Petitie tegen verdwijnen nachttreinen Kopenhagen en Praag

Er zijn vele argumenten te bedenken waarom je voor de CityNightLine kan kiezen zoals meer comfort, makkelijker met fiets etc. Eén van de redenen, zo gaf ook Dirk aan, is dat treinen veel minder milieubelastend zijn dan een vliegtuig. Ik vraag me echter af of dit echt zoden aan de dijk zet als een uitgaat van uitstoot per passagier. Vergelijk een volbezet vliegtuig met een trein die voor slechts 40 procent is bezet.
Misschien dat julie de indruk krijgen van mij dat ik geen voorstander van de CNL ben. Ik vind de CNL een alternatief voor het vliegverkeer. En zoals iemand aan gaf voor mij mogen ze ook naar Zuid-Frankrijk rijden.
Zie de column van de voorzitter van Rover: http://www.rover.nl/actueel/blogs/814-n ... kopenhagen
http://www.petitions24.com/save_the_nig ... _to_europe

Niet alleen Rover lanceert petitie, ook internationaal, zie link, ook vanuit Duitsland, Denemarken en Zweden is hier veel aandacht voor en wordt er veel getekend! Teken ook deze internationale petitie!
Heb allerlei berichten gelezen over afschaffen per 15 december of 1 januari van de Citynightline naar Kopenhagen, Warschau en Praag.

Constateerde vandaag bij de Treinreiswinkel dat het echter reeds per 1 november gedaan is met deze directe (en soms goedkope) lijnen!