Het duurde even voordat alltrails website mijn route goedkeurde. Hier is de gps: https://www.alltrails.com/trail/scotlan ... -dirt-tour
"Meiske"? Lekker denigrerend. Geen wonder dat je bent geweigerd.
Ze zijn vrij toegankelijk. Soms gesloten vanwege onderhoud of als de eigenaar van het land het vereist (tijdens het jachtseizoen of zo). Je moet je er niet te veel bij voorstellen maar zeker bij slecht weer zijn het goede plekken om in je route op te nemen. Vaak kan je je tent ook prima naast de bot...
Eigenlijk vanwege het weer. Ik woon nu vier jaar in Wales en ben in die tijd drie keer naar Schotland geweest. Plus, er staat nog een fietstocht in Ijsland op de planning, ook al zo'n regenland. Ik zou erg graag de komende jaren eens wat mooi-weer-landen bezoeken.
ErikB81 schreef:
di 25 mei, 2021 20:36
Mooi! Heb je toevallig ook een kaartje met de route?
Die zal ik komend weekend eens uploaden hier. Ben nu van huis met alleen mijn telefoon.
Deel 2. https://i.imgur.com/qx7OFKZ.jpg Het pad was soms slecht, moerassig. Vooral het stuk tussen Croick en Rhidorroch Lodge was bij vlagen moeilijk begaanbaar met mijn beladen ongeveerde fiets. https://i.imgur.com/omwSXec.jpg De wind uit het oosten blies me naar Ullapool. De hooglanden blokkeerde ...
Een beetje voorgenomen nooit meer naar Schotland te gaan. Maar ik moest in de UK blijven. Geen spijt, het was een schitterende tocht begin mei. Badger divide naar het noorden, en via de Outer Hebrides naar beneden. Deel 1 van mijn Schotland tocht. https://i.imgur.com/2ch0BbO.jpg Mijn set up: eten en...
Voor de afwisseling tijdens fietstochten vind ik het leuk om de omgeving wat te verkennen. Deze Nikon Travelite 8x25 komt daar goed bij van pas. Licht, compact, waterdicht, optisch goed en niet te duur.
Ik ga er altijd maar van uit dat iemand er over na heeft gedacht. Dat geldt ook als ik in een kermisattractie stap. Ja ik ben naief.
Een drybag. Het platform is niet heel erg breed dus ik hoop dat het wil. Ik heb het niet zo op die zwabberende zadeltassen bikepackstyle.
Mijn nieuwste aanwinsten zijn spatborden, een stuurtas en een tubus bagagedrager. Ik hoop dit in Mei in Schotland te kunnen testen.
Als je thuis de havermout door een maler/mixer gooit (om het klein te hakken) dan hoef je het niet zo lang te koken. Kokend water erop gooien is dan genoeg. En dan koekt het dus ook niet aan je pannetje.
Ok, dus 18000 fietsen per jaar. Stel dat er 10 in een busje gaan, en we hebben 13 grensovergangen (dan tel ik alleen nog maar de snelwegen), dan rijdt er dus, per grensovergang, ongeveer om de drie dagen een busje met fietsen langs. Dat is niet echt veel.
Dat klopt helemaal Renel! Ik dacht dat het te moeilijk zou zijn als ik de informatie op het wegwijzer bordje had vervaagd.
Deze dan. Hier krijg je toch enorm zin van eens lekker iets cultureels te doen?
Venlo floriade theater?
Onderdeel van het klompenpad?
[/quote]

zekers, wales moet ook een keer gedaan worden. Zie in je verslag dat het daar net zo nat is als in Schotland. Maar geen midges toch?
[/quote]

Midges heb je in Wales ook. Ik heb geen verschil gemerkt tussen Schotse en Welshe midgets wat betreft intensiteit.
Poppink schreef:
wo 18 nov, 2020 02:02
Nog nooit reservespaken meegenomen op reis, die zijn alleen maar goed voor Scrabble.
Of mikado? Maar dat kan met spaghetti ook.