We weten niet wat er in werkelijkheid gebeurd is.
Maar als die video's echt zijn, dan vind ik dit toch bedenkelijk: ostentatief en herhaaldelijk aan iemands deur kloppen in de gang van een hotel terwijl dat gefilmd wordt? Dat lijkt geen gewoon kattenkwaad meer.
Poupou lijkt me eerder de bijnaam van Raymond Poulidor, niet?
Als ik al die ervaringen met tandems lees krijg ik de indruk dat aan het stuur van zo'n fiets enkel een mannetje kan zitten en op het andere zadel enkel een vrouwtje. Is dat eigen aan een tandem? Of bestaan er ook tandems waar het omgekeerd is: vrouwtje aan het stuur en mannetje op de andere zit en ...
@Martin: de trein Luxemburg Brussel passeert in Arlon vooraleer hij in Libramont aankomt. Toen ik twee weken geleden van Luxemburg naar Brussel moest, reden er geen treinen op het stuk tussen Luxemburg en Libramont. Enkel bussen. Moest toen dus van Luxemburg naar Luik en daar overstappen naar een tr...
Hopelijk rijdt de trein tussen Luxemburg en Libramont weer nu, want twee weken geleden waren daar ook werken en kon je vanuit Luxemburg enkel via Luik richting Brussel.
Er zijn inderdaad verschillende kwaliteiten/rekeigenschappen.
Ik had hetzelfde issue met tentstokken. Eerst vervangen door de witte Bo-camp-elastieken van Bever. Later opnieuw vervangen door stuggere elastiek die per meter wordt verkocht in een bergsportzaak.
Je schrijft dat je de tent gisteren op MP hebt gekocht. Dat je hem hebt gekocht als een Nallo3 maar dat het een Nallo2 bleek te zijn. Dat hij werd geadverteerd als 8 jaar oud maar dat hij 20 jaar oud blijkt te zijn. Heb je hierover al met de verkoper contact genomen? Die zou de tent in dat geval toc...
Deze week langs gereden: aankondiging van onderbroken weg (Turnhoutse baan) wegens heraanleg fietspad.
Schermafbeelding 2022-08-26 om 10.15.23.png
Op een trektocht in de Himalayas heb ik ooit zo'n dubbele slaapzak gebruikt van het Indiase leger. Hij hield me heerlijk warm tijdens de koude nachten op 5000m hoogte. Gelukkig moest ik hem zelf niet dragen.
Een Exped opblaasbaar kussentje is ultra klein en licht. Wikkel het opgeblazen kussen in een t shirt en je hebt een comfortabel hoofdkussen.
Op drie weken tijd vier keer voor gesloten camping gestaan in Frankrijk. Vandaag ook maar eens twintig km verder moeten fietsen omdat de camping waar ik wilde stoppen niet meer bestaat.
bert sitters schreef:
vr 22 apr, 2022 08:01
Tip,l
De camping van Bazel is vrij prijzig, maar nog net voor de grens is in de buurt van de Rijn een Franse camping die stukken goedkoper is.
Deze gezellige en goed gelegen camping bestaat helaas niet meer.
Hoe je je pindakaas ofte crème de cacahuète ook bewaart, koop vooral je voedingswaren onderweg bij de lokale winkels!
Tie wraps, zeker, dan kan die haak zelfs weg. Maar de komende dagen een bus en wat bootverbindingen, plus in Turkije vaker hotels, dus niet praktisch om de tas te verankeren aan de drager. Je kan ook je tas permanent aan de fiets laten en de inhoud in een plastiek zak stoppen die je makkelijk in en...
Je zou met touwen/snelbinders de tas nog extra kunnen vastwikkelen aan de drager. Dan worden de haken minder belast.
Meestertentmakers Hilleber over schoonmaken van een tent: afstoffen, onderdompelen in lauw water en vooral zeer goed laten drogen. Er komt geen zeep aan te pas.
Als ik Pure Soap Flakes lees denk ik aan Marseillezeep in schilfers. Maar dat is louter intuïtie.
Op de snelle lange afstandstreinen (Thalys, TGV) moet je reserveren, slechts op enkele trajecten is er plaats voor ongedemonteerde fietsen. Met een gedemonteerde ingepakte fiets heb je al meer kans een plaats te vinden. Deze week zijn vele treinen echter volgeboekt omdat de schoolvakantie begint in ...
De vier fietsenwinkels die je noemt zijn - toevallig- allemaal santos dealers. Het feit dat ze dit merk verkopen maakt van hen geen betere fietsherstellers. Bovendien hebben deze high end winkels meestal lange wachttijden voor herstelling en ben je dan je fiets ook elke keer een tijdje kwijt, en moe...
Let wel: TS heeft het niet over een bidon maar over een waterfilter. De waterfilter waarvan sprake verliest onherroepelijk zijn filterende eigenschappen als die bevroren is geweest. Door het uitzetten van het water naar ijs gaat de structuur van de filter namelijk kapot.