Marieke84 schreef:
zo 25 jul, 2021 15:05
https://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en ... fiets.html

Deze fiets heb ik op marktplaats gezien
Ik kan er op detail ingaan maar ik volsta met "veel te duur". Voor 500 euro meer heb je een nieuwe (en betere), evt. mét mixed frame.
Poppink schreef:
za 24 jul, 2021 23:31
Zou dat niet en mooi alternatief zijn?
Ieder jaar een nieuwe Decathlon tent in plaats van een oerdegelijke Hilleberg?
Natuurlijk kan dat en waarschijnlijk ben je over de linie goedkoper uit.

Jammer alleen van de afvalberg als iedereen dat zou doen ;)
De Stevens is minder hip opgebouwd en dat vind ik een voordeel in dit goedkope segment. Bij 'zwevende' dragers, koplampen die nergens aan vast lijken te zitten en spatborden met maar één stangetje heb ik zo mijn twijfels. Dit. Voor het geld krijg je bij die Stevens veel (nieuwe) fiets zonder overbo...
ReCycle in Heerlen (Sint Franciscusweg)
DSC05377.JPG
Doet het (bij mij iig) weer :)
In Limburg zijn enkele gravelwegen deels weggespoeld maar dat lijkt mee te vallen. Wel is er het en der eea "uitgespoeld" waarbij alleen de grotere stenen achterblijven. Goed te berijden maar wel minder comfortabel.
Melding: "Sorry, het bijlagenlimiet van het forum is bereikt."
Leon schreef:
ma 19 jul, 2021 09:21
Ik ook niet, maar elke rottige wegovergang een knal onder mijn kont krijgen vind ik nog vervelender. Ik ben dan de wijk nog niet uit en heb dan al een blauwe kont, bij wijze van.
Op dat soort plekken sta ik meestal ff (op zijn MTB's). Scheelt ook weer in de zadelpijn ;)
eindgebruiker schreef:
zo 18 jul, 2021 12:23
Plat ducttape is standaard te koop, o.a.
https://www.coghlans.com/handy-duct-tape-0661
Dit is wel handig, met verwijderbare achterkant.
Onverwacht een gouden tip gelezen. Heb nu gewoon een kleine rol ductape in mijn tas zitten. Maar zo rond de zadelpen is een ideale oplossing. Ik doe dat zelf rond mijn fietspompje die ik in mijn tas bewaar, dan is de tape wat beter tegen weer en wind beschermd. Genoeg alternatieven om je rol thuis ...
Flix schreef:
za 17 jul, 2021 21:10
Maar ik geloof weer niet dat een reisverzekering niet thuis geeft, als een land oranje is geworden, en er overkomt jou iets.
Dit was vorig jaar: https://www.consumentenbond.nl/reisverz ... e-gebieden
daiz schreef:
za 17 jul, 2021 20:21
Goed te lezen dat het zadel uiteindelijk is gaan bevallen. Hoe lang duurde het bij jou voor het zadel wat ging vormen?
Ik heb het (uiteindelijk) versneld door het zadel nat te maken en daarna een flink stuk op te fietsen. Anders kan het lang duren (in mijn geval meer dan 1000 km).
De meeste reisverzekeringen dekken bij niet-noodzakelijke reizen in het algemeen wél de niet-coronagerelateerde schade als er een oranje reisadvies geldt. Was toevallig bij De Vakantieman / Consumentenbond. Ging over een fietstas + inhoud (geld/pasjes e.d.) die gejat was in Parijs toen dat oranje g...
Leon schreef:
do 15 jul, 2021 15:27
en in Valkenburg hier vlakbij is een brug in het dorp verwoest.
Bij Vaals ook twee bruggen ingestort (waaronder een fietsbrug). Kan je nagaan hoe het in de Voerstreek, Ardennen en Eifel is. Vooralsnog kan je er niet op rekenen dat routes 100% begaanbaar zijn, ook buiten het "echte" rampgebied.
Interessant idee die Corner Bar :)

Misschien wel lastig met de kabelloop, vooral met een Rohloff / Pinion denk ik.
Daar wordt toch echt verschillend over gedacht. Ik zie hiel dagelijks al drommen mensen, veel jongeren en studenten, de bus nemen om 500 meter verderop naar het station of het centrum te gaan omdat ze vanwege mij onduidelijke redenen niet fietsen. [/quote] De kans dat je je fiets kwijtraakt bij het...
Irrimirriradelt schreef:
di 13 jul, 2021 23:06
Ik fiets 2-3 keer per week rond de 40 km per rit (in het heuvelland😉)
Je zou zeggen dat juist in het Heuvelland met de wisselende belastingen en de afdalingen (die je evt. deels staand kan doen) minder last zou krijgen van zadelpijn. Eentonige belasting/houding lijkt mij veel funester.
willem.m schreef:
di 13 jul, 2021 22:09
- is er iets nieuws onder de zon
Weet ik niet. Ik ben tevreden met wat ik heb.
Dit.

Hier een Nikon P900 en een Sony RX100VI. Beide voor een ander segment en over beide tevreden. Naast het fotograferen doe ik verder weinig met de foto's qua "verbeteringen".
Ben ook benieuwd of Fedor zijn zadel gevonden heeft Ja, Gilles Berthoud Aspin Duur en lang inzitten (kan je een beetje versnellen), maar nu een genot om te gebruiken. Mijn vrouw heeft deze op haar gravelbike (zit dus behoorlijk voorover) en is daar erg tevreden over: https://www.futurumshop.nl/sell...
SimonJR schreef:
di 13 jul, 2021 13:59
Ik vraag mij af hoe die deuk met twee diagonale lijnen zo schuin bovenaan de bovenbuis zijn kunnen terechtkomen, zeer bizar.
Helaas "gewoon" vandalisme ben ik bang. Flinke klap met (het blok van een) een beugelslot of zo gehad.