...wel of geen fietsalarm!

...de website van http://www.cycla.nl/ laat een handige -betaalbare, als ook een preventieve- oplossing zien v.w.b een fietsalarm. Maar, is deze wel nodig?

Waarom heb jij wel of niet voor een fietsalarm gekozen...
Ik heb zo'n ding erop zitten. Nu ongeveer twee jaar. In die twee jaar heb ik hem tweek keer gebruikt toen we op een camping stonden die niet zo goed voelde. Een keer wilde ik hem gebruiken en toen was de batterij leeg.
Voordeel is dat hij geen ruimte inneemt en, in geval van noodzaak, je toch een veiliger gevoel kan geven.
Nadeel is dat je de batterij in de gaten moet houden en dat hij *erg* gevoelig is. Fiets tegen een boom zetten die wat heen weer schud door de wind zal het alarm laten afgaan.
Bottom-line: ik heb geen spijt van mijn aankoop.
Tijdens kamperen "hangt" mijn fiets aan de tent. Als iemand aan mijn fiets zit moet hij ook aan de tent zitten en dan wordt Lisette wakker (ik nooit 8) ).
In Azie of Afrika sleur ik de fietsen de hotelkamers in wanneer we daar gebruik van maken.
Kortom: geen fietsalarm.
Overigens wel een gehad. Vond het niets. Geen hond die opkijkt als iets gaat piepen. Denk maar aan autoalarmen, daarmee krijg je ook de buurt niet wakker mee.
Marco Meijerink schreef:Tijdens kamperen "hangt" mijn fiets aan de tent. Als iemand aan mijn fiets zit moet hij ook aan de tent zitten en dan wordt Lisette wakker (ik nooit 8) ).
zou je ook hier doorheen slapen?

http://www.2wheels.org.uk/return/mongol ... icycle.asp
PierreS schreef:...de website van http://www.cycla.nl/ laat een handige -betaalbare, als ook een preventieve- oplossing zien v.w.b een fietsalarm. Maar, is deze wel nodig?
Zelf heb ik deze gekocht bij Het Kruidvat, maar heb hem nog nooit gebruikt.

zie:


http://www.kruidvat.nl/domains/default/ ... m&token=-1
Mattheus schreef:Zelf heb ik deze gekocht bij Het Kruidvat, maar heb hem nog nooit gebruikt.
zie: http://www.kruidvat.nl/domains/default/ ... m&token=-1
Zal morgen eens een belletje doen naar Kruitvat! Zullen ze nu zeker niet meer hebben...
Mattheus schreef:[...]maar heb hem nog nooit gebruikt.
Als je deze echt niet gaat gebruiken en je wilt deze kwijt, dan wil ik hem graag overnemen.
Overigens, Kruitvat heeft deze niet meer...
Nu ruim een jaar ervaring, met wisselend resultaat.
1. Eerst gingen 2 exemplaren binnen enkele maanden tegelijk stuk, vocht erin door opspattend water terwijl de fiets achterop de auto stond, denk ik. Garantie geclaimd maar Meneer Cycla bleek nagenoeg onbereikbaar, zijn postadres deugde niet, pand stond te huur. E-mail werd niet beantwoord. Na een 06 gekregen te hebben van de huidige huurder uiteindelijk toch contact: welwillend werd me een ander exemplaar toegezegd maar na 3 weken niks gezien. Nogmaals gebeld en zowaar: twee nieuwe exemplaren zonder kosten. Nu ben er erg voorzichtig mee geworden.
2. In Roemenie gebruikt en daar, maar ook in steden, geeft het je een goed gevoel; maar of dat terecht is ligt denk ik vooral aan jezelf. Als je denkt, dan het werkt dan werkt het, simpel toch?
3. Op een kampeerplaats dit voorjaar kon ik alsnog 's nachts door de regen naar buiten om het ding buiten dienst te stellen: af en toe viel er een (te) dikke druppel uit een boom en dan gaat ie af, ondanks dat ie op de minst gevoelige instelling staat.
4. Conclusie: geen miskoop maar leuk psychologisch speelgoed. :wink:
thomasvaer schreef:Nu ruim een jaar ervaring, met wisselend resultaat.[...]
Dankje voor jouw verhaal...
Heb er slechte ervaring mee. Buiten het hotel, waar ik sliep, ging het alarm door de harde regen af en wilde er niet meer meeophouden. Misschien had ik een slecht exemplaar ? Heb het wel snel van mijn fiets gegooid!
De kans dat de gewone stadsfiets wordt gestolen is denk ik groter dan je vakantiefiets. En ik verwacht niet dat veel mensen daar een alarm op monteren.
Waarom ik dit aanneem is omdat fietsendieven in het algemeen gelegenheidsdiefstallen plegen en veelal niet doelbewust op zoek gaan naar een specifieke fiets. Meeste hotels, slaapgelegenheden liggen veelal niet in de gebieden waar veel fietsendieven actief zijn (aanname). Dit geldt denk ik ook voor de gemiddelde camping..
De keren dat we in hotels hebben geslapen (altijd buitenland) gewoon gevraagd of de fietsen binnen of achter neer konden worden gezet. In Hanoi gewoon voor t hotel aan elkaar vastgezet met een dun kabelslot (hebben geen sloten op de fiets zitten maar slechts n dun kabelslotje). Bewaking zou er opletten, weet niet of ze dat hebben gedaan maar de fietsen zijn wel blijven staan.. Ook bij hotels wel 's nachts in de lobby waarna ze in de ochtend weer buiten werden gezet.
Maar wanneer een alarm je een betere nachtrust oplevert zou ik deze lekker monteren. Kosten en gewicht zijn niet dusdanig (denk ik) dat het onoverkomelijk is..
Dat alarm is echt heel goedkoop. Op Ebay gaan ze voor $4,43 (E 3,56) inclusief (!) verzendkosten vanuit Hongkong.
http://www.ebay.com/itm/Motorbike-Bike- ... 5d32c3ee5b


Volgens mij is een los alarm veel handiger. Althans, deze gebruik ik.http://www.dobermanproducts.com/products/se_0304.html Ik bevestig 'm aan een bidonhouder. Je kunt ze ook gebruiken in een goedkoop hotel of jeugdherberg.

Zie ook: http://www.dobermanproducts.com/products/se_0203.html
Ben het helemaal met Peter eens.
Overigens goeie marges op dergelijke handel!