Een Exped opblaasbaar kussentje is ultra klein en licht. Wikkel het opgeblazen kussen in een t shirt en je hebt een comfortabel hoofdkussen.
Op drie weken tijd vier keer voor gesloten camping gestaan in Frankrijk. Vandaag ook maar eens twintig km verder moeten fietsen omdat de camping waar ik wilde stoppen niet meer bestaat.
bert sitters schreef:
vr 22 apr, 2022 08:01
Tip,l
De camping van Bazel is vrij prijzig, maar nog net voor de grens is in de buurt van de Rijn een Franse camping die stukken goedkoper is.
Deze gezellige en goed gelegen camping bestaat helaas niet meer.
Hoe je je pindakaas ofte crème de cacahuète ook bewaart, koop vooral je voedingswaren onderweg bij de lokale winkels!
Tie wraps, zeker, dan kan die haak zelfs weg. Maar de komende dagen een bus en wat bootverbindingen, plus in Turkije vaker hotels, dus niet praktisch om de tas te verankeren aan de drager. Je kan ook je tas permanent aan de fiets laten en de inhoud in een plastiek zak stoppen die je makkelijk in en...
Je zou met touwen/snelbinders de tas nog extra kunnen vastwikkelen aan de drager. Dan worden de haken minder belast.
Meestertentmakers Hilleber over schoonmaken van een tent: afstoffen, onderdompelen in lauw water en vooral zeer goed laten drogen. Er komt geen zeep aan te pas.
Als ik Pure Soap Flakes lees denk ik aan Marseillezeep in schilfers. Maar dat is louter intuïtie.
Op de snelle lange afstandstreinen (Thalys, TGV) moet je reserveren, slechts op enkele trajecten is er plaats voor ongedemonteerde fietsen. Met een gedemonteerde ingepakte fiets heb je al meer kans een plaats te vinden. Deze week zijn vele treinen echter volgeboekt omdat de schoolvakantie begint in ...
De vier fietsenwinkels die je noemt zijn - toevallig- allemaal santos dealers. Het feit dat ze dit merk verkopen maakt van hen geen betere fietsherstellers. Bovendien hebben deze high end winkels meestal lange wachttijden voor herstelling en ben je dan je fiets ook elke keer een tijdje kwijt, en moe...
Let wel: TS heeft het niet over een bidon maar over een waterfilter. De waterfilter waarvan sprake verliest onherroepelijk zijn filterende eigenschappen als die bevroren is geweest. Door het uitzetten van het water naar ijs gaat de structuur van de filter namelijk kapot.
Ik had identiek dezelfde slaapmat. Uiterst tevreden mee tot die vorig jaar 's nachts heel llangzaam leeg liep. Ik was toen onderweg in Frankrijk en ben bij Au Vieux Campeur (bekende buitensportzaak) gepasseerd om raad te vragen. Dan aan de slag met hun advies: mat opblazen, stukje voor stukje onder ...
Of je slaat eerder af en je rijdt het bruisende Brussel binnen langs de Dansaertstraat. Het fietsen in Brussel is er inderdaad de laatste jaren enorm op vooruit gegaan.
08696D33-7F65-4A9F-A147-6FDA924554F5.png
Wat is er precies beter aan?
Is het dit wat je zoekt? Die lijken nog op voorraad.
ej groningen schreef:
vr 17 jun, 2022 20:55
Ik heb inmiddels 1 grote buitensport winkel gemaild of ze een afdankertje hebben en 1 bedrijf ( kom ik later op terug ) voor een b keuze slaapzak.
Als dit lukt zal ik dit bedrijf vragen of ik dat hier mag melden.
Waarom zou je dat doen?
Ik vind het een mooie setup van de santos 3+: eenvoudig, stevig, duurzaam en niet mainstream.
Wel vraag ik me af waarom deze foto gepost wordt in het topic ‘post eens een foto van je vakantiefiets’.
Dankjewel voor de aanvullingen (let wel: kijk even de link na, die werkt nu niet omdat er achteraan iets te veel staat).

Ik ben echter vooral op zoek naar de ontbrekende getallen (pull, ratio) voor de meest recente systemen. Zo bvb Shimano 12 sp maar ook Shimano 11sp linkglide.
Heeft er iemand een actueel overzicht van de cable pull + shift ratio's van actuele versnellings-sytemen waarin ook de meest recente 11sp en 12sp systemen zijn opgenomen? Ik vond hier een helder overzicht met uitleg. De gegevens stoppen echter bij 11 sp van enkele jaren terug. Ondertussen zijn er al...
Ik houd het ook in de gaten.
Misschien ook eens op een zondag organiseren (bvb afwisselend een zaterdag/ een zondag)?