Marco Meijerink schreef: ↑
zo 21 feb, 2021 18:02
Ik zou heel graag willen dat het nieuws gedomineerd wordt door het wel en wee van de eikenprocessierups......lijkt heerlijk nieuws in vergelijking met Corona.
Ik vond mijn eikenprocessierups 'event' 2 jaar terug anders een stuk pittiger dan mijn corona besmetting van afgelopen oktober. :lol:
Zonder verder hard te kunnen maken wat klopt en wat niet, wil ik wijzen op dat dezelfde techniek ook wordt gebruikt bij een steek van een pieterman (visje). Daar hebben ze het over een temperatuur van 40+ºC.
Zie hier: www.rodekruis.nl/ehbo-wat-te-doen-bij/s ... pieterman/
Edit: oeps, ik had pagina 2, die inmiddels is ontstaan, niet gelezen, dus mijn reactie was een beetje mosterd-na-de-maaltijd, dus weggehaald. In ieder geval goed te lezen dat de fietsers met (veel) ervaring in Zwitserland het plezier van een prachtig (fiets-)land ruimschoots vinden opwegen tegen de ...
...de Col de la Faucille in de Vogezen... ...in de Jura . Inderdaad wel een prachtig uitzicht over de Alpen, als het weer meewerkt.👍🏻 Wat ik nog niet heb gelezen hier, onafhankelijk van bergen of dalen, van bergachtig of vlak...vinden jullie Zwitserland ook niet belachelijk duur?! Jura_TopoMap.png
Niet deels met het vliegtuig. Ik ben op en neer gegaan (fiets bleef ter plekke staan) vanwege materiaalpech en ook kwam een pauze mooi uit (vanwege een periode met slecht weer). Wat is je punt? Je hebt dat draadje toch gelezen?!

En wat is nu eigenlijk de strekking van deze reactie van jou?
Waarom? Ik heb afgelopen zomer (2020) de route op en neer gedaan. Ging prima, weinig beperkingen; ook niet rond Bergamo.
Voor de nazomer van dit jaar voorzie ik een probleemloze doortocht.
Wat let je?
Bert van Sprang schreef: ↑
za 13 feb, 2021 11:42
En terecht!
Waarom? Ik denk dat die gore dieselende Flix-bussen een hogere milieubelasting hebben per passagier/km dan het vliegtuig.
Een hoge prijs kan ook komen door hoge winstmarges. Denk maar aan de iPhone, met een winstmarge van 35 tot 40%. Het is maar wat mensen bereid zijn voor een product te betalen. Verkeerde vergelijking. Want in dit soort apparatuur zit bv ook aardig wat kosten in R&D, terwijl het getal wat jij noemt v...
Ja, laten we het verhaaltje van Tom ook nog even in deze discussie betrekken. Allemaal niks te doen, zeker?!
Ga je een paar dagen op reis, gezien de tassen?
'Rot schakelen' doe je eerder met een derailleur systeem, waar je altijd rekening moet houden met de 3 voortandwielen, en waar je moet anticiperen of je de komende route/hellingen alles met 'voor op klein' kan doen, of juist 'alles op middel' toereikend is. Doe je dat niet, dan blijf je schakelen. G...
Jurr schreef: ↑
vr 05 feb, 2021 09:00
Tenzij er geen reguliere naaf maar een elektromotor in je achterwiel zit natuurlijk ;)
Die heb ik.
Ook daar zit een vrijloop in, is het niet? Want de riem staat stil.
Maar het zal wel. Ik merk lig niks van enige vertraging, vandaar mijn vraag. Thx voor de (mogelijke?) verklaring.
Jurr schreef: ↑
do 04 feb, 2021 20:09
Vooral twee keer een stuk loze slag.
Wat bedoel je daarmee? Ben wel benieuwd, als Pinion rijder.
Ik heb eens als project bij L&F bij een luchtvaartmaatschappij gewerkt. Je houdt het niet voor mogelijk wat mensen allemaal aan boord laten liggen. De hele organisatie was opgetuigd om mensen, vaak nog voordat ze wisten dat ze een item kwijt waren, het ding al terug te bezorgen. En dat was dus vaak ...
Staat hier niet tussen wat jullie zoeken?
https://www.ortlieb.com/nl_nl/producten ... onderdelen
Op welke plek (pagina) van deze site probeer je in te loggen?
Staat iCloud Sleutelhanger niet aan, zodat ie op alle apparaten de juiste inloggegevens vanzelf invult?
Zo is het. Van de zomer een stukje van de ZO kant van het meer uitgeprobeerd. Vanaf Garda tot aan Peschiera, een kleine 20 km. Er zaten leuke stukjes tussen, maar als doorgaande route waardeloos.
Ik heb alle Zwitserse fietsroutes op de kaart staan in de app Pocket Earth, en zou gewoon een willekeurige route pakken. Dan kan de 5 + 8 zijn, maar ook enige andere van de verschillende mogelijkheden. Bv de 34 + 99. Gewoon een blauw of rood lijntje volgen.
Dus dan toch weer een 'forumslader', hier op het forum.


:D