schreef:De Vennbahn was daarbij vergeleken een makkie. De laatste overnachting in een hotel dat naast het station in Troisvierges zat. Vandaar met de trein terug naar Aken, waar de auto stond geparkeerd in een woonwijk bij ons logeeradres daar.
Dan ga je nu logeren in Aken en je vraagt je kennis je naar de Hoge Venen te brengen. (het is wel een flink eind met de auto)
Of je fietst zelf omhoog via de Vennbahn.
Hoi,

alle pogingen om mij aan de Ruroever te krijgen worden gewaardeerd :)
Die kennis in Aken is een hotel (= soort van gebouw).

De optie om erheen te fietsen had ik al gezien en lijkt mij zeer leuk. Maar dat gaat ons als amateurfietsertjes niet lukken in 2 dagen hoor.

Paul.
Vanuit Eupen naar Monschau via Huis Ternell is wel konstant vals plat omhoog. Lijkt mij niet aantrekkelijk.
trooper schreef:Vanuit Eupen naar Monschau via Huis Ternell is wel konstant vals plat omhoog. Lijkt mij niet aantrekkelijk.
Fiets in dat geval langs het stuwmeer en verder door het bos en niet langs de N67, dan fiets je het grootste deel van de rit in een stil bos en niet vals plat maar deel vlak en deels een echte klim. Vorige week was het er nog :D

Zo: https://www.google.com/maps/dir/50.6259 ... m2!4m1!3e1