Blackbelt schreef:
zo 30 mei, 2021 19:43


Hier ook een fan van de Almotion. Rolt licht, goede grip op gravel, zand.... en ik heb er zelfs in de sneeuw mee gereden.
En... makkelijk te monteren omdat het een vouwband is.
Tsja, fijne band alleen is het een getob om de slingers eruit te halen.............
Aha, als ik het dus goed begrijp bestaat Soetens niet meer en is alles overgenomen door www.fiets-vervoer.nl
Niet alleen het bedrijf maar ook de site, want die ziet er hetzelfde uit als die van Soetens.
Lijkt mij een heel mooie tocht. In de reactie van Ronald vd Perk staat dat Fred Kok wellicht nog de gps route heeft van deze tocht. Zou ik deze kunnen krijgen? Lijkt mij handig om in ieder geval delen hiervan te gebruiken. Is sept. een goed moment voor deze tocht door/langs de zuidelijke Pyreneeën,...
Klopt, wees alert. Afgelopen weekend kampeerde ik in Zeeland en er wandelde er één over mijn matrasje. Was een terrein waar je eigenlijk geen teken verwacht.
In 2011 heb ik voor de Wereldfietsers een buitenlandtocht georganiseerd door de Spaanse Pyreneeën van oost naar west. Onderweg deden we al de natuurreservaten aan waar je langs komt. we pauzeerden daar en maakten een wandeling. De tocht begon in Girona. Uiteindelijk eindigden we in Biarritz (Frankri...
Ik heb een fake ticket geboekt en kreeg de boodschap dat een niet gedemonteerde fiets alleen met de 2e klas mee kan.
Let vooral ook op het vulgewicht m.n. als je wat kouwelijk bent. Ik heb minder goede ervaringen met de vulling van Lowland.
Bij Tatteljee ben je misschien iets meer geld kwijt maar hoef je je slaapzak niet extra bij te laten vullen omdat er te weinig dons in zit.
Op de site van de Europafietsers staat ook veel informatie over het gebruik van je GPS

Overigens is je aanschaf van de Edge Explorer een goede aanschaf waar je nog jaren plezier van zult hebben.
Vergeet niet te kijken op de site van de Europafietsers. www.europafietsers.nl/ Die helpen je om fietsend Europa te ontdekken. Zij hebben gidsjes met beschreven routes. In de gidsjes staan ook overnachtingsadressen. GPS tracks kan je downloaden. Route richting Alicante is b.v. Groeneweg naar de Midd...
Dit is het bekende probleem van de laatste nieuwe HS33. De remkracht is verbeterd t.o.v. de oudere modellen. Helaas gaat dit ten koste van het afstellen van de blokjes waardoor je ze al moet vervangen als ze nog niet tot de helft afgesleten zijn.
Heeft niets te maken met lucht in je systeem.
daulagari schreef:
za 06 mar, 2021 22:10

Wat de laatste twee weken op valt is dat het in de avondspits "druk" is, dat is voor mij dat de helft van de zitplaatsen bezet zijn en nog wat meer mensen in de overloop.

Wat betreft fiets mee geen probleem.
Behalve dat je in de spits sowieso je fiets niet mag meenemen
Om even op de oorspronkelijke vraag terug te komen of er iemand is die dit ook heeft meegemaakt kan ik bevestigend antwoorden.
Ik ken iemand bij wie dat ook is gebeurd. Volledig geblokkeerde voorrem en over de kop.
Ik heb haar een mailtje gestuurd. Misschien reageert ze nog op dit forum.
Vanochtend kreeg ik een mail over de lezing van Jan Jes. Vanmiddag wilde ik mij aanmelden en was verbaast dat de lezing al was volgeboekt. Hoeveel leden kunnen er eigenlijk via zoom zo'n online lezing volgen.
jasmon schreef:
zo 07 feb, 2021 18:00
nog meer mogelijkheden

Natuurkampeerterrein Borger
Nivon terreinen bij de natuurvriendenhuizen zijn open. Huizen zijn gesloten
bert sitters schreef:
zo 17 jan, 2021 23:15
Tip: de route van Clemens Sweerman (helaas overleden). www.elcidroute.nl
Deze route is afgestemd op Nederlandse fietsers met bagage.
Of de (oude) route van Bert Sitters. Was heel avontuurlijk. :wink:
Hoeveel ben je kwijt voor een fietsreis naar Rome, inclusief de terugreis met de trein, of vliegtuig en mogelijk transport van de fiets met Soetens? Hoe verhouden deze kosten zich ten opzichte van de aanschaf van de met veel bloed, zweet en tranen samengestelde gidsen van Paul Benjaminse en Hans Re...
Al weer twee jaar geleden. Prachtige uitvaart was dat met die Wereldfietsers voorop. Altijd mopperen, zeker als er geen bier was, maar heel sociaal. Ik zie René nog zitten op die camping in Engeland tijdens mijn eerste buitenlandtocht met de Wereldfietsers. Spontaan ging hij voor de hele ploeg eiere...
Erg mooi, een directe nachtbusverbinding tot in Spanje, Italië of Slovenië. Alleen jammer dat ze alleen rijden in juli en augustus. Dan wil ik daar echt niet fietsen, toch? Het zou fijn zijn als er ook nog mogelijkheden in mei, juni, september en oktober worden toegevoegd. Voor mijn part 1x in de m...
Zonder gidsje kan je met je blik op oneindig (op de GPS) de hele route fietsen. Maar je mist dan wel heel veel leuke achtergrondinformatie.
ben huve schreef:
ma 28 sep, 2020 11:48
Ik gebruik nu sedert begin dit jaar de 2019 versie. De fitting van de band is nu duidelijk verbetert. Bij montage plopten de 4 banden er in een keer (wel met montage zeepzop) mooi in de velg zonder gewrik en ander gedoe.

Ben
Ben, zijn die nieuwe banden vouwbanden?