Squinky schreef:
vr 03 feb, 2023 16:04
Waarom wordt er dan niet zo'n link bij geleverd ipv een pen, dat is toch veel makkelijker?
Tja, Shimano is heel eigenwijs....
Tip: KMC kettingen met missing link; voor 9v: kmc X9. Gaan langer mee dan Shimano.
Niet alleen die van Shimano zijn onderling uitwisselbaar, maar ook die van SRAM en Sunrace en met Shimano. Trouwens, als ze dat niet zouden zijn, zouden er weinig verkocht worden.
De Linge.....
Jurr schreef:
ma 02 jan, 2023 16:47
Want zit er geen verschil tussen race en mtb?
Niet bij 10v cassettes. Zoals al gezegd: bij 11v beginnen de verschillen.
Normaal moet het gewoon passen. Pas bij 11v cassettes wordt het lastiger.
Piepen van CDC belt is te verhelpen door siliconen spray en met lang effect. Ervaring vanaf 2011.
Een fietskaart in een gewone trein (regional bahn en IC) van de Deutsche Bahn kostte tot voor kort €9,-
Ik reageer niet op een eerder bericht, heb ook niet alles bestudeerd. Kan dat ook?
Ik wil geen welles-nietes discussie, maar er zijn echt wel meer verklaringen voor "fiets". Een daarvan is dat de naam een imitatie is van het geluid dat een fiets maakt en denk daarbij aan de fiets honderd jaar geleden.
Dentolle schreef:
ma 12 dec, 2022 11:16
Bedankt voor jouw antwoorden, Sjefke
Graag gedaan, maar het was natuurlijk niet ZS, maar EC, external cup, in jouw geval. Ik heb zelf een tiental fietsen met Zero Stack opgebouwd. Dat lag dus, zogezegd, voor op de tong. Cane creek 40 heeft alle varianten.
Sorry.. :oops:
Of het naaldlager er thuis hoort, geen idee. Best mogelijk. ziet er nog goed uit, wel droog, maar dat gebeurt. Bij mij vielen de naalden er (wel lang geleden) onderweg uit. Mijn advies: neem de ZS world standard met kogels: Cane Creek 40.
Probeer eens DE voorvork... 8)
alle gekheid op een stokje: spacers eraf en dan bovenste lagercup loskloppen. Compressor-ring los wrikken en dan lager van binnenuit met lange schroevendraaier voorzichtig demonteren. Dit is geen IS systeem, maar gewoon ZS.
Minstens 15mm....
Leon schreef:
do 08 dec, 2022 20:28
sjefke schreef:
do 08 dec, 2022 20:17
In Umbrie niets van gemerkt, er zijn aardig wat wegen van nergens naar nergens aangelegd met Europees geld. (grote borden daarover). Wat je daaraan hebt, kan ik niet beoordelen.
Dat auto's hard kunnen rijden.
Gelukkig waren die er ook niet.
In Umbrie niets van gemerkt, er zijn aardig wat wegen van nergens naar nergens aangelegd met Europees geld. (grote borden daarover). Wat je daaraan hebt, kan ik niet beoordelen.
Na het plakken, meteen binnenband monteren en met max spanning oppompen. Velglint wordt dan met enorme kracht vastgeplakt in de velg. Zoals bekend: de kracht waarmee lijm wordt aangebracht is belangrijker dan de duur van het aandrukken.
Zeker goed aandrukken. Velg tevoren met wasbenzine grondig ontvetten.
Ik vraag me eigenlijk nog steeds een beetje af hoe je nou het juiste velglint kiest. Moet het precies de goede maat zijn, qua breedte, of komt het niet op een millimeter? En wanneer kies je voor plak en wanneer niet? Het komt niet op één mm, maar te breed, 21 mm in een 19 mm brede velg of 15mm in d...
sorry.....
Yellow tape, 19mm breed. Heel dun, plakt goed en verschuift niet.